BLI EN SMIDIGARE LÖPARE MED MINA 4 STRETCHÖVNINGAR

Stretcha eller inte? Åsikterna går isär, men jag hör till de löpare som gärna stretchar efter passet. Här är fyra favoritövningar att testa!

I klippet nedan delar jag med mig av fyra favoritstretchövningar som gör gott för mig såväl i vardagen som i min löpning. Gör jag dem regelbundet så känner jag mig smidigare och jag har lättare att ta ut löpsteget ordentligt. Det är framför allt höftpartiet och baksida lår som lätt stelnar till på mig, så därför har jag fokuserat på dem här. Gör alla övningar eller välj ut några och kör dem så ofta du känner för.

Och när vi ändå pratar om saker att göra efter passet. Förutom att stretcha ut löparmusklerna så vill jag gärna ha något gott och proteinrikt att äta efter passet. Jag vill ha något som är lätt att ta med sig, som smakar gott och innehåller bra saker som förbättrar återhämtningen. Dit hör definitivt kvargprodukter, antingen smaksatta eller naturella som jag sedan toppar upp med frukt, bär, nötter eller något annat gott.

I videoklippet i detta inlägg ser du en favorit just nu, nämligen Lemon Cheesecake ur Lindahls nya Pro-serie. Produkterna innehåller en helt ny typ av kvarg som kombinerar lika mycket snabbverkande vassleproteiner som långsamma kaseinproteiner, vilket är optimalt för att både bygga muskler och hindra nedbrytning efter träning. Inget socker är tillsatt och produkterna är laktosfria. Rekommenderas!

Gillar du att stretcha efter löpningen? Har du några favoritövningar?

Foto och film: Jonas Hansen

Share: