M

Bli en smidigare löpare med mina 4 stretchövningar

av | maj 26, 2019 | Samarbeten | 3 Kommentarer

Stretcha eller inte? Åsikterna går isär, men jag hör till de löpare som gärna stretchar efter passet. Här är fyra favoritövningar att testa!
I klippet nedan delar jag med mig av fyra favoritstretchövningar som gör gott för mig såväl i vardagen som i min löpning. Gör jag dem regelbundet så känner jag mig smidigare och jag har lättare att ta ut löpsteget ordentligt. Det är framför allt höftpartiet och baksida lår som lätt stelnar till på mig, så därför har jag fokuserat på dem här. Gör alla övningar eller välj ut några och kör dem så ofta du känner för.

Och när vi ändå pratar om saker att göra efter passet. Förutom att stretcha ut löparmusklerna så vill jag gärna ha något gott och proteinrikt att äta efter passet. Jag vill ha något som är lätt att ta med sig, som smakar gott och innehåller bra saker som förbättrar återhämtningen. Dit hör definitivt kvargprodukter, antingen smaksatta eller naturella som jag sedan toppar upp med frukt, bär, nötter eller något annat gott.
I videoklippet i detta inlägg ser du en favorit just nu, nämligen Lemon Cheesecake ur Lindahls nya Pro-serie. Produkterna innehåller en helt ny typ av kvarg som kombinerar lika mycket snabbverkande vassleproteiner som långsamma kaseinproteiner, vilket är optimalt för att både bygga muskler och hindra nedbrytning efter träning. Inget socker är tillsatt och produkterna är laktosfria. Rekommenderas!
Gillar du att stretcha efter löpningen? Har du några favoritövningar?
Foto och film: Jonas Hansen

Taggar

3 Kommentarer

  1. Johanna

    Jag brukar stretcha för jag tycker det känns så mycket bättre och skönare efteråt då. Och det finns ju inget som egentligen säger att det är jättedåligt eller jättebra, så då tänker jag att så länge jag känner att det är bra för mig så gör jag det 🙂 Skulle jag tycka det kändes dåligt, då skulle jag ju inte göra det…

    Svara
  2. Sofia

    Kul att läsa. Finns så två starka ”skolor” om detta med stretchning för löpare/triathleter och vet inte vilket jag ska lyssna på så gör det lite halvhjärtat ibland vilket då kanske inte ger så mycket när jag tänker efter 😛 Just nu springer jag inte heller pga skada så blir isåfall efter cykelpass. Tack för påminnelsen, ska försöka få in 2-3 stretchövningar efter i relation till varje cykelpass.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen