JAG HAR TESTAT EN NY PANNLAMPA FÖR LÖPNING FRÅN SILVA

Petra MånströmLöpning, Samarbeten, Träning2 Kommentarer

Silva Trail Runner 3 Ultra

Ska villigt erkänna att jag inte är något stort fan av mörker, regn, snöblask och annat som hör vintern till. Därför blir det ofta löpband de gånger jag inte får till löpning i dagsljus, men så behöver det ju inte alltid vara. Lösningen heter rätt pannlampa – och gärna också en bra löparkompis!Sponsorbalk SilvaJobbar man normal kontorstid och inte orkar eller hinner ta sig ut på lunchen så är det ju morgnar och kvällar som återstår för träning. Men det är inte alla (inklusivemig) som tycker det är kul att harva på därute i mörkret. Svaret heter pannlampa, det är faktiskt fascinerande hur den kan förändra ett löppass. Plötsligt förvandlas löpningen från slentrianjogg till något coolt och lite äventyrligt.Det känns dessutom som att sinnena skärps och att man springer snabbare eftersom referenspunkterna är färre.

Med pannlampan kan man alltså lägga till ”nya” träningstimmar till dygnet och förlänga löparsäsongen utomhus, vilket jag tycker är superbra. Men det gäller att hitta rätt pannlampa, själv har jag ibland råkat ut för sådana som antingen ger för dåligt ljus, där batteriet klarar knappt halva rundan (och då handlar det om pass runt timmen) eller så är lampan tung och klumpig. Jag vill att en pannlampa för löpning väger lite, sitter bekvämt och ger det ljus jag behöver för min löpning.

Silva Trail Runner 3 UltraSilvas nyhet för i år, Trail Runner 3 Ultra, är en pannlampa som är skräddarsydd för löpning. Några finesser värda att nämna är att den har dubbla batteripack så att den klarar de där riktigt långa rundorna. Dessutom följer det med en röd liten lampa som du kan fästa bakpå bandet eller på reflexvästen så att du även är synlig bakåt. Totalvikten för lampa, pannband och dubbla batteripack är endast 196 gram och det finns en förlängningssladd så att man kan ha det uppladdningsbara batteriet i löparryggsäcken istället för på huvudet. Har man batteriet nära kroppen håller man det varmare och på så sätt förlänger man batteritiden.

Silva Trail Runner 3 UltraKort sagt är det här en fantastiskt bra lampa som är som gjord för löpning. Batteriet håller riktigt bra, ljuset viker inte ner sig trots flera timmar i mörk skog och lampan är så lätt att man glömmer bort att man har den på sig. Helt klart värd att spana in, priset ligger runt tusenlappen, och jag vill också slå ett slag för säkerheten OCH upplevelsen under pannlampsrundan. Jag tycker att passet blir både roligare och känns tryggare om man har en eller flera kompisar med sig.

Fler här som har fått upp ögonen för pannlampslöpning? Var springer du helst? Berätta gärna!

Foto bilderna ovan: Jonas Hansen och Silva

0

2 Kommentarer är aktiverade “JAG HAR TESTAT EN NY PANNLAMPA FÖR LÖPNING FRÅN SILVA”

  1. Jag fullkomligt älskar att springa med pannlampa! För min del är det en förutsättning för att kunna hålla i löpningen hela håret, och det blir oftast två kvällsrundor (med lampa) varje vecka.

    0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte