M

Test av Silvas nya sladdlösa pannlampa Trail Runner Free

av | sep 19, 2020 | Samarbeten | 0 Kommentarer

Vi går mot höst och därmed är det läge för mysiga löprundor med pannlampa. Nyligen släppte Silva en ny serie pannlampor, prisbelönta Trail Runner Free, som har kallats ”världens mest bekväma pannlampa”. Jag har nu fått förmånen att testa den, häng med!

Inlägget presenteras i samarbete med Silva

Det är verkligen något speciellt med att springa i mörker med pannlampan på, det blir en helt ny sorts upplevelselöpning som jag verkligen kan rekommendera. Den stora innovationen med Trail Runner Free är just friheten i att slippa störande sladdar. Här är alla sladdarna till lampan integrerade i pannbandet och det finns endast en kort, tygklädd sladd som du kopplar in till batteriet.

Silvas nya pannlampa Trail Runner Free
Kvällstur med Silvas nya pannlampa Trail Runner Free. Foto: Jonas Hansen.

Pannlampan drivs med tre AAA-batterier (modellen Trail Runner Free), men du kan uppgradera med antingen ett uppladdningsbart hybridbatteri eller ett långdistansbatteri. De här olika varianterna finns också att köpa i färdigt utförande, då heter de antingen Trail Runner Free H eller Trail Runner Free Ultra. Ett tips är att spana in de olika modellerna i serien och bestämma dig för vilket sorts batteri du behöver.

I klippet här nedan får du veta mer om Trail Runner Free-serien. Personligen väljer jag Ultra-varianten eftersom jag vill ta höjd för att kunna springa längre pannlampspass i kyla, men om du vet med dig att du mest kommer att springa kortare pass i mildare klimat så behövs det ju inte. Och du kan alltid uppgradera till annat batteri om du vill.

Hur är då Trail Runner Free att springa med? Jo, det ska jag tala om! Den är fantastisk! Lösningen med lampan fram och batteridelen bak på huvudet ger en perfekt viktfördelning och extra plus för det röda bakljuset som gör att man syns även bakifrån. Den som springer mycket i obanad terräng eller på stigar med mycket rötter kommer garanterat att gilla det mjuka och behagliga ljuset nedåt samt stark belysning på längre avstånd. Du slipper onödiga huvudrörelser och får en mer harmonisk löptur. Den här lösningen med dubbla ljuskällor kallas ”Silva Intelligent Light”.

Silvas nya pannlampa Trail Runner Free
Foto: Jonas Hansen.

Passformen då? Jo, pannbandet är mjukt och bekvämt, lätt att justera också när pannlampan sitter på huvudet och sitter inte åt så där obekvämt som en del pannlampor kan göra när man drar åt dem. Finns egentligen inget mer att säga än att uppmuntra dig som läser det här att spana in den här grymma pannlampan. Din mörkerlöpning kommer att få sig ett fantastiskt lyft, jag lovar!

Har du testat att springa med pannlampa? Vad tyckte du? Berätta gärna!

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen