M

Tar ni med bebisen till frisören?!

av | maj 31, 2016 | Blogginlägg | 7 Kommentarer

lashes

Japp, det här är ett i-landsproblem av stora mått. Men ändå, det tål att skrivas om.

För frågan är helt enkelt: tar ni med er bebis till typ fotvård, frisör eller vad det nu är för behandling ni har bokat? Jag försöker undvika det om det går, just för att behandlingen är min lilla stund för mig själv. Men ibland går det inte – så var fallet igår. A fick hänga med när jag skulle köra en expressbehandling med fransförlängning och det var högst intressant. Han hade verkligen myror i brallan och for omkring som en oljad blixt. Till slut hittade vi en förpackad tejprulle som prasslade fint och som han kunde lattja med, de sista minuterna nere på golvet (se bild ovan). Tills han fick syn på pedalen som man höjer och sänker behandlingsbritsen med, då tryckte han förstås på den… 😀

Så, hur brukar ni göra? Skippa behandlingen eller ta med kiddot? 

Taggar

7 Kommentarer

 1. Anna-Lena

  Tar aldrig med mig bebisen, särskilt inte nu när han är åtta månader. Tog med mig honom till tandläkaren när han var nyfödd – slutade med att en sköterska fick rulla honom i korridoren och jag var genomsvettig i stolen.. Puh, aldrig mer efter den gången.

  Svara
  • Petra Månström

   Haha, fattar exakt vad du menar! Kände samma igår: aldrig mer 😉

   Svara
 2. Annika

  Nej, absolut ej. Har aldrig hänt.

  Svara
 3. Petra Månström

  Skönt att få avlastning! Innan A började krypa så gick det bättre, då låg han där man lagt honom liksom 🙂 Nu är det svårt att få honom lugn längre stunder 😀

  Svara
 4. Cissi

  Jag ska på fotvård på fredag och bebis 3 månader ska följa med. Det går ju inte annars tänker jag, jag helammar och hon kan inte vara utan mig längre stunder ännu. Skulle såå gärna vilja boka tid hos frisören också men det känns lite bökigare. Då får det nog bli så att hon sover i vagnen när pappan gör ärenden. Eller, hur gör mammor som ska till frisören en längre stund undrar jag med?

  Svara
  • Annika

   Jag bokade en tid då hon vanligtvis sov middag och så rullade min mamma vagn medan jag friserade mig.

   Svara
 5. Sofia

  Fast det är inte så kul för oss andra som är på salongen när det är ett barn med som inte är så nöjd, still och låter.
  Var själv på hårsalong i helgen det var min tid iväg från barnen att det då var ett missnöjt barn där gjorde inte min fixning så njutbar. Samma sak när jag var på hudsalongen och den i rummet bredvid hade ett barn med som inte alls uppskattade att vara med när mamma fixade ögonbryn/naglar/fötter eller vad hon nu fixade. Både för er och omgivningens skull är det bra om ni kan få barnvakt när ni ska fixa er.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen