M

Sno elitens knep och spring det perfekta intervallpasset!

av | jul 5, 2020 | Blogginlägg, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

Fler som har problem med att hålla rätt fart på sina intervaller? Jag går nästan alltid ut för hårt och priset jag får betala för det är att resten av passet går sämre än det annars hade gjort. Bara att gå ut några ynka sekunder lugnare kan göra en enormt stor skillnad i hur passet går. Därför är det en bra idé att lära sig hur olika farter känns i kroppen.

Och just det var syftet med passet du kan kolla in i videon nedan! Det spelades in i onsdags, när jag körde intervaller på Stadion under överinseende av min coach Johan Hasselmark från Aktivitus. Passet: 6 x 1 000 m med 3 minuters vila. Första minuten ståvila och sedan lugn jogg 200 meter till starten för nästa intervall.

I det här passet snodde vi ett knep som elitlöpare ofta använder för att ligga rätt i tempo under ett pass. Det säkerställer att du hela tiden successivt kan öka farten och den sista intervallen går snabbast. Resultat: du går från passet med ett stort leende och din träning får en välkommen boost!

Jag kör ett sk ”laktatmätt referenspass” med min coach Johan Hasselmark på Stockholms Stadion.

Fler som blev sugna på att testa? Och du har väl förresten inte missat de tidigare klippen i min serie ”Petra mot NYC Marathon”? De hittar du här! Och jag blir såklart SUPERGLAD om du vill prenumerera på min Youtubekanal!

Och blev du nyfiken på mitt nya träningsupplägg och varför jag numera är helsåld på pulsträning? Läs då mer här!

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen