PAULÚNS VEGANSKA RÖDBETSSOPPA

Petra MånströmHälsa, Mat, Samarbeten1 Comment

rödbetssoppa

Jag har ju tidigare skrivit om Paulúns nya veganska soppor. Tack för alla positiva kommentarer kring det här samarbetet! Nu kommer det att handla om ”superhjältesoppan”: rödbetssoppa med ingefära, solroskärnor och hampafrön.

Helt ärligt så köper jag färdigmat extremt sällan. Anledningen är att näringsinnehållet sällan är särskilt bra och dessutom smakar det inte ”hemmagjort”. Jag vill ju att maten jag äter ska smaka som att den är tillagad med kärlek, hemma på spisen. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av pumpasoppan jag testade i förra veckan, den smakade riktigt bra. Matigt, mustigt och gott.

När det gäller rödbetor så vet jag ju hur nyttiga de är. Har kompisar som dricker mängder av rödbetsjuice inför lopp, på grund av nitratinnehållet, men jag har provat en gång och aldrig mer. Gillar inte när rödbetssmaken tar över för mycket, nämligen.

rödbetssoppa

 

Men i Paulúns rödbetssoppa tar inte rödbetorna över, utan finns bara där och gör ett grymt bra jobb i bakgrunden. Gillar det verkligen! Mustigt, gott och precis som pumpasoppan smakar den ”hemlagat”. Jag toppade min soppa med rostade solrosfrön och solrosskott och åt den tillsammans med några mackor. Enbart soppa blir lite för lite mat för lunch eller middag för mig, men med mackor till funkar det som sagt toppen.

Här är lite fakta om sopporna i Supergreens-serien:

– De ger dig 40 procent av ditt dagsbehov av grönsaker

– De innehåller bara naturliga råvaror

– De innehåller extra protein från bland annat hampafrön och linser

– De är helt veganska

Sammanfattningsvis en av ytterst få färdigrätter jag faktiskt kan tänka mig att äta igen. Och det är ett mycket bra betyg! Bra jobbat! Fler som har testat Supergreens-serien? Åsikter? 

(Foto bilderna ovan: Petra Månström)


0

En kommentar på “PAULÚNS VEGANSKA RÖDBETSSOPPA”

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *