M

Sista intervallpasset före halvmaran i Prag

av | apr 4, 2018 | Blogginlägg | 6 Kommentarer

Halvmaran i Prag närmar sig med stormsteg – imorgon flyger Malin Ewerlöf och jag ner med ett stort, härligt gäng. SÅ kul det ska bli! Och igår körde min coach Charlotte och jag sista intervallpasset före lördagens lopp.
Det känns faktiskt skönt att för en gångs skull slippa tänka på vad jag ska köra för pass, utan bara dyka upp och låta Charlotte sköta den biten. Vi körde på löpband på Metropolis Gym även den här gången eftersom vi båda är lite av cocktaillöpare som ogillar kall motvind och en massa minusgrader, hehe. Så här såg passet ut:

 • Uppvärmning 10 minuter i lugnt tempo
 • 4 x 1 000 m i tänkt tävlingsfart på halvmaran / 45 sekunders ståvila mellan varje intervall
 • 6 x 200 m ca 30-40 sekunder per km snabbare än tusenmetersintervallerna ovan /45 sekunders ståvila mellan varje intervall
 • Nedvarvning ca 10 minuter i lugnt tempo

löpband
löpband
Charlotte Karlsson
Eftersom det här var ett så kallat ”formtoppningspass” så körde vi inte jättehårt, utan bara för att få fart i benen. Det var ett tag sedan jag sprang halvmaran i Prag, så det ska bli kul att göra det igen. Häng med här på bloggen och på mitt Insta, det kommer bli en fantastiskt rolig resa!
Hur går din träning? Några roliga lopp på gång? Berätta gärna!

Taggar

6 Kommentarer

 1. Sara Borg

  Stort lycka till Petra! ?

  Svara
 2. Annika

  Lycka till i Prag!
  Jag känner mig stressad över Stockholm maraton då jag är helt tagen av influensa just nu. Två helgers långpass som försvinner. Minst. Bara 10 v kvar. Jaja, sänka kraven och ha målet som mål bara.

  Svara
 3. Johanna

  Lycka till i Prag 🙂
  Jag väntar på att all snö ska försvinna så det blir lättare att springa på stigar och i skogen.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen