SISTA INTERVALLPASSET FÖRE HALVMARAN I PRAG

Petra MånströmLöpning, Motionslopp, Träning6 Kommentarer

Halvmaran i Prag närmar sig med stormsteg – imorgon flyger Malin Ewerlöf och jag ner med ett stort, härligt gäng. SÅ kul det ska bli! Och igår körde min coach Charlotte och jag sista intervallpasset före lördagens lopp.

Det känns faktiskt skönt att för en gångs skull slippa tänka på vad jag ska köra för pass, utan bara dyka upp och låta Charlotte sköta den biten. Vi körde på löpband på Metropolis Gym även den här gången eftersom vi båda är lite av cocktaillöpare som ogillar kall motvind och en massa minusgrader, hehe. Så här såg passet ut:

  • Uppvärmning 10 minuter i lugnt tempo
  • 4 x 1 000 m i tänkt tävlingsfart på halvmaran / 45 sekunders ståvila mellan varje intervall
  • 6 x 200 m ca 30-40 sekunder per km snabbare än tusenmetersintervallerna ovan /45 sekunders ståvila mellan varje intervall
  • Nedvarvning ca 10 minuter i lugnt tempo

löpband

löpband

Charlotte Karlsson

Eftersom det här var ett så kallat ”formtoppningspass” så körde vi inte jättehårt, utan bara för att få fart i benen. Det var ett tag sedan jag sprang halvmaran i Prag, så det ska bli kul att göra det igen. Häng med här på bloggen och på mitt Insta, det kommer bli en fantastiskt rolig resa!

Hur går din träning? Några roliga lopp på gång? Berätta gärna!

0

6 Kommentarer är aktiverade “SISTA INTERVALLPASSET FÖRE HALVMARAN I PRAG”

  1. Lycka till i Prag!

    Jag känner mig stressad över Stockholm maraton då jag är helt tagen av influensa just nu. Två helgers långpass som försvinner. Minst. Bara 10 v kvar. Jaja, sänka kraven och ha målet som mål bara.

    0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *