M

Paulúns nya veganska pumpasoppa

av | mar 8, 2017 | Mat, Samarbeten | 1 kommentar

Det har blivit en hel del mat här på bloggen den senaste tiden. Gillar det verkligen, för jag gillar ju att äta 😉 Men en vegansk pumpasoppa, kan det verkligen vara tillräckligt mättande för en snorsportare..?

 
Ska villigt erkänna att när jag har varit på restaurang har jag medvetet valt bort just soppor. Varför? Jo, för att jag har oroat mig för att jag inte ska bli tillräckligt mätt. Som långdistanslöpare på motionsnivå och dessutom med en pigg och alert ettåring hemma gör man av med en hel del energi varje dag, kan jag lova. Att äta något helt utan kött- eller mjölkprodukter som huvudrätt har känts helt främmande.
Allt fler vill ju – liksom jag – äta hälsosamt, mer grönt och lite mindre animaliska produkter men det är som sagt inte lätt att hitta färdiga, gröna måltider som är goda, hälsosamma, utan tillsatser och mättande. Därför känns det extra spännande att nu ha fått uppdraget att testa två soppor ur den nya serien Paulúns Supergreens. Först ut är rostad pumpasoppa med paprika, ingefära och solroskärnor.
Men Paulúns Supergreens då, vad är det? Jo, en serie veganska soppor gjorda på endast naturliga råvaror, med näringsrika grönsaker som till exempel rödbeta och sötpotatis. En portion ger dig 40 procent av ditt dagsbehov av grönsaker och du får extra protein från hampafrön, linser och solroskärnor. En perfekt måltid, med andra ord.
Paulúns
Paulúns
Men åter till pumpasoppan. Min första reaktion när jag öppnar locket på burken är konsistensen, den är inte alls så där vattnig som jag hade befarat. Tvärtom verkar den riktigt matig och välgjord. Man kan antingen värma dem direkt i burken eller hälla upp i kastrull i värma på spisen, det är min grej eftersom jag inte är ett stort fan av mikrovågsugnar.
Jag toppade min soppa med rostade solrosfrön och pumpakärnor samt lite gräslök. Till det en surdegsknäckemacka med färskost och lite ramslök. Hur det smakade? Riktigt gott! Satt perfekt efter styrketräningspasset på gymmet. Kommer definitivt att äta den här soppan fler gånger, som lunch eller extra mättande mellanmål. Som middag blir det nog lite för lite med bara soppa. Här kan du läsa mer om pumpasoppan.
Nästa vecka ska jag testa en annan soppa ur Supergreens-serien, så håll utkik då! Fler som har testat Supergreens från Paulúns? Åsikter?
(Foto bilderna ovan: Petra Månström)

Taggar

1 kommentar

  1. Märta (trailflirt)

    Jag gillar också Pauluns soppor! Fattar jag inte det som står i innehållsförteckningen köper jag inte, men i det här fallet är det ju bara grönsaker, fröer, kryddor etc som man faktiskt känner igen, så det känns rejält och fräscht. Dessutom är de riktigt goda. Men jag behöver också ett par mackor till för att bli mätt, det blir lite för lite för att täcka en hel lunch eller middag.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen