M

Nicecream med drakfrukt

av | mar 5, 2017 | Blogginlägg, Mat | 3 Kommentarer

Nice cream, har du smakat det? Har inte varit någon frukt- och grönttjej tidigare, men det försöker jag ändra på nu. Det här är vegansk glass utan mjölkprodukter, testa gärna min variant med hallon, drakfrukt och björnbär!
Som jag tidigare har bloggat om så gillar jag att blanda hejvilt mellan kött, fisk och vegetariskt. Älskar att plocka russinen ur kakan, att hitta mina favoriter bland olika kostinriktningar. I sociala medier har jag snappat upp begreppet ”nice cream” och här är mitt eget recept:
2 personer
2 medelstora bananer, skivade och frysta
Kokosmjölk (eller annan mjölk) efter smak
En näve frysta eller färska hallon
Topping:
Björnbär, frysta eller färska
Skivad drakfrukt (eller annan valfri frukt)
Kokosflingor

Ta ut de frysta, skivade bananerna och låt dem tina upp i 5-10 minuter. Kör dem sedan i mixer tillsammans med hallonen och kokosmjölken. Lägg upp och dekorera med björnbär, drakfrukt och kokosflingor. Enjoy!
Fler som har upptäckt det fina med ”nice cream”? Har du kanske fler förslag på ingredienser och topping? Ett riktigt gott och kul alternativ till vanlig glass, tycker jag.
Foto bilden ovan: Petra Månström

Taggar

3 Kommentarer

  1. Amanda

    Men wow, vilken bild! Man äter med ögat också ?

    Svara
  2. Hanna

    Kombinationen banan och avokado är supergott. Sen tycker jag verkligen om att toppa med olika nötter och frön.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen