M

Nu är jag certifierad löpcoach!!!

av | aug 28, 2016 | Karriär | 7 Kommentarer

diplom

YES!!! Nu har den här före detta löparhataren inte bara blivit helfrälst löpare. Nu är hon även nybakad certifierad löpcoach!

Varför då? undrar kanske någon. Jo, för att jag ganska ofta får förfrågningar från människor om jag löpcoachar och då har jag förklarat att jag inte har någon utbildning. Det har de oftast inte brytt sig om, men för mig är det viktigt att faktiskt veta mer om det jag håller på med. Därför bestämde jag mig för att anmäla mig till den löpcoachutbildning som av många anses vara landets bästa, den som hålls av Urban Tribes (tidigare Running Sweden, startades av Rubin och Lisa McRae).

lopstyrka

I delen om löpstyrkeövningar fick vi testa ett pass med statiska respektive dynamiska övningar under ledning av skickliga Sirpa Felhendler.

lopcoach

Före detta elitlöparen Ulrika Flodin körde ett riktigt gediget och superbra löpteknikpass med oss. Tänk om man kunde springa lika elegant som hon!

För att coacha en grupp löpare handlar inte bara om att stå och heja på när de springer, det är så mycket mer. Och två dagar må låta futtigt, men ni anar inte hur mycket vi har hunnit med på de här dagarna. Massor av matnyttig teori, praktik med mängder av övningar, vi har fått prova på att coacha varandra och så har vi fått uppleva ett löpteknikpass som nog inte lämnade någon oberörd. Visste inte att man kunde få sådan galen träningsvärk av olika teknikövningar! Grymt bra och allt vi har fått lära oss känns relevant och något som man direkt kan använda i praktiken.

Den här kursen är verkligen värd pengarna, så jag kan rekommendera den varmt! Nu känner jag mig taggad på att börja coacha mer, nu som något mer än ”bara” en löparmänniska – nämligen en certifierad löpcoach!

Taggar

7 Kommentarer

 1. Annika

  Vad kul! Grattis!

  Svara
 2. JenNyheter

  Kul! Grattis!
  Exakt samma sak gäller mig, fast det blir CrossNature 🙂 Bästa träningen att kombinera löpningen med!

  Svara
 3. Mari

  Gud så kul! Jag vill också 🙂

  Svara
 4. Cessan

  Vad skulle Du råda en +60, stroke för 2 år sedan (Inga men, fullt rörlig) 150 cm, 34 kg. Jag tränar på löpband 2-3 ggr/vecka. Jag verkar ha hamnat på en platå, 3 km, 6.4 km/tim. Jag kanske skall ge upp tanken att bli snabbare och uthålligare och vara nöjd som det är? Under semestern när jag kunde träna oftare tyckte jag att det lossnade litet.

  Svara
  • Petra Månström

   Hej! Om du inte tycker att det händer något med din utveckling som löpare skulle jag rekommendera inslag av intervaller i högre fart i dina pass. Antingen att du gör ett visst antal repetitioner på en sträcka du bestämmer, t ex 100 meter, eller att du ökar farten under en viss tid, t ex 30 sekunder. En annan variant är fartlek, där du ökar farten som du känner, t ex mellan lyktstolpar, fram till nästa parkbänk etc. Stäm dock av med din läkare att det är fritt fram för den här typen av träning först. Lycka till!

   Svara
   • Ewa

    Tack! Jag skall kolla med läkaren, men han är mycket positiv till träning.

    Svara
    • Petra Månström

     Topp!

     Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen