M

Meat free mors dag!

av | maj 29, 2016 | Resor | 12 Kommentarer

sommarbild
Mors dag idag! Känns fantastiskt häftigt att för första gången få vara mamman som firas (ja, förutom att jag firar min egen mamma då).
Men min lilla skitunge! Så coolt att få vara hans mamma och få se honom växa upp. Många äventyr har man varit med om i sitt liv, men föräldraäventyret bräcker allt! Lätt! Förr om åren, när nyblivna päron talade stjärnögt om hur omvälvande det var att bli förälder så nickade jag entusiastiskt men tänkte för mig själv att ”Ja ja…” Men nu inser jag att man måste ha upplevt detta för att kunna fatta grejen.
vego1
Bönpasta med linser och ugnsrostade rotsaker. Foto: Jonas Hansen.
vego2
Kikärtscurry med kokosmjölk, broccoli och blomkål. Foto: Jonas Hansen.
Jo, jag har en annan omvälvande sak att berätta! Jag älskar ju kött, men nu har vi faktiskt ätit vegetariskt till middag två dagar i rad här hemma. Igår gjorde vi bönpasta (från Risenta, som liksom många andra företag i branschen satsar järnet på mer proteinrika varianter av kolhydratsklassiker som pasta och müsli) med ugnsrostade rotsaker (supergott, har varit skeptisk till den här ”nya” pastan som inbiten mjölälskare!) och idag blev det kikärtscurry med blomkål och broccoli. Verkligen hur gott som helst och vi fick användning av curryn som vi köpte i den lilla supermarketen på Seychellerna där ägaren härstammade från Indien. Älskar mat som lagas på råvaror som man tagit med sig från resor! Är ni nyfikna på recepten så hittar du dem här och här (och nej, får inte betalt för att skriva detta, bäst att poängtera – är det sponsrat inlägg så märks detta ut i inläggets balk 🙂
Vad tycker du om vegetariskt? Hiss eller diss? Och hur ofta äter du i så fall grönt? Favoritrecept?

Taggar

12 Kommentarer

 1. Ia

  Hej! Har precis hittat din blogg och blir superpeppad på att gå ut och springa, är en vårlöpare men hoppas nu hålla ut över sommaren och ska definitivt titta in här för fortsatt pepp.
  Jag älskar vegetariskt men har svårt att få med min sambo på det, så jag lagar det mest när det är mina hämtardagar från dagis och till lunch på jobbet.

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att höra! Varmt välkommen hit! Kram

   Svara
 2. Petra Månström

  🙂

  Svara
 3. Annika

  Jag tycker vegetariskt är svårt. Jag saknar proteinet för mycket. En del grejer är okej såklart, men det blir inte att vi äter det hemmavid.

  Svara
  • Ankis

   Protein finns i nästan allt, ganska svårt att missa faktiskt. Men väldigt lätt att äta för mycket av

   Svara
 4. Ewa

  En dag för någon vecka sedan kom jag hem, höll för näsan, och ropade ”vad händer, det är knas i avloppet”. Men, men, det visade sig att det var någon som höll på att koka broccoli. Nej, det är inte gott!

  Svara
  • Petra Månström

   Haha, klockrent! Jag rostar broccolin allra helst!

   Svara
 5. Kjell.Nilsson

  Petra tidigare blogg SVD/marathonbloggen hade ibland kostrådgivare som
  skrev kloka ord.Ofta vaknade nätrollen och kom med kritik.
  I min familj tar det fem år att introducera en ny grönsak ha ha ha..
  Äter gärna vegetarisk själv om den är välkryddad.
  Petras bilder är lysande exempel på god mat.
  Ett tips som ni ser på bilden ugnsrostade grönsaker.Barn brukar äta ! te.x klyftpotatis
  morrötter m.m enkelt,billigt o gott.En anhörig åt aldrig potatis under en tid undantaget
  på dagis ! där de åt allt.

  Svara
  • Annika

   Ungsrostade rotsaker är hur gott som helst. Med en fin köttbit till. Hehe,..

   Svara
 6. Kjell.Nilsson

  Exact ! samt en öl måste väl räknas som vegetarisk dryck ?

  Svara
 7. Ankis

  Har inte ätit kött eller fisk på över 10 år och äter nästan bara veganskt nu. Två barn som äter likadant som mig med god aptit.
  De senaste åren har det faktiskt blivit mycket roligare att äta veganskt. Stort utbud, mer kokböcker och tidningar med veganskt mat. Det finns alltid något nytt att testa

  Svara
 8. Petra Månström

  De kommer från Powerwoman!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen