KAROLINE PETTERSSON KÄMPAR FÖR MINDRE KOSTHETS

Petra MånströmÄtstörningar, Hälsa, Kost, Livsstil, Maratonpodden, MatKommentera

Karoline Pettersson

Är dietister dåligt uppdaterade och slavar under Livsmedelsverket? Och är i stort sett alla dietister antingen ätstörda eller har lidit av en ätstörning? Det finns många uppfattningar om den här yrkesgruppen därute, så jag tänkte att varför inte bjuda in en av landets populäraste dietister och bolla just detta – plus en massa annat?

Det fanns en tid då Karoline Pettersson räknade kalorier från morgon till kväll och tävlade i bikini fitness, men så hände något som förändrade hennes liv – för alltid. Hon drabbades nämligen av en dödlig sjukdom och tvingades till flera veckors sjukhusvård, men överlevde mot alla odds. Som en del av rehaben rekommenderades promenader av sin läkare, men Karoline hade andra planer. Några månader senare genomförde hon Göteborgsvarvet (!)

Ja, ni hör ju. Det här är en tjej med pannben och envishet utöver det vanliga. Idag är hon utbildad dietist och inspirerar dagligen över 60 000 följare på Instagram. Det här blev verkligen ett samtal som inspirerade mig massor och jag hoppas du som lyssnar känner samma sak. Vi kommer in på en massa olika saker, som kosthets, sötningsmedel eller ej, kroppspositivism, Netflixsuccén The Game Changers, proteinhets, kolhydratskräck och en massa annat. Lyssna direkt i spelaren nedan eller i poddapparna. Och berätta gärna vad du tyckte om avsnittet sen!

+1

Kommentera

Din epostadress publiceras inte