M

Identitetskris – hjälp mig!

av | dec 17, 2016 | Blogg, Karriär | 40 Kommentarer

När jag började min löparbloggkarriär i slutet av 2009 hade jag redan haft blogg i flera år, fast då om allt möjligt men framför allt om mode, mat och lite träning (men bara lite). Och på HOBBYNIVÅ.
Den nya Maratonbloggen gav jag mig in i med full kraft och ganska snart blev löpningen som en drog för mig. Jag kunde inte vara utan den! Visst slängde jag in ett inlägg om mat då och då eftersom jag älskar mat, men löpningen var den stora röda tråden.
Nu springer jag för att jag inte kan sluta och för att jag vet hur bra löpningen får mig att må. Ibland kan jag vara på uselt humör före ett pass, men jag har aldrig varit sur efteråt. Bara vetskapen om det är ovärderlig! Tänk att ha ständig tillgång till en mirakelmedicin som dessutom är helt gratis. Fantastiskt!
Idag har min nyförälskelse till löpningen mognat. Jag älskar fortfarande den här sporten, den är oslagbar och jag hoppas kunna ägna mig åt den länge, länge. Men när en nyförälskelse mognar kan det hända att man också vill släppa in annat i sitt liv, också på sin blogg.

Frossa loss någon annanstans?

Dit hör fortfarande mat, men också tankar om företagande, någon gång ibland om föräldraskap, resor, relationer och annat. Jag funderar just nu på vad jag ska göra åt den här insikten. Ska jag fortsätta i de kanaler jag har och helt enkelt bredda dem, med risken att folk börjar tröttna på breddningen och droppa av? Eller ska jag starta nya kanaler där jag frossar loss i mina nyfunna passioner?
Här kan jag inte tänka mig bättre bollplank och rådgivare än just dig som läser det här. Så, om du orkar och har tid, så skulle jag bli SÅ glad om du hade lust att ge mig dina brutalt ärliga tankar kring hur just DU vill ha det. Framför allt här och på Instagram (som är mina huvudkanaler förutom mina poddar Maratonpodden och Ewerlöf & Månström). OM du orkar, som sagt. Jag skulle bli oändligt tacksam!
Stor, varm lördagskram!

Taggar

40 Kommentarer

 1. pilla

  För min del, inte fler kanaler. Tycker maratonpodden, insta och bloggen räcker gott och väl. Ewerlöf och Månström känns för min del överflödig.

  Svara
 2. Susanne Kjellsson

  Jag blir alltid inspirerad när jag kan identifiera mig med andra. Det kan då även handla om mat och dryck… Tycker du skall göra det du själv känner dig sugen på att göra, det kommer vi läsare och följare att märka: -) Inspiration och positiv energi märks så väl och är svår att inte dras med av. Kram

  Svara
 3. Lillian

  Att bolla med flera olika kanaler samtidigt kan vara lite svårt. Visst, man ska ha en tydlig nisch men frågan är om inte det är lite OK att vara personlig ändå? Om löpningen är huvudnumret skulle jag bara tycka att det är roligt att läsa om företagande, mat och lite annat också. Tror inte vi ska nischa ihjäl inspirationen heller. 🙂

  Svara
 4. Emma

  Tack för att du kikade in hos mig! Blir så glad av att se dig, och att du fortfarande har ljuvligt leopardmönstrade Petraoutfits 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att du kommenterar! Klickade in på din blogg när jag kollade in min gamla Egokick 🙂 Så kul att se dig också!

   Svara
 5. Clara Edvinsson

  Gör det DU vill göra, lyssna på dig själv. Jag följer dina kanaler för att du är Petra, inte för att du är löparen. Man utvecklas och man förändras, man hittar nya intressen. Får jag välja tycker jag du ska utgå från det du redan har idag och fylla det med sånt du vill fylla det med.

  Svara
 6. petrusko

  Hej Petra,
  Jag följer denna tråden med spänning då jag själv funderat i de banorna. Jag driver en blogg med hyggligt många läsare nischad mot aktier och sparande. Mitt val föll på att förbli nischad och eventuellt öppna nya kanaler för ett bredare eller annat innehåll. En ny kanal skulle ju kunna vara en där man från början är tydlig med innehåll och satsar på brett sådant.
  Well, jag har inte gått vidare med nya kanal ännu och gör nog som dig först och checkar med läsarna. Nu hoppas jag att du får massvis med fler svar på det här inlägget.
  Mvh petrusko

  Svara
  • Petra Månström

   En idé är ju också att starta en ytterligare kanal där man är mer anonym och ger sig på ett oväntat och helt nytt område… Har inte landat i mitt beslut än 🙂 Följer också den här tråden med spänning!

   Svara
 7. Marie

  Jag tycker att du ska blanda innehållet på bloggen. Ju mer nischad desto svårare att hitta nya infall, kanske? Du lyckas ju ofta koppla ihop delarna i alla fall.
  En fråga, det var längesen vi fick uppdatering av hälarna. Jag sliter med trasiga hälkuddar och dessutom lite känning av planrar fasciit så jag kan behöva lite pepp. Från att ha haft superstarka fötter.

  Svara
  • Petra Månström

   Bra att du påminner om hälgrejen! Jag ska absolut göra en uppdatering där, förstår att det är frustrerande och jag känner igen mig i det du skriver!

   Svara
 8. Katarina

  Jag tycker du ska bredda de kanaler du redan har. Jag är nyfiken på att få en inblick i dina andra passioner. Efter några år blir det kanske lite svårt att hitta på något nytt att säga om träning och löpning (säger jag av egen erfarenhet).

  Svara
 9. Investeraren

  Hej, Jag har själv ställt inför samma dilemma som du. Jag valde slutligen att vara öppen, redan från start, att min blogg skulle ha ett fokus på finansiellt oberoende och investeringar. Men, samtidigt har jag mycket annat jag vill få ut. Jag försöker dock att alltid hålla något sorts röd tråd. Jag tycker detta hjälper mig att få inspiration till att skriva. Vissa dagar har jag arbetat aktivt med portföljerna, då kan jag skriva om det. Men, eftersom bra placeringar är lika tråkigt som att se färg torka, så vill jag även variera med annat. Jag vill även locka olika typer av läsare.

  Svara
 10. Mimi

  Jag tycker att du är väldigt intressant och inspirerande och jag läser din blogg i första hand för att jag delar ditt löparintresse men var du och var den du är. Det är naturligt att ha fler intressen och jag tycker inte att du ska dela upp det i olika kanaler. Tror de flesta av dina läsare är intresserade av vad som händer i ditt liv oavsett om det har med löpning, barn, mat eller arbete att göra. Följ ditt hjärta och låt din blogg handla om dig, alla aspekter som du känner att du vill dela med dig av. Stor kram!

  Svara
  • Petra Månström

   Tack fina för nyanserad kommentar! Den fick mig att se klarare på ”mitt erbjudande” 🙂 Massa kramar!

   Svara
 11. Chatrine

  Att vara ’livsstilsbloggare’ är nog svårare att nicha sig som men eftersom du redan är ett namn tror jag att det går super. Livspusslet är något vi alla har så att få din variant av det låter spännande.
  Just föreragarbiten verkar vara en svår bit att få med dock. Ser ofta klagomål hos både Blondinbella och Monas universum när det blir ’för mycket’ företagande. Jag som själv är entreprenör älskar dock den biten. Kanske en pod/blogg om den biten och att fylla på med livsstil/familjeliv i de kanaler du redan kör?
  Jag gillar ditt sätt att skriva, personligt, smart och ofta med en skärpa, så jag stannar 🙂
  Ska bli kul att se resultatet. Vill du bolla vidare, jag är coach och konsult inom utveckling/utbildning – hojta, du har min mailadress.

  Svara
  • Petra Månström

   Har också märkt att ”folk” inte verkar vara jätteintresserade av just företagarbiten. Bra tanke att ta den vidare till annan kanal. Tack för input!

   Svara
 12. Teresa

  Hej Petra! Jag röstar för färre kanaler och jättegärna mera diversifierat innehåll! Orsaken till att jag följer dig är för att du är så medmänskig och inte nåt skrämmande atletproffs! Dina inlägg inspirerar och får en att villa lägga upp egna realistiska mål och behålla glädjen i sporten.
  Speciellt nu på vintern saknar jag lite annorlunda inlägg då jag inte löper så mycket som på somaren.
  Hur du än gör blir det bra, tack för alla inlägg du skrivit! Sprang i år mitt första marathonlopp och du har gett så mycket pepp längs med vägen. Tack o god jul 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Tack för din kommentar! Blev nyfiken på vad för slags annorlunda inlägg du skulle vilja se, skulle det t ex kunna vara annan typ av träning som jag kör förutom löpningen (styrka etc) eller mat – eller både och? Återkom gärna, tack för bra tankar!

   Svara
   • Teresa

    Jag är intresserad av allt ? Gillade dina baby-inlägg på mama (hur man kombinerar babytid och sport), dina underbara entreprenörskapsinlägg (våga göra vad man själv vill) och ja gärna mat också ?
    Dina texter berör då de är så ärliga och du är dig själv!
    Lycka till med funderingarna, jag hänger nog med hur de än blir 🙂

    Svara
    • Petra Månström

     Kram på dig! Och tack för konstruktiv kommentar!

     Svara
 13. Annika

  Hej Petra! Jag är ingen dataperson men sen jag och min man flyttade till Sri Lanka och valt bort tv:n så har jag börjat läsa bloggar! Mina barn är chockade att jag ens vet att något heter blogg haha! Tycker din blogg är jätteintressant och givande att följa! Om man bredda innehållet kan man ju nå nya läsare! Kanske kan ha två bloggar en med mer inriktning på hälsa och en med inriktning om företagare? Sen måste man ju ha kraft, inspiration och ork! Men nu är jag grön på området så det var i alla fall mina tankar.
  En helt annan sak. När du intervjuade Göran Hägglund så pratade ni om hundar. Blev attackerad och rejält biten av en hund när jag var ute och sprang för 4 veckor sedan. Hundar är ett jätteproblem här på SL. Har nu hittat en park jag kan springa i där ett varv är ca 1 km och hundfritt. Har du stött på samma problem när du sprungit utomlands?

  Svara
  • Petra Månström

   OJ! Jösses! Tur att du hittade den där parken, jag hade också hållit mig i den parken. Inte råkat ut för det här när jag har sprungit utomlands, men å andra sidan har jag ju deltagit i lopp och annars mest sprungit på löpband eller inne på hotellområdet.

   Svara
 14. Kenth

  Har du frågat dig själv? Ska det vara hållbart i längden tror jag man ska göra det man själv vill göra, inte det andra nödvändigtvis vill att du ska göra.

  Svara
  • Petra Månström

   Det är klart att jag har frågat mig själv 🙂 Anledningen till att jag skrev det här är att jag har diskuterat med mig själv och nu ville ha input från mina läsare. En ganska naturlig process när man ska utveckla en mediekanal, tänker jag 🙂

   Svara
 15. Lina

  Jag älskar att det är blandat. Fortsätt så! En blogg som bara fokuserar på löpning skulle bli så nördigt för mig.

  Svara
  • Petra Månström

   Förstår vad du menar 🙂 Tack för din kommentar!

   Svara
 16. Annika

  Hej! Läser för att du visar glädjen med träning, vilket inspirerar mig, och nackdelar (som skador) vilket tröstar mig. Läser med stort nöje om företagandet och skippar barninläggen(passerat det stadiet, äldre än dig). Läser mer nu än när det var så prestationsinriktat som för några år sen. Köpt några snygga träningskläder för då blir det roligare.

  Svara
  • Petra Månström

   Hej! Kul att höra! Och visst blir det roligare med snygga träningskläder!!

   Svara
 17. Charlotte

  Hej Petra,
  Jag följer dig både via bloggen samt insta och lyssnar på båda poddarna. Gillar blandningen av ämnen på bloggen, inspirerande bilder på insta framförallt av snygga löparkläder och fina miljöer etc som ”supportar” bloggen och att poddarna är mer löparfokuserade med intressanta intervjuer samt proffstips från Malin Ewerlöf. Läst dina inlägg sen SvD-tiden och gillar att du breddat dig i skrift/bild men behåller löpar-/träningsfokus via poddarna.
  Jag läser det jag vill, skippar det som jag tycker är mindre intressant och gillar valmöjligheten. Tack för att du inspirerar!

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att du har hängt med sedan SvD-tiden! Ja, det har ju hänt en hel del med bloggen m m sedan dess. Uppskattar verkligen din input!

   Svara
 18. Jacqueline Kothbauer

  Besvarade nyss ett mejl av en vän från förr, som bad om hjälp och tillade att det skulle vara trevligt att ses. Det gav mig tillfälle att reflektera över vänskap och konstatera att jag har förändrats. Så vad händer då med vår relation när jag önskar annat ’innehåll’ än förr?
  Din bloggfråga utgår från samma sten i skon – behovet av förändring. Olga Rönnberg, mamma-PT:n skrev i en kommentar till mig häromdagen att om man gillar mig, så spelar det inte så stor roll vad jag gör. För det är min personlighet och mitt DNA som ’känns igenom’ oavsett. Jag skulle inte följa dig någonstans om vi inte kände varandra privat. För jag är ingen löpare och tycker att det blir alldeles för tjatigt och smalt med nuvarande upplägg. Jag följer dig bara på Insta o Facebook dock. Men när jag träffar dig så är det snarare dina tankar om att utveckla en verksamhet som influencer, som är intressant. Allt från hur många kanaler och hur till att starta egen klädkollektion och vilka produkter att arbeta med. Hur mycket avklätt eller inte. Går det att prata mat utan recept och matlagning etc. Det finns mängder av frågor som upptar ditt huvud och inte minst rädslan för att tappa följare och få kritik, uppfattas på fel sätt etc. Allt som ger rika tillfällen till igenkänning.
  Caitlyn Jenner säger öppet i en intervju att såpan om Kardashian inte bara varit en dans på rosor. Att på det sättet låta världen se dem och deras barn har gett upphov till drivor av hat och hot, plus en löjligt stor, lojal following. 99,99% av alla människor kan aldrig leva så öppet, men det är värt att notera att det kunde inte de heller i början. Det tar tid att som Blondinbella hitta mixen, som gör att hon över tid kan växla fokus och inriktning utan att förlora volym. Hennes framgång hänger dock främst på en stor, trogen publik, som har växt med åren. Det håller du också på att bygga. Bellas blogg handlade de första åren om en fiktiv karaktär, som var ute på Stureplan och festade. Då var hon i verkligheten en mobbad 15-åring med dålig hy 🙂 Idag är Insta fullt av tjejer som säljer iden att de ständigt är på semesterresa, fikar & festar med polare och får shoppingpresenter av olika varumärken.
  Spelar det någon roll vad andra säljer? Eller är det viktigare att hitta VAD du vill ge en publik? Jag växer jättebra på Linkedin och har där hittar mitt publicistisk innehåll. Idag skall jag bland annat skissa på de andra kanalerna. Få se var det landar.

  Svara
 19. Linda

  Tänker också att fler kanaler inte är nödvändigt, jag gillar de du har och innehållet i dem. Vet i ärlighetens namn inte vad jag saknar, tycker att du har en fin blandning och det känns som att det stora fokuset i dem är lyckan i det enkla och att njuta av livet. Eller, det är åtminstone vad jag tar till mig. 😉

  Svara
  • Petra Månström

   Så fint skrivet! Det är så jag tänker också, att se lyckan i det enkla. Precis så! Tack för att du ser! Kramar

   Svara
 20. Emma

  Som mamma till en 1,5-åring och med drömmar om att återigen springa marathon läser jag gärna mer om familjelivet och hur du får ihop det med träning och jobb, men jag tycker andra inlägg är intressanta också. Är det något som verkar mindre intressant så hoppar jag helt enkelt över att läsa det. Fler kanaler är inte något som skulle locka mig.

  Svara
 21. Sarah

  Sluta inte med dina två poddar!!!!!!

  Svara
  • Petra Månström

   Lovar 🙂 Eller, ska i alla fall göra mitt bästa för att hålla dem vid liv. Hänger på sponsorernas vilja att sponsra 🙂 Kram!

   Svara
 22. Sara

  Jag gillar brett! Hellre det än fler kanaler 🙂
  Keep ut the good work.

  Svara
 23. Cicci

  Snälla fortsätt som det är? Jag gillar blandningen, och du är som en kompis som har större löparerfarenhet än jag. Vissa saker du gör är helt galna, andra skrattar jag åt eller känner igen mig i. Din bredd och ditt djup gör att du känns som en vän på nätet. Fortsätt så här!!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen