M

Hur semesterkompromissar du?!?

av | nov 1, 2016 | Resor | 6 Kommentarer

161031_1_blogg
En vill åka på alligatorsafari eller ta en heldag i ett jätteshoppingcenter, en vill ta någon löptur och sedan bara slappa och ta dagen som den kommer – och en är mest intresserad av att äta, sova och ha en torr blöja.
Ja, du hör ju 🙂 Det är inte helt enkelt att kompromissa på semestern när man är en familj med många viljor. Förra veckan bestod av ganska stora delar jobb och det tog en bra stund att få till inlägg på Instagram och blogg ombord på kryssningsfartyget med uppkoppling via satellit.
Slutklämmen på kryssningen var också rätt så intensiv: upp vid femtiden, packa klart det sista, byta blöja och mata Adrian, ta sig till frukosten och sedan till samlingsplatsen där man går av färjan gruppvis. Sedan vänta på alla femtioelva väskor och ta sig med taxi in till Miami Beach och hotellet. Jag klagar absolut inte, vi har haft det superkul. Men som en följd av den intensiva kryssningen vill jag gärna bara ta det lugnt just nu.
161031_10_blogg
161031_11_blogg
161031_5_blogg
161031_7_blogg
I morse klev jag upp och tog en skön morgonjogg längs stranden, där det var gott om andra löpare. En man i Stockholm Marathon-finishertröja hojtade ”Är det inte du som är Maratonpodden? Grym podd!” Tillbaka till hotellet, dusch och sedan drog vi iväg och åt brunch på Front Porch Café, som jag blivit tipsad om. Den brunchen kan jag rekommendera! Jag slog till på en Front Porch Flip, en härlig smoothie på jordgubbar, apelsiner, honung, yoghurt och banan. Till det en French Toast med lönnsirap och fruktsallad, avrundade med stark espresso. Så himla gott!
Efter det blev det långpromenad längs stranden och en massa fotostopp. Så skönt att bara strosa runt och njuta! Framåt eftermiddagen hittade vi Hotel Surfcombers mysiga bar som lägligt nog hade happy hour, så vi tog varsin Pisco Punch och god plockmat i form av fisktacos och kryddiga kycklingvingar. Hörni, det måste ni testa! Fisktacos, vilken grej! Koriander, lime, chili och svalkande yoghurt – mums!
Nu vilar vi ut på rummet och funderar över hur vi gör imorgon. Megashopping, alligatorer eller bara vara? Någon som har bra förslag? 😉 Hoppas du har en fin dag och kram från Miami Beach!

Taggar

6 Kommentarer

 1. Anna (piggelina.se)

  Jag hade satsat på morgonjogg, lyxfrulle och alligatorsafari. Och eftermiddag i solstol…. Värsta kompromissen ?. Shopping är bästa sättet att känna sig som hemma ( i negativ vardagsbemärkelse…).

  Svara
 2. Rosita

  Åh yes, känner igen det där med olika viljor – OCH behov. Mitt resesällskap är ju 3 barn med upp till 7 år (!) åldersskillnad. I min ”resa med barn-bok” ägnar jag en del tid åt detta ”dilemma” och med smarta tricks hur man får en semester som passar hela familjen, ”från föris till tweenie” (nu har jag även tonåring).
  Häärligt det ser ut i ljuvliga Miami Beach. Här hemma i STO regnar det …

  Svara
 3. Annika

  Löpning får stå åt sidan på semestern allt som oftast. Har med mig skorna om det finns en lucka, men annars så struntar jag i dem under en så kort tid som en resa oftast är.
  Mest blir det sol och bad på våra resor. Nån stros på stan och middag ute med en Ipad i handen på dottern. (Nu 9 år)

  Svara
 4. Hanna

  Åh, vilken resa ni haft!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen