M

Chockade mig själv med en açai bowl!

av | okt 31, 2016 | Resor | 4 Kommentarer

Just nu befinner vi oss i Miami Beach, en plats som man verkligen kan kalla för fåfängans Mecka. Här skiner solen (oftast!), det är gott om såväl ute- som innegym, det finns mängder av caféer och restauranger som har trendig hälsomat på menyn och gillar man löpning är man aldrig ensam i spåret.
Tidigare idag tog jag en tur på den vackra strandpromenaden som är kantad av kokospalmer och nästan hela tiden följer stranden. Trots hög temperatur (runt 28 grader i skuggan) och hög luftfuktighet var det gott om löpare ute, i alla åldrar – kul!
Ni som har läst mina inlägg i sociala medier vet kanske att jag har en rätt avslappnad syn på kost. Raw food, paleo och andra inriktningar tycker jag är spännande och jag testar gärna, men är inte den som slaviskt följer olika ”kostskolor”. Har varit lite avvaktande till trenden med açai bowls och andra ”bowls”, mest för att jag älskar min ostmacka med en kopp kaffe och färskpressad apelsinjuice till frukost.
161030_3_blogg
161030_4_blogg
Men i morse googlade jag runt lite och hittade ett hak som heter ”Juice & Java” ett stenkast från hotellet. Såg att de hade frukost och därför föreslog jag att vi skulle gå dit och testa en ”hälsofrukost”. Och vet ni vad? Måste säga att jag blev mäkta imponerad! Provade en açai bowl med granola (förmodligen det trendigaste man kan äta till frukost just nu) och det var ju riktigt gott. Mättande och inte alls med smak av varken halm eller hö som jag befarade. Högsta betyg!
Efter frukosten tog vi en kombinerad löptur och promenad utmed stranden och spanade in alla dessa färgglada ”lifeguard houses” i trä. Sedan en långlunch på Big Pink, en superamerikansk diner i skön retrostil som jag varmt kan rekommendera. Jag tog en supergod caesarsallad, men ett tips är att beställa halva portioner (det går!), för en hel portion är gigantisk (och dessutom rätt dyr, synd när man inte orkar äta allt).
161030_2_blogg
161030_5_blogg
Nu sitter vi på hotellrummet och laddar för kvällens äventyr. Det är väldigt inspirerande att befinna sig mitt i smeten här i art deco-distriktet på Collins Avenue och jag är så sugen på att återvända hit och springa Miami Marathon i januari nästa år, noterade att delar av banan går här i Miami Beach.
Någon som har sprungit loppet och kanske kan ge en recension?
(Foto bilderna ovan: Petra Månström & Jonas Hansen)

Taggar

4 Kommentarer

 1. Sofia Häger

  Hej!
  Tänkte kolla med dig innan jag chansar och köper. Undrar om du vet några bra vinterlöparskor? När jag söker på Icebug och Salomon som jag hört ska vara bra är det mest terränglöparskor, fungerar de lika bra på halt underlag? Väldigt få skor jag hittat där de står att de är vinterlöparskor. Snart så kommer isen så behöver införskaffa mig ett par 🙂
  Vore tacksam för svar!
  Kramar
  (sofiahager på instagram)

  Svara
  • Petra Månström

   Hej Sofia! De skor jag mest kör med vintertid på halt underlag är Icebug och de har funkat toppen för mig. Se till att de har fuktspärr också, kan vara bra i snöblask 🙂 Lycka till!

   Svara
 2. Johanna S

  Tack för en bra blogg.
  Jag har en likadan vagn Thule urban glide som du.. Jag ser att du har den med dig när du reser och undrar hur du packar den undrar hur du packar den under flygning?! Jag tänkte nämligen flyga med min nästa vecka men har inte hittat ngn bra ”reseförvarning” till just den.

  Svara
  • Petra Månström

   Kul att du gillar bloggen! Vi brukar hyra en särskild väska från Airshells till både vagn och bilbarnstol, enkelt och smidigt!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen