CHOCKADE MIG SJÄLV MED EN AÇAI BOWL!

Petra MånströmHälsa, Kost, Livsnjuteri, Livsstil, Löpning, Mat, Motionslopp, Resor, Träning4 Kommentarer

Just nu befinner vi oss i Miami Beach, en plats som man verkligen kan kalla för fåfängans Mecka. Här skiner solen (oftast!), det är gott om såväl ute- som innegym, det finns mängder av caféer och restauranger som har trendig hälsomat på menyn och gillar man löpning är man aldrig ensam i spåret.

Tidigare idag tog jag en tur på den vackra strandpromenaden som är kantad av kokospalmer och nästan hela tiden följer stranden. Trots hög temperatur (runt 28 grader i skuggan) och hög luftfuktighet var det gott om löpare ute, i alla åldrar – kul!

Ni som har läst mina inlägg i sociala medier vet kanske att jag har en rätt avslappnad syn på kost. Raw food, paleo och andra inriktningar tycker jag är spännande och jag testar gärna, men är inte den som slaviskt följer olika ”kostskolor”. Har varit lite avvaktande till trenden med açai bowls och andra ”bowls”, mest för att jag älskar min ostmacka med en kopp kaffe och färskpressad apelsinjuice till frukost.

161030_3_blogg

161030_4_blogg

Men i morse googlade jag runt lite och hittade ett hak som heter ”Juice & Java” ett stenkast från hotellet. Såg att de hade frukost och därför föreslog jag att vi skulle gå dit och testa en ”hälsofrukost”. Och vet ni vad? Måste säga att jag blev mäkta imponerad! Provade en açai bowl med granola (förmodligen det trendigaste man kan äta till frukost just nu) och det var ju riktigt gott. Mättande och inte alls med smak av varken halm eller hö som jag befarade. Högsta betyg!

Efter frukosten tog vi en kombinerad löptur och promenad utmed stranden och spanade in alla dessa färgglada ”lifeguard houses” i trä. Sedan en långlunch på Big Pink, en superamerikansk diner i skön retrostil som jag varmt kan rekommendera. Jag tog en supergod caesarsallad, men ett tips är att beställa halva portioner (det går!), för en hel portion är gigantisk (och dessutom rätt dyr, synd när man inte orkar äta allt).

161030_2_blogg

161030_5_blogg

Nu sitter vi på hotellrummet och laddar för kvällens äventyr. Det är väldigt inspirerande att befinna sig mitt i smeten här i art deco-distriktet på Collins Avenue och jag är så sugen på att återvända hit och springa Miami Marathon i januari nästa år, noterade att delar av banan går här i Miami Beach.

Någon som har sprungit loppet och kanske kan ge en recension?

(Foto bilderna ovan: Petra Månström & Jonas Hansen)

0

4 Kommentarer är aktiverade “CHOCKADE MIG SJÄLV MED EN AÇAI BOWL!”

 1. Hej!
  Tänkte kolla med dig innan jag chansar och köper. Undrar om du vet några bra vinterlöparskor? När jag söker på Icebug och Salomon som jag hört ska vara bra är det mest terränglöparskor, fungerar de lika bra på halt underlag? Väldigt få skor jag hittat där de står att de är vinterlöparskor. Snart så kommer isen så behöver införskaffa mig ett par 🙂

  Vore tacksam för svar!
  Kramar
  (sofiahager på instagram)

  0
  1. Hej Sofia! De skor jag mest kör med vintertid på halt underlag är Icebug och de har funkat toppen för mig. Se till att de har fuktspärr också, kan vara bra i snöblask 🙂 Lycka till!

   0
 2. Tack för en bra blogg.
  Jag har en likadan vagn Thule urban glide som du.. Jag ser att du har den med dig när du reser och undrar hur du packar den undrar hur du packar den under flygning?! Jag tänkte nämligen flyga med min nästa vecka men har inte hittat ngn bra ”reseförvarning” till just den.

  0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *