M

Hur bra flås har jag egentligen? Och är mitt mål realistiskt?

av | jun 14, 2020 | Blogginlägg, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

Fick så fantastisk respons på mitt tidigare videoklipp om mitt löptekniktest hos Fredrik Zillén att jag bestämde mig: min resa mot mitt drömmål ska bli videoserie – och jag hoppas att du vill följa med mig!

Som ett första steg på vägen mot målet begav jag mig till Aktivitus testklinik utanför Stockholm för att göra ett laktattest (tröskeltest/mjölksyratest) och ett VO2max-test med testledare Johan Hasselmark, som har ett förflutet som multisportare på elitnivå. I klippet nedan förklaras vad de respektive testerna innebär och anledningarna till varför man gör dem. Mitt syfte med att göra testerna är att ta reda på min nuvarande fysiska status som löpare, för att jag ska ligga på rätt ansträngningsnivå när jag sedan följer träningsprogrammet som Johan lägger upp åt mig. I mitt fall har jag gjort ett ganska vanligt löparmisstag, nämligen att jag springer för många tuffa pass. Men, mer om det i klippet nedan!

Fler här som har gjort laktat- och VO2max-test? Eller någon som inte har gjort det och blev sugen nu? Berätta gärna!

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen