M

Har vi några mobilmissbrukare här?

av | nov 17, 2016 | Blogg, Personlig utveckling, Resor | 4 Kommentarer

Under ett cafébesök i Miami Beach insåg jag att jag är en mobilmissbrukare. Jag måste erkänna att mitt yrke knappast hjälper till, där är det ju en fördel att vara online så mycket som möjligt. Så när vi satt där på fiket, Juice & Java, frågade jag glatt servitören om wifi-lösenordet.

Han log och pekade på skylten som jag satt med ryggen mot. Måste erkänna att jag skämdes lite, sedan kände jag frustration. Måste jag sitta där en hel frukost utan att kunna surfa på mobilen? Kolla om det har kommit fler likes på Instagram och Facebook? Riskera att missa en massa ”viktiga” tweets och allt det där?
Till slut resignerade jag och tänkte att okej, nu är det så här. Bara att gilla läget. Värsta i-landsproblemet, men misstänker att vi har gott om mobilmissbrukare därute. För det är ju så roligt att vara online – oftast i alla fall. Men jag måste också säga att det också kan bli en stress. Bloggar man som jag tidigare har gjort på uppdrag så har man krav på sig att prestera ett visst antal inlägg i veckan. Då kan det bli en stress om man inte har tillgång till uppkoppling eller helt enkelt är så trött efter en heldag med möten att man inte orkar blogga. I-landsproblem? Ja! Jobbigt ändå? Ja!
Så, hur gick det där på fiket i Miami Beach? Jo, maten kom in och den var ljuvligt god. Utan mobilen i högsta hugg var det lättare att känna efter hur granolan, smoothien och açaien verkligen SMAKADE. Utan saker som distraherar blir det lättare att ta in omgivningen. Jag och pojkvännen började prata och gästerna vid bordet intill kom också in i diskussionen efter ett tag. Vi lyfte blickarna och glömde bort mobilerna för en stund.
En renande och helande känsla. Fler som känner igen sig? Har du kanske loggat ut medvetet under en tid? Hur gick det?

Taggar

4 Kommentarer

 1. Linda Assarsson

  När jag fyllde år åt vi middag hemma med mobilerna bortkopplade HELA kvällen ?
  Alltså det var bara så trevligt, mysigt och just så som jag egentligen skulle vilja ha det alltid.. ❤️
  Det är så lätt hänt att mobil, padda, dator gör en sällskap..
  Ok när man är ensam..även fast maten smakar bättre när man inte blir distraherad ?
  Verkligen värt att tänka på, behöver jag verkligen ha mobilen vid min sida 24/7..? ?

  Svara
  • Petra Månström

   Verkligen! Kloka tankar, tack för att du delar!

   Svara
 2. Anna

  Har inte gjort det än men laddar mentalt för att låta blogg och internet vila lite under familjens 17 dagar långa sydafrikaresa. För att kunna ta in upplevelsen och vara närvarande. Och inte känna stress över att tvinga fram blogginlägg… Fast jag vetetusan om jag kommer att överleva…. 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Håller tummarna! Låter som en bra utmaning 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen