M

Ska aldrig mer säga ”lagom”!

av | dec 31, 2016 | Karriär, Livet, Personlig utveckling | 8 Kommentarer

Nyårslöften, brukar du avge sådana? Inte jag, men i år är det faktiskt ett par saker som jag tycker passar perfekt att ha som nyårslöften. Inga jättegrejor, tycker kanske någon. Men för mig är de rätt så revolutionerande och kommer att vara väldigt tuffa att ro iland. Här är de:
1. Jag ska aldrig mer använda uttrycket ”Inte ta ut segern i förskott”
Det var Micael Dahlén som tog upp detta i min intervju med honom för Maratonpodden. Han har forskat en hel del inom området lycka och just det här att begränsa sig själv och sina möjligheter att uppleva lycka genom att säga just ”Inte ta ut segern i förskott” är ju exakt så tokigt så det låter. Hellre att jag utgår från att saker kommer att gå bra, än att räkna med att de inte kommer att göra det. Punkt. Tack, Micael, för insikten!
2. Jag ska aldrig mer använda ordet ”lagom”
”Lagom” är för mig mellanmjölk, varken eller, ett uttryck när man inte vågar ta ställning. För mig alltså. Har kommit fram till att jag som person behöver lära mig att ta ställning mycket tydligare i olika situationer, min konflikträdsla är inte särskilt utvecklande nämligen.
nyårslöften
3. Jag ska lära mig att laga minst två maträtter utan att behöva kolla på receptet femtio gånger i minuten
Skrev här på bloggen och på mitt Instagram om detta tidigare i veckan. Mina tillkortakommanden inom området matlagning är jobbiga och jag är liksom osäker på hur man kokar ett ägg. Det håller inte, jag är 40 år gammal och har en son som snart kommer att växa och bli en hungrig kille. Jag MÅSTE bara lära mig lite basic matlagning. Nyårslöftet inför 2017 blir att klara av att laga minst två maträtter ”utantill”.
Så. Det var mina nyårslöften. Som sagt inget revolutionerande, men för mig innebär de stora saker. Såväl i mitt arbete som i privatlivet. Ska bli mycket spännande att se vart de leder mig under nästa år. Kommer du att avlägga några nyårslöften? Gott nytt år, kära läsare! 

Taggar

8 Kommentarer

 1. Chatrine

  Min dotter dog i nov 2008 och när vi närmade oss nyår 2009 bestämde jag mig för att överleva. Då gav jag mig ett endaste nyårslöfte; att skratta varje dag. Det höll jag. Sen dess är det enda nyårslöftet jag ger. För mig är skrattet just det som gör att jag lever – inte bara är levande 🙂
  Dina nyårslöften är super! Varför köra lagom eller inte tro på sig själv? Jag har följt din blogg ett tag och av den lilla del av ditt liv vi ser verkar du ha potential att fixa allt du bestämmer dig för. Heja dig ⭐
  Gott nytt år!

  Svara
  • Petra Månström

   Vilket bra nyårslöfte! Skratt gör så mycket gott med en! Och tack fina för peppande rader! Kramar!

   Svara
 2. Linda Persson

  Varför inte gå en matlagningskurs? Då kanske det blir lite roligare 🙂

  Svara
 3. Hanna

  Jag har inga nyårslöften i den bemärkelsen. Mer en ”bucketlist” på saker som jag har som målsättning att jag vill göra under 2017. Det där med att tänka positivt och inte förvänta sig att saker kommer gå vägen började jag jobba med förra året och kommer fortsätta med det under 2017. Det är redan stor skillnad på mitt sätt att tänka så jag kommer fortsätta med det.

  Svara
 4. Mathilda

  Hej! Tilla12 här från instagram?. Jag vet precis hur du känner. Mitt tips är att använda sig av citygross matkasse. Inga skumma måltider, varierande kost, fina råvaror och enkla recept.
  Du kan också använda dig sv deras app om du inte vill ha kassen.
  Jag har lärt mig massor i matlagningsväg.
  Lycka till!

  Svara
  • Petra Månström

   Hej! Kul att höra av dig! Tack för bra tips! Vi ska faktiskt testa en matkasse här i nästa vecka och en tid framåt. Ska bli spännande!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen