M

De 5 bästa sakerna som hände mig 2016

av | dec 30, 2016 | Karriär, Livet, Personlig utveckling | 9 Kommentarer

2016 är snart slut, ett år som minst sagt har varit händelserikt. Det har varit både toppar och dalar, men i det här inlägget fokuserar jag på det positiva. Här är de 10 bästa sakerna som hände mig 2016:
1. Jag kom igång med löpningen igen
Var gravid under stora delar av 2015 och lade ner löpningen helt efter vecka 20. I slutet av 2016 kunde jag ta mina första stapplande löpsteg, men det var under 2016 som jag kom igång igen. Väldigt stolt över att jag lyckades ta mig i mål på maran i Prag i början av maj, en milstolpe för mig!
2. Alla resor!
Har aldrig i hela mitt liv rest så mycket under ett år som under 2016. Seychellerna, Mauritius, kryssning i Karibien, Miami, Lanzarote…det var många drömresmål som bockades av i år. Att göra alla dessa resor som nybliven förälder har också varit en liten utmaning, som tvingat mig att verkligen jobba för att höja min stresstålighet.
3. Jag vågade äntligen släppa sargen
Efter att ha varit föräldraledig och tjänstledig i omgångar från mitt jobb på Svenska Dagbladet insåg jag att jag inte längre kunde lura mig själv. Jag var tvungen att släppa sargen och våga bryta ny mark för att utvecklas åt det håll jag ville. För några dagar sedan tog jag steget och sade upp mig, skönt att nu kunna satsa helt på mitt eget företag.
löparskor
4. Jag blev varmare i kläderna som säljare
Många sociala medier-personligheter har människor anställda som hjälper dem med sälj, bokningar och annat. Där är jag inte än, så därför har jag fått ta på mig flera olika hattar. Dit hör säljhatten och jag kan inte direkt påstå att jag gillade den från början. Men med tiden har jag bockat av allt fler lyckade sälj och det känns skönt att inte längre vara total rookie på det här. Det är ju en mycket viktig del av mitt företagande.
5. Jag blev mer harmonisk som människa
Här tror jag att flera bitar spelar in. Min son har helt klart bidragit till att jag numera har ett tydligare fokus och mål med det jag gör. Men också att jag äntligen vågade säga upp mig från mitt gamla fasta jobb på Svenskan har påverkat den här nya känslan av harmoni och att vara på väg mot något som känns utvecklande och rätt.
Vilka är de bästa sakerna som hände dig under 2016? Borde jag göra en ”värsta sakerna som hände mig 2016”-lista eller ska jag låta bli? 😉 Tar gärna emot dina tankar och tips!
(Foto bilderna ovan: Petra Månström)

Taggar

9 Kommentarer

 1. Ida (Träningsblogga)

  Det låter ju som ett kanonår!
  Modigt att ta steget att säga upp dig också för att helt satsa på eget, heja dig!

  Svara
  • Petra Månström

   Ja, det har varit ett riktigt bra år 🙂 Hoppas detsamma för dig! Gott nytt år!

   Svara
 2. Linda

  Vilket år! Grymt imponerad att du vågar satsa helt på eget! Vilken inspirationskälla du är! Heja!
  Mitt 2016…
  Jag har landat mer i mig själv och känner äntligen att jag släppt mycket krav och kör nu mitt eget race och vågar säga nej. Stort för en f.d ”duktig flicka”.
  Har även satsat på min träning och mig själv och får fortfarande gåshud utav tanken på att jag sprungit två halvmaraton efter åratal av noll löpning.
  Har också hunnit göra flera fantastiska resor i år som givit minnen för livet.
  Framförallt är jag galet stolt över våra två söner som är kloka, snälla och omtänksamma. Att vara mamma blir bara roligare och roligare.
  Gott Nytt År!

  Svara
  • Petra Månström

   Vad härligt att höra att du landat mer i dig själv! Häftiga utmaningar du har bockat av också! Stor kram 🙂

   Svara
 3. Annika

  Mina bästa är våra resor. Att jag hållit igång löpningen, uttökat med lite olika pass på gymet samt accepterat att jag är en långsam löpare, men seg så jag gnetar på utan krav om att bättra min tider.
  Sen är det ongen förstås. Snart 10 bast och rätt cool. Och tjurig.

  Svara
  • Petra Månström

   Härligt! Med ongen också. Min är inte 10 på långa vägar, fast redan tjurig och cool Gott nytt år på dig! Kram

   Svara
 4. Karin

  Vilka härliga resmål du bockat av. Stora satsningar på dig själv, du är så modig. Inspirerande! Samt håller igång träningen, inte alltid det lättaste! Du är grym. Skönt att du delar även endel motgångar ( i andra inlägg) ser fram emot att följa dina nya upptåg 2017. Gott Nytt År Petra!

  Svara
  • Petra Månström

   Tack, fina du! Mitt stora mål har alltid varit att kunna vara hemma mer, att ha ett fritt jobb. Känns härligt att vara nära det målet nu och sätta upp andra, spännande mål för sig själv. Gott nytt år! Kram

   Svara
 5. Martina

  Jag kom igång bra med löpningen under 2016 å hittade en fin balans där jag sprang för att det va roligt (inte den press som jag hade på mig själv under 2015)… sen fick jag problem med ett lår å blev gravid typ samtidigt. Jag som hade tänkt springa mig igenom den här graviditeten fick mig en chock när det visade sig vara två där inne å insåg att löpningen får jag ta upp igen 2018. Nu är fokus på att få må bra och att de små stannar så länge som möjligt… (beräknade till juni) Så några nyårslöften för 2017 struntar jag i… GottNyttÅr!!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen