2016

2016 är snart slut, ett år som minst sagt har varit händelserikt. Det har varit både toppar och dalar, men i det här inlägget fokuserar jag på det positiva. Här är de 10 bästa sakerna som hände mig 2016:

1. Jag kom igång med löpningen igen
Var gravid under stora delar av 2015 och lade ner löpningen helt efter vecka 20. I slutet av 2016 kunde jag ta mina första stapplande löpsteg, men det var under 2016 som jag kom igång igen. Väldigt stolt över att jag lyckades ta mig i mål på maran i Prag i början av maj, en milstolpe för mig!

2. Alla resor!
Har aldrig i hela mitt liv rest så mycket under ett år som under 2016. Seychellerna, Mauritius, kryssning i Karibien, Miami, Lanzarote…det var många drömresmål som bockades av i år. Att göra alla dessa resor som nybliven förälder har också varit en liten utmaning, som tvingat mig att verkligen jobba för att höja min stresstålighet.

3. Jag vågade äntligen släppa sargen
Efter att ha varit föräldraledig och tjänstledig i omgångar från mitt jobb på Svenska Dagbladet insåg jag att jag inte längre kunde lura mig själv. Jag var tvungen att släppa sargen och våga bryta ny mark för att utvecklas åt det håll jag ville. För några dagar sedan tog jag steget och sade upp mig, skönt att nu kunna satsa helt på mitt eget företag.

löparskor

4. Jag blev varmare i kläderna som säljare
Många sociala medier-personligheter har människor anställda som hjälper dem med sälj, bokningar och annat. Där är jag inte än, så därför har jag fått ta på mig flera olika hattar. Dit hör säljhatten och jag kan inte direkt påstå att jag gillade den från början. Men med tiden har jag bockat av allt fler lyckade sälj och det känns skönt att inte längre vara total rookie på det här. Det är ju en mycket viktig del av mitt företagande.

5. Jag blev mer harmonisk som människa
Här tror jag att flera bitar spelar in. Min son har helt klart bidragit till att jag numera har ett tydligare fokus och mål med det jag gör. Men också att jag äntligen vågade säga upp mig från mitt gamla fasta jobb på Svenskan har påverkat den här nya känslan av harmoni och att vara på väg mot något som känns utvecklande och rätt.

Vilka är de bästa sakerna som hände dig under 2016? Borde jag göra en ”värsta sakerna som hände mig 2016”-lista eller ska jag låta bli? 😉 Tar gärna emot dina tankar och tips!

(Foto bilderna ovan: Petra Månström)

Share: