Flytvästar för bebisar – viktiga grejor!

petramanstromAdrian, Babyprylar, bebispryltest, Livsstil, pryltest, Resor, shopping2 Kommentarer

flytvast1

Här nere på Mauritius har vi gjort en hel del turer med båt och självklart följer ju Adrian med oss då.

Då är det viktigt med rätt flytväst för bebisen, jag ska villigt erkänna att jag inte hade en aning om att så här små barn behöver särskilda flytvästar. Det var först efter en googling som jag hittade ett gammalt konsumenttest där det bland annat stod att:

”Tre funktioner som är livsviktiga vid en olycka har testats: att snabbt vända barnet på rygg när det hamnat i vattnet, att hålla barnets mun tillräckligt högt över vattenytan och att hålla barnets ansikte i upprätt vinkel för att undvika att vågor och svall täpper till andningsvägarna.”

Uppseendeväckande nog var det ett par av flytvästarna i testet som inte klarade av att snabbt vända barnet på rygg efter att det hamnat i vattnet. Googlade lite till och hittade ett nyare test som publicerats i tidningen Praktiskt båtägande. Där blev flytvästen Baltic Bambi Supersoft bäst i test och därför valde vi att slå till på en sådan. Men nämnas bör att samtliga västar i testet fick mycket goda vitsord.

flytvast2

I testet jag nyss länkade till hittar du mycket bra köptips, men ska jag dra några snabba så är det att västen måste vara anpassad till barnets vikt, att den har en krage som effektivt skyddar huvudet och att den snabbt vänder barnet på rygg.

Vi har badat med Adrian flera gånger här på Mauritius och då låtit honom bära västen för att han ska vänja sig vid den. Han brukar låta oss veta (väldigt ljudligt, hehe) om han inte trivs i något plagg men västen verkar han gilla. Han älskar att kajka runt i den i vattnet och plaska. Och under slutklämmen av senaste snorkelturen med båt somnade han faktiskt iklädd den (fast ombord på båten då!)

flytvast3

Så, sammanfattningsvis, den här flytvästen rekommenderas varmt. Några som har fler tips kring flytvästar för bebisar?

0

2 Kommentarer är aktiverade “Flytvästar för bebisar – viktiga grejor!”

  1. Har inget tips men som förälder till en åttamånaders vill jag bara tacka för ett jättebra och viktigt inlägg!

    0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *