M

Because I'm worth it!

av | jul 20, 2016 | Karriär, Livet | 9 Kommentarer

grandgaube1
Livet som egenföretagare är en ständig kreativ utmaning, precis som livet självt.
Funderade på precis det när jag satt och filosoferade i bubbelbadkaret på vårt hotellrum här på Mauritius. Vi bor på ett helt fantastiskt hotell, LUX Grand Gaube, som är beläget utanför en gammal fiskeby på öns norra del. För tjejen som brukade sitta hemma vid köksbordet och resa med fingret på kartan och knappra fram hittepåresekataloger på skrivmaskinen hemma är det här en dröm som slår in.
grandgaube2
grandgaube4
Jag har fått lära mig att hålla i slantarna, att äta upp allt på tallriken och att alltid hålla utkik efter extrapriser i affären. Att inte köpa de dyraste jeansen utan de mest prisvärda och att inte lyxa till det i onödan. Men nu kände jag att den här gången behövde vi något extra.
Den gångna våren har varit den galnaste i mitt liv, så här långt. För samtidigt som jag har tagit mina allra första stapplande steg som nybliven mamma med allt vad det innebär så har jag kämpat på med att bygga upp mitt företag. Jag började med två tomma händer och ingen annan än mig själv. Det ÄR tufft att inte ha någon som säger åt en hur man ska göra, som öppnar dörrar och hjälpa en att komma i kontakt med rätt folk.
grandgaube3
Jag har googlat, knackat dörr, ringt otaliga telefonsamtal och tjatat och tjatat. Hör och häpna – i våras hörde för första gången företag av sig till mig istället för tvärtom. För första gången har någon hört av sig och efterfrågat ett samarbete i mina kanaler istället för att jag kommer med mössan i hand.
DET är stort. DET är en milstolpe i livet som entreprenör. DET tål att firas! Så den här gången blev det en IRL-resa till landet i låtsasresekatalogen som jag satt och knapprade på skrivmaskinen hemma någon gång på 1980-talet…
(Foto bilderna ovan: Jonas Hansen)

Taggar

9 Kommentarer

 1. Linda

  Det är du så värd, fantastiska kvinna! Vad du motiverar och inspirerar med träning och mat på en mänskligt och genuint sätt! Inga pekpinnar och utan ouppnåeliga mål utan bara sunt förnuft!
  Kommer från samma bakgrund som dig. Satt och drömde om resmål faraway, om fina hotell och ”lyx” som yngre. Hårt arbetande föräldrar som gjort sitt yttersta med fina semestrar nära hemma men drömmen om resor i länder långt borta upphörde aldrig.
  Började knega tidigt och har arbetat hårt dock med arbete som ej inneburit några direkta pengar. Men så satsade jag och öppnade eget (för 7 år sedan). Faaaan vad jag jobbat och svettats men idag bär företaget frukt och jag unnar mig resor. Sådana jag drömde om för 20 år sedan.

  Svara
  • Petra Månström

   Go grrrl!!! Underbart att höra!!

   Svara
 2. Annika

  Grattis till framgången!

  Svara
  • Petra Månström

   Tack fina!

   Svara
 3. Petra Månström

  Tack bästa du!!

  Svara
 4. Hanna

  Det är du så värd! Så roligt att det går så bra för dig.

  Svara
 5. Madelene

  Heja heja! Visst är du värd det. Ha det skönt och njut över det du åstadkommit.

  Svara
 6. Lillian

  Så kul att läsa! Det är tufft att komma med mössan i hand och ringa alla de där samtalen, hela tiden hålla sig framme, hitta på nya saker för att utveckla företaget och marknadsföra sig. Att ha en liten knodd samtidigt gör det hela inte direkt lättare. Fast å andra sidan kanske man blir mer effektiv då för man vet att man har begränsat med tid. Du är grym och helt klart värd detta! Bra att du hinner känna efter också, då blir det ju ännu roligare. 😉

  Svara
  • Petra Månström

   Tack fina! Kram!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen