M

Flyga med bebis!!!

av | jul 1, 2016 | Resor | 10 Kommentarer

seychelles1

Tidigare har jag varit kolugn, men den senaste tiden har jag börjat bli lite nervös. För snart är det ju dags för långflygning nummer två med vår lille son och förra gången gick det ju fantastiskt. Men då var han ynka tre månader och sov mest – nu är han åtta månader och kryper omkring i ljusets hastighet!

Så min fråga till er kloka, smarta och underbara människor är: har ni några bra knep för att överleva flygresa med bebis? Så att den kanske rentav blir helt underbar? Tar mycket gärna emot alla möjliga tips!

(Bilden ovan är från februari i år, när vi just hade landat på Seychellerna.)

Taggar

10 Kommentarer

 1. Martina

  Nu har det skett en förändring inte längre midsommar inlägget som alltid är överst vilket är bra, men jag måste forfarande uppdatera för att se senaste inlägget (men det kan jag leva med) det näst senaste inlägget är det som syns…

  Svara
 2. Emelie

  Efter fyra flygresor på kort tid med vår ettåring (igår!) så har jag några tips.
  1. Ta med ombyte till er föräldrar också. Högst obehagligt att sitta i kräksiga kläder på varmt flygplan.
  2. Ta med favoritleksakerna, för vår en bok med traktorer och en laddsladd till mobilen.
  3. Försök passa in så att ungen sover under resan.
  4. Ha alltid en flaska ersättning till hands och lagom varmt vatten i termos så det går fort att blanda ny. Och klämmisar, kex, eller vad er son gillar i överflöd.
  5. Kör t-shirt istället för body så blir det lättare att byta blöja på de minimala skötbordet på flyget.
  6. Ha allt ni behöver nära till hands, alltså inte i väskan i bagagehyllan.
  7. Om ungen blir intresserad av något, typ pilla på dragkedja, låt den göra det så länge som möjligt så har ni fått en del tid att gå. Jag gjorde misstaget att avbryta min son som då blev sjukt rastlös och inte alls ville göra det so jag tänkte var kul…
  8. Andas 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Åh! Du är bäst!!! Tack för tips 🙂

   Svara
   • Emelie

    Kom på två saker till!
    Hitta ett ställe på flygplatsen där barnet kan krypa runt innan så har han gjort av med en del energi innan ni går på planet.
    Och en flygvärdinna sa till mig senast vi flög att aldrig låta barnet lämna flygstolen. Om en inte behöver gå på toaletten så klart. Blir ju mer aktuellt senare men om en är stenhård på att de ska sitta ner på sin plats redan från början så slipper en en stor del av tjafset senare. Typ som i bilen, där är det ju självklart att sitta still. Tyckte att det lät väldigt vettigt.

    Svara
    • Petra Månström

     Tack snälla!!!

     Svara
 3. Maria

  Vi flög till USA första gången med vår kille när han var strax över året, 11 timmar direktflyg. Håller med om alla Emelies tips som du redan fått, med reservation för att man aldrig kan vara säker på att de små underbara knattarna vill sova på planet… Harry var vaken hela flygningen! Somnade inte förrän det var dags för nedstigning, men då sov han sig igenom landning, avstigning, bagageuthämtning och ända ut till ankomstterminalen 🙂 På den resan var vår iPad räddningen, vi har väl aldrig älskat babblarna så mycket som då…

  Flygpersonalen på den flygningen var fantastiska, de roade honom när de hade tid och var snabba på att hjälpa oss med lite ditt och datt, t ex att värma barnmat. Tilläggas kan var att vi satt längst bak i planet med toaletter och ”köket” precis bakom ryggen så det fanns gott om plats för oss alla. Jag förstår ju att man inte alltid får sitta där man vill i planet och att all flygpersonal inte gillar barn, men man kan ha tur också 🙂

  En smart grej vi har gjort när vi har flugit alla gånger hittills (men som ni säkert redan upptäkt) är att ta killen i bärsele, både in och ut ur planet. Sååå smidigt!

  Lycka till, det kommer att gå finfint 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Bärsele är fantastiskt bra på flygningar! Vi hade med oss vår sele på första långflygningen med A 🙂

   Svara
 4. Carin

  Försök till varje pris att få plats vid gången. Har suttit fem timmar med en 9-månaders vid fönstret och det var inte praktiskt på något sätt.

  Svara
 5. Anna

  Jag flög själv med vår dotter Sverige-Australien (det tar ett dygn) när hon var drygt åtta månader i maj och det gick över förväntan. Jag tog med den godnattsaga vi läser varje kväll och försökte behålla våra vanliga läggningsrutiner och det funkade fint, hon sov åtta timmar i bärselen medan jag satt bakåtlutad i sätet. Att försöka behålla lugnet när hon var ledsen var också viktigt – uppenbart blir det gråt några gånger under så lång tid. Håller med om det någon annan skrivit tidigare, låt intressanta saker, som t.ex. pappersmuggar vara intressanta så länge det bara går. Och kom ihåg att resan faktiskt inte varar för evigt, även om det känns så ibland. Lycka till!

  Svara
 6. Alexander

  Flög med vår i maj 8 månaders dotter till Colombia. Flyget från Paris till bogota tar 11h.

  Vi tog med babyskyddet (”bilstolen”) ombord och hade flyt och fick ett tresäte för oss själva. Vi satte dottern i babyskyddet som vi spände fast efter konstens alla regler. Hon sov flera timmar där. Givetvis inte alla 11 men betydligt fler än om vi inte hade fått ta med skyddet ombord.

  Vi är fortfarande kvar i Colombia och nu har hon vuxit ut skyddet, återstår att se hur hemresan kommer att gå om ett par veckor…

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen