M

Det började med kaos och slutade I glädjerus

av | dec 23, 2018 | Livet, Personlig utveckling, Resor | 4 Kommentarer

Det är lustigt hur man från en minut till en annan kan gå från att vilja sälja gullungen på Blocket…till att glida fram i ett magiskt vinterlandskap i Funäsdalen och alla är glada och harmoniska. Men, som sagt, inget är tydligen omöjligt!
Har ju skrivit en hel del om hur extra svår julen känns i år. Det hade känts jättekonstigt att fira hemma som vi brukar, det skulle kännas så påtagligt att någon fattas. Att pappa fattas. Med sin underfundiga humor och sitt bullriga skratt. Så jag ville göra något helt nytt, något som jag tidigare aldrig trott skulle hända. Nämligen att resa iväg någonstans över jul.
Letade med ljus och lykta efter något bra ställe att åka till och efter ett tag hittade jag Funäsdalen. Det lät mysigt, barnvänligt och inte så stressigt som Åre. Det är ju tystnaden och lugnet jag var ute efter, möjligheten att få sortera tankarna och landa i allt som har hänt under året. För nej, 2018 är ingen större hit i min bok. På ett sätt vill jag helst att det tar slut fort så jag kan börja om med ett nytt, oskrivet år.
Funäsdalen
Funäsdalen
Funäsdalen
Funäsdalen
Men njuta av årets sista dagar ville jag ändå och därför är jag glad att familjen nappade på min idé om fjällen över jul. Den första dagen här i Funäsdalen började med kaotisk hotellfrukost då sonen vägrade sitta still utan sprang omkring med myror i baken. Det fortsatte med son raklång på golvet i skiduthyrningen. Vi fick muta honom med pepparkakor för att han skulle sluta skrika och gå med på att sätta sig i bilen och åka till liften.
Efter mycket om och men var vi i alla fall i liften. Vi tog gondolen upp till Toppstugan och sedan åkte vi runt med Adrian i vagnen och njöt av storslagen utsikt över snöklädda berg och granar. Och ljuset! Decemberljuset är verkligen underbart. Sedan blev det fika i Toppstugans café och lite brottning i snön innan sonen blev missnöjd igen. Så då åkte vi ner igen med liften och tog oss tillbaka till hotellet för lite after ski-öl. En bra dag ändå, livet med småbarn blir ju något helt annat än när man var barnfri och alltid var först i liften på morgnarna.
En annan tid, ett annat liv, en annan jul. Är det fler här som har fått ”omarbeta” sina jular – berätta gärna! Och: stor kram och GOD JUL!
Funäsdalen
Har fått många frågor om de fina, leopardmönstrade skidbyxorna och den härliga, turkosa jackan. De kommer härifrån!
Funäsdalen
Funäsdalen
Funäsdalen
Funäsdalen
Foto bilderna ovan: Jonas Hansen och Petra Månström

Taggar

4 Kommentarer

 1. Johanna

  Jag har fått gå från att fira jul som en hel familj till varannan-jular med barnen sedan fyra år. Det är också en resa. Och den största förändringen för mig och mina barn när de är hos mig över julen är att vi älskar att bara vara hemma – vi reser ingenstans som vi gjorde förut, varje jul. Nu är vi hemma och umgås. <3

  Svara
  • Petra Månström

   Förstår att det måste vara en rejäl resa på många sätt. Stor kram!

   Svara
 2. Annika

  Ser härligt utdet där❄️
  God Jul och Gott Nytt År!!
  Vi ses 2019 med nya tag och tankar?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen