M

Våga släppa kontrollen över träningen

av | okt 29, 2016 | Blogginlägg | 5 Kommentarer

161029_4_blogg
Det här med att anpassa träningen till var man befinner sig har inte alltid varit helt lätt för mig. För många, många år sedan kunde jag inte förstå hur folk kunde bo utanför stan, långt från närmaste gym.
Jag menar, hur gör de då när de ska träna? Ja, jag vet att det här säkert låter lite knasigt men det var så jag tänkte. Jag trodde nämligen inte att man kunde träna något annat än aerobics och styrketräning för att hålla sig i form, för det var ju de träningsformerna jag kände till.
Efter att jag fann löpningen 2009 har det blivit mycket bättre. Löpning är flexibelt och går att utöva nästan var som helst. Och styrketräningen kan man ju få till med den egna kroppsvikten som motstånd. Det jag har fått jobba med en del är att acceptera att jag inte kommer att kunna springa precis som jag vill under en resa.
Långpass blir det sällan, utan det som hinns med är oftast ett kortare morgonpass. Det är absolut bättre än ingenting alls, men visst kan det bli stressigt att inte hinna med det man vill. Men det är i sådana stunder som jag får påminna mig om att jag inte springer för att ta OS-guld. Vill jag optimera mina resultat så skulle jag absolut kunna göra annorlunda och begränsa mig mer.
Men vill jag det just nu? Nej, nu ligger fokus på må bra och balans mellan träning och övrigt liv. Som sagt, värt att påminna sig om ibland 😉 Någon som känner igen sig?

Taggar

5 Kommentarer

 1. Anna

  Haha, och jag som brukar fundera hur man kan bo mitt i en storstad och inte kunna ta sig ut och springa/cykla utan att först passera en massa rödljus 🙂
  Känner igen mig i att det kan vara svårt att acceptera att träningen inte blir som den brukar när man reser men det brukar uppvägas av allt nytt man får se. Tog en morgonrunda i Stockholm nu på morgonen och även om det varken blev kvalitet eller kvantitet så blev det en grym start på dagen. Värsta fina utsikten, vatten, soluppgång och en helt nyvaken stad. Något helt annat än mina standardrundor på skånska åkerplättar….

  Svara
 2. Kjell nilsson

  Solen steker ! i gathörnet Sveavägen Sthlm där står jag nu hundratals löppass utgår härifrån går ganska snabbt att jogga ut eller tjoa omkring i city ibland med Runday de finner bra pass i citymiljö . Ang sem är jag lite nojig
  Löpning 45 min lätt fys brukar det bli dock färre pass än planerat?

  Svara
 3. Joakim

  Kvaliteten på dina bilder har ökat dramatiskt på sistone. Får man fråga vilken utrustning du använder och om det är du som fotograferar? Bra jobbat, supersnygga bilder och duktig fotograf!

  Svara
  • Petra Månström

   Kul att du gillar! Jag har en Nikon 750D och det är antingen jag eller sambon Jonas som fotograferar. Jag har alltid haft ett stort fotointresse och älskar att ta bilder 🙂

   Svara
 4. Lina A

  Åh precis vad jag behövde höra! Vi är på en jordenrunt resa i 10 veckor. Jag försöker få till morgonpass med löpning, styrka med egen kroppsvikt och gummiband. Det blir oftast bara 30 min. Jag säger också till mig själv att det är för att må bra!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen