ANNA JÖNSSON HAAG: ”JAG VAR REJÄLT ÖVERTRÄNAD OCH ORKADE INGENTING”

Petra MånströmGravid, Gravidträning, Hälsa, Livsstil, Löpning, Maratonpodden, Träningsfilosofi2 Kommentarer

Anna Jönsson Haag i Maratonpodden

Anna Jönsson Haag har tidigare gästat Maratonpodden två gånger, då tillsammans med maken Emil. Men i det senaste avsnittet kommer hon på egen hand – ”för att få fritt snackutrymme”, som hon uttryckte det i vår sms-konversation inför inspelningen. Det blev ett väldigt intressant samtal där vi kommer in på flera saker.

Vi pratar bland annat om frustrationen att aldrig kunna toppa succén i Vancouver 2010, om att vilja så mycket att effekten blir den motsatta, om den mentala kraschen i fjol och hur hon lägger upp träningen som består av både löpning och hård styrketräning. Vi kommer också in på sociala medier och de signaler hon som före detta elitidrottare sänder ut där, om graviditeten såklart – plus en massa annat.

Avsnittet tillägnas hälso- och träningsinspiratören Terese Alvén, som för en kort tid sedan förlorade kampen mot en aggressiv äggstockscancer. Vi skänker produktionskostnaderna för det här avsnittet till Cancerfondeninsamlingen Spring för Terese. Skänk gärna en slant du också – och fortsätt sprida Tereses budskap om rörelseglädje för alla.

Lyssna direkt i spelaren nedan eller i poddapparna! Önskar dig härlig lyssning!

”När jag slutade plockade jag bort alla lugna pass, jag plockade bort de långa passen och körde bara hårt och mellanhårt. Och så styrka på det. Och som jag har förstått det så är det inte det bästa man kan göra när man har de symptomen i kroppen. Så det spädde på det hela. Jag gick upp tidigt på morgonen, brände av intervaller, stack ut och sprang 12 kilometer så fort jag kunde, körde tunga styrkeövningar för att jag ville behålla styrkan. Allt det där.”

Foto bilden ovan: Erik Flyg

0

2 Kommentarer är aktiverade “ANNA JÖNSSON HAAG: ”JAG VAR REJÄLT ÖVERTRÄNAD OCH ORKADE INGENTING””

  1. Jag fick en sån jäkla girlcrush på Anna efter detta poddavsnitt! Haha, jag har slukat hennes sociala medier på information de senaste dagarna, hon är så inspirerande, peppande och härlig!

    0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *