M

7 saker att vara beredd på när du reser med spädis

av | mar 11, 2016 | Resor | 0 Kommentarer

För två veckor sedan var jag lyckligt ovetande. Nu vet jag bättre. Tillräckligt för att kunna skapa den här listan på 10 saker att vara beredd på när du reser långväga med ett spädbarn. Enjoy!

1. Bajsfest strax före start. Det luktade misstänkt i blöjan när vi väntade i gaten. Pojkvännen pilar iväg och byter blöja. Han hinner precis komma tillbaka innan vi ska kliva ombord. När vi sitter fastspända och redo för att taxa ut på landningsbanan händer det: det bajsas – på riktigt. Den här gången är pucken min och med hjälp av avancerad akrobatik byter jag bajsblöjan, med tidernas klutt, på flygplanstoaletten.

2. Überpiggt barn. Du fattar ingenting – hen brukade ju somna så fint hemma. Men inte nu på resan, då är bebben hur pigg och nyfiken som helst. Minns fortfarande de två ekorrpigga ögonen och de små svettiga fingrarna som mötte mig i dimman på hotellrummet när jag låg och vilade upp mig efter en natts matförgiftning.

resa_med_barn_3

3. Tio nya nyanser av bajs. Du trodde att du hade sett (och luktat) på allt. Men icke – en resa till fjärran destination bjuder på en helt ny bakterieflora som förstås också drabbar mini. Och plötsligt får du erfara många nya intressanta lukter och konsistenser. Tänk vad den där lilla kroppen kan åstadkomma på några slurkar mjölk om dagen!

4. Panikskriket. Hade inte hört det så många gånger hemma, men på resan hände det rätt ofta: Adrian somnar sött för att en kvart senare panikskrika rakt ut. Hjärtskärande och nästan otröstligt. Kan det ha berott på nya intryck och dofter? Obekant säng? Vem vet, men det blev bättre mot slutet av resan.

5. ALLA vill gosa med din bebis. På Seychellerna älskar man barn, det var omöjligt att ta miste på. Plötsligt kommer bartendern och lyfter ut Adrian ur vagnen och börjar gosa med honom. Taxichauffören likaså. Att resa med barn ger verkligen många fler ingångar till samtal med lokalbefolkningen än under tidigare resor.

6. Folk ler medlidsamt mot dig. Innan jag blev mamma tyckte jag synd om de där stackars satarna till småbarnspäron som med stressad blick kånkade runt på ett helt bohag på flygplatsen. Nu är man där själv och japp, folk kollar in dig och ler med medlidande i blicken. De tycker att bebben är gullig men är jätteglada att slippa ta hand om den när den börjar gallskrika. Typ.

resa_med_bebis_2

7. Du får VIP-behandling. Sitta längst fram i planet med extra mycket benutrymme för att spädbarnsbassinetten bara kan hängas upp just där. Kliva ombord först av alla och lägga beslag på hela hatthyllan. Få extra bra service av ombordpersonalen som hela tiden vill komma och gulla med din söta avkomma. Det finns många VIP-fördelar med att resa med bebis!

Har du något att lägga till på listan? Kommentera gärna! Och trevlig resa!

(PS: Bilden högst upp tog vi på stranden i Port Launay. Bilden nedan är från baren på sista hotellet vi bodde på, där Adrian gjorde stor succé. DS.)

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen