M

Veckans löparnördighet #2

av | mar 11, 2016 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

swissalpine_ultramaraton
Serien om diverse kufiska grejor som löpare pysslar med fortsätter. Nu har turen kommit till: hur man håller liv i musiken under loppet eller passet. Det vill säga om man nu gillar att springa till musik, som jag gör. 
Inför mitt första ultralopp, Swissalpine Marathon (78 km långt bergsultramaraton med start och mål i Davos), hade jag lite huvudbry kring hur jag skulle lösa musikfrågan. Dels hotade man med regn under i stort sett hela loppet och dessutom visste jag att jag skulle vara ute så pass länge att batteriet i iPoden skulle hinna ladda ur. Lösningen såg ut som följer:

  1. Köpa en extra iPod för att kunna byta när den första laddat ur. Bra att ha två olika musikspelare även annars, om den ena nu skulle visa sig ha lågt batteri just när du ska ut på långpass.
  2. Investera i vattentäta hörlurar, i mitt fall blev det modellen CX680 från Adidas Sennheiser. Osäker på om den säljs fortfarande, men den var hur som helst riktigt grym. Bra ljud och framför allt relativt bra bas, trots den nätta designen.
  3. Plasta in iPod:arna med plastfilm.

När den ena iPod:ens batteri laddade ur mitt i en Scooter-låt i ösregnet någonstans ute på den schweiziska alptoppen kunde jag smidigt hala fram den andra iPod:en som jag hade i min löparryggsäck, plugga i hörlurarna och springa vidare. Av någon händelse var det Scooter som tog vid även i den nya iPoden…
(PS: Bilden ovan visar målgången i Davos, den sista kilometern in i mål pluggade jag ur musiken för att kunna njuta av publikens jubel! DS.)

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen