Japp, precis så här "onyttigt" tänker jag äta!

trdlo

Har man haft ätstörningar och sedan blivit frisk så är ens förhållande till mat ändå inte helt enkelt. Jag har en del grejor som jag vet triggar mig och dit hör så kallad ”nyttig mat”.

Eftersom jag en gång i tiden levde på sånt som var fettsnålt, sockerfritt och kalorisnålt så ser jag rött när jag ser de där produkterna numera. Jag tycker att jag äter en överlag vettig kost men är inte på något sätt något hälsofreak. Här i Prag har jag till exempel njutit av god öl och tjeckisk välkryddad korv med grovkornig senap och ett rejält lass surkål.

Jag har ätit banana split och ”trdlo” (en helt underbar vanilj- och kaneldoftande brödrulle som man kan få fylld med till exempel vispgrädde, Nutella eller glass. Nyttigt? Nej! Gott? Ja! Jag äter långtifrån sådan mat som jag beskrev ovan dagligen, men jag är heller inte rädd för att äta gott. Och ”gott” för mig kan vara både glass, godis men också sallader och sådant som hälsoivrare kallar ”hälsosamt”.

kolhydratladda1

När jag tidigare idag postade en bild på mig och pojkvännen när vi avnjöt varsin ”trdlo” på Facebook igår så var det någon som påpekade att det där ser ju inte särskilt nyttigt ut. Nej, absolut inte. Men vet ni vad? Jag bryr mig inte! Jag tror inte på späkning, jag tror inte på att aldrig kunna äta så kallad ”onyttig” mat om man nu är sugen på det.

Visst, har man problem med övervikt eller vet med sig att man är känslig för till exempel socker – då kan det finnas anledning att hålla lite koll på vad man stoppar i sig. Men annars: vem kommer att tacka dig för att du förbjöd dig själv den där glassen eller den där godispåsen? Knappast någon. Tränar man regelbundet och inte överäter, utan helt enkelt äter när man är hungrig, då brukar kroppen reglera det där med vikt av sig själv.

Det var det jag hade på hjärtat idag, nu ska jag iväg och pastaladda inför imorgon bitti! Ha en fin kväll!

(Bilden högst upp föreställer sk ”trdlo”, som jag åt igår. Bilden nertill visar den underbart goda frukt- och grönsaksjuiven som jag avnjöt tidigare idag!)

Share: