M

Vem är jag och vad vill jag egentligen?

av | jan 2, 2018 | Blogg | 8 Kommentarer

Att jobba som jag gör betyder att du hela tiden måste ha ett öra mot utvecklingen i din bransch, hänga med och byta arbetssätt i stort sett hela tiden. Ibland är det lätt att drabbas av lätt identitetskris, särskilt när ett nytt år börjar.
Skrev nyligenmitt Instagram om det här med hur otroligt svårt det är att förklara för andra hur jag jobbar och vad jag egentligen ”är”. Det är rätt så ofta jag blir kallad för ”löparbloggerska” och folk menar att ”Vilken tur du har som kan jobba med att springa och blogga”. Ja, då blir man lite matt – för det är ju inte riktigt hela sanningen. Långt ifrån.
Och det är just komplexiteten i yrket som gör att jag hyfsat ofta frågar mig själv vad jag egentligen håller på med – och vart jag är på väg. Vad bör jag göra, vad ska jag göra, vad kommer jag att göra? Jag landar ofta i ett stort frågetecken om jag ser till år framåt. Men i närtid är det desto enklare: jag ska lägga ut de här bilderna, skriva den här texten, löpcoacha den här personen och jobba med min bok.
Men vänta nu, är det inte just det här folk brukar prata om när man pratar om vad livet går ut på? Att det är just livet som pågår medan vi försöker klura ut vad vi håller på med? Är det så enkelt? Mitt motto är att varje dag skapa förutsättningar för att jag här och nu ska ha det så bra som det bara går. Jag tror på att rätt saker kommer till mig och vice versa.
Och du, har du önskemål om vad du vill läsa om här på bloggen under 2018, berätta gärna! Ett riktigt gott nytt 2018 önskar jag dig! Hälsningar från den Krisande Bloggaren (med mera)!
Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Taggar

8 Kommentarer

 1. Chatrine

  Jag har gjort ett visionboard för att behålla hjärtat med i företaget. Där har jag med sånt jag mår bra av, sånt jag skrattar av/åt, sånt som ger värme i magen. Då har jag en grund att stå på.
  Som företagare måste man alltid ha en kund, en marknad så visst måste vi utvecklas och till viss del följa trender och samhället i stort. Men jag tror att det är viktigt att inte glömma sitt varför, det där man ville få ut när man valde att driva företag. Annars har man snart tappat bort fördelarna av att driva eget och står där med bara de tuffa bitarna kvar.
  Jag har följt dig några år och jag är imponerad över hur du gått från att vara löpbloggare till inspiratör och företagare. Tack för det 🙂
  Keep up the good work!

  Svara
 2. Christin - Midis

  Exakt så; jag släppte alla nyårsmål i år för att kunna vara lite mer hör och nu. På något sätt är det bästa (och enklaste) sättet att ta sig framåt- en fot framför den andra.

  Svara
 3. Förvånad

  Jag tycker det var en bra idé av din sambo att föreslå en ”vanlig” bild mellan varven på ditt ig-konto. Det är något jag saknat litet. Gärna litet mera sådant. Gott Nytt År!

  Svara
 4. Therese ålstig

  Gillar din professionalism men ser gärna en blandning med mera personliga inlägg ..?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen