M

Vem är du som läser det här?

av | okt 14, 2016 | Karriär | 46 Kommentarer

skohang
Det har varit ett fasligt blogghattande för mig de senaste åren. Från SvD.se till egen domän, till Mama och sedan Amelia. Och nu återigen egen domän.
Jag stortrivs med att få vara min egen igen. Men det innebär förstås också ett stort ansvar, att ytterst ta hand om såväl bloggens utseende som innehåll och allt runtomkring. Jag funderar ofta över vem det egentligen är som läser det jag skriver. För att det finns läsare till den här bloggen vet jag ju. Men vem är du och varför läser du? Vad är bra och vad kan göras bättre?
Jag är genuint nyfiken på just din åsikt, för utan engagerade läsare finns det ingen blogg – inte enligt min mening i alla fall 😉

Taggar

46 Kommentarer

 1. Lovisa Rampre

  Hej Petra! Jag tycker du som person verkar vara så otroligt genuint härlig. Får energi av att läsa tankar från en annan som inte alltid älskat idrott och löpning. Jag har sprungit lite sporadiskt de senaste tre åren ungefär, men börjat springa mer det senaste året. Jag bor nere i centrala Malmö och pluggar 150% mänskliga rättigheter och interkulturell kommunikation. Jobbar även som barista ungefär 15timmar i veckan. Tycker det är superkul med löpning och träning, och tränar spinning och på gym cirka 1-2 gånger per vecka. Då jag har fullt upp med övrigt i livet så kan jag inte ögna träningen så mycket tid som jag önskar. Då jag har en historia med ätstörningar och träningsmani tycker jag det är så skönt att läsa (och lyssna) på dig, att höra från någon annan att det är okej att ta en dag helt fri från träning etc. Dessutom vill jag tacka för alla fina avsnitt från maratonpodden som förgyllt flera, flera löpturer.

  Svara
  • Petra Månström

   Tack för att du delar med dig! Det är lätt att tro att man måste träna varje dag, men så är det ju inte alls. Huvudsaken att man rör sig, men det behöver man ju varken ett gym eller löparskor på fötterna för att göra. En mer avslappnad attityd skulle nog många må bättre av. Vad roligt med baristajobb, låter spännande! Kram

   Svara
 2. Malin

  40-åring med bakgrund som tävlingsskidåkare. Tränar nästan dagligen numera, främst löpning och spinning, för att må bra och ha balans i livet. Har precis som du tampats med ätstörningar men tagit mig ur det. Tycker många av dina funderingar stämmer in på mig själv. Så jag hänger på, från bloggportal till bloggportal. Podden lyssnar jag också på förstås!

  Svara
  • Petra Månström

   Vad glad jag blir att du gillar det du läser och för att du hänger med! Stor kram!

   Svara
 3. Hanna

  Hej Petra, jag är en mammaledig PT manager som bor i Australien på Gold Coast och har länge lyssnat på maratonpodden och läst din blogg. Jag älskar din inställning till träning och njuter verkligen av ditt sunda förnuft i jämförelse med många andra ”hets-löpare”, all träning är bra träning – 2 eller 42 km! Jag har sån hemlängtan och vi planerar flytt mot norden inom de närmsta 12 månaderna, när jag läser din blogg och ser bilderna så myser jag och tänker snart är jag där! 🙂 keep up the good work, gillar nya bloggens layout!

  Svara
  • Petra Månström

   Vad häftigt med Australien och Gold Coast! Och roligt att jag kan inspirera. Stor kram!

   Svara
 4. Elin

  Hej! Jag heter Elin och är 18 år. Älskar din blogg så himla mycket för den inspirerar mig till att träna. Jag springer några gånger i veckan men är varken särskilt bra eller snabb. Gör det bara för att jag mår så bra av det och för att det är så kul!! Kramar

  Svara
  • Petra Månström

   Elin! Vad roligt att du gillar bloggen! Låter som en härlig anledning att springa!

   Svara
 5. Cattis

  Hej Petra,
  Jag är en 47årig kvinnor natt som har sprungit till och från sedan jag var 16 år. Med två sjukskrivningar i bagaget för utmattning så är det balansen som jag strävar efter i livet. Jag har även issues med maten då jag är sockerberoende och har avstått socker i kosten sedan 10 år tillbaka. Mina problem med att äta tvångsmässigt och för mycket jobbar jag med En dag i taget.
  Jag läser och lyssnar på dig för att allt är så himla intressant. Bilderna du visar är så vackra. Du tar upp det svåra, livet och allt det fantastiska med löpning.
  Om du råkar ta upp det som är jobbigt för mig att läsa en dag när jag är väldigt trött ja då väntar jag tålmodigt på nästa inspirerande inlägg som passar mig. ? jag är just nu i London och hälsar på min dotter och i morgon FM ska jag springa en halvmaraton i lugnt och skönt tempo.
  Kramar till dig ? och tack för ALLT Cattis

  Svara
  • Petra Månström

   Cattis, vad roligt att höra! Stort lycka till med halvmaran och njut 🙂 Kram!

   Svara
 6. Jeanette

  Hej !
  Jag är en lyckligt gift fembarnsmamma som bor i Uppsala, 40+.
  Har just börjat jobba halvtid efter att ha varit hemmamamma i 19 år.
  Hatade skolidrotten, men började springa i samband med ätstörningar i gymnasiet.
  Kopplade sedan ihop träning med att inte äta under många år.
  O avstod då från att träna…
  Började springa igen för 5 år sen o älskar det!!
  Inte snabb ~ hellre långt o i lite skönt tempo.
  Har följt Dig några år nu o tycker du är såå inspirerande!
  Snygga bilder, snygga kläder, ärliga o kloka funderingar o åsikter.
  Blir alltid peppad när jag läser o lyssnar på nya inlägg o avsnitt!
  Kör på Petra!!
  Kram Jeanette?

  Svara
  • Petra Månström

   Jeanette, vad roligt att höra! Vad kul att du har hittat ditt sätt att springa på! Kram!

   Svara
 7. Ida Aspviken

  Hej!
  Jag har hängt med här genom dina bloggbyten, mig blir du inte av med i första taget, höhö.
  Jag känner igen mig väldigt mycket i din löparhistoria: jag började springa för drygt tre år sedan, gått från att hata löpning till att älska det. Det var så jag fastnade i din blogg och därför jag fortsätter läsa. Du inspirerar! 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Vad glad jag blir att du hänger kvar 🙂 Kram!

   Svara
 8. Malin

  Hej Petra!
  Först och främst så är du en mycket inspirerande person och är bara för härlig att följa, önskar att jag hade ditt liv ibland 😉
  Jag själv är en glad singeltjej på 24 år. Arbetar som vikarierande ekonomiassistent och ideellt som receptionist på Friskis&Svettis i Katrineholm. Hoppas att få plugga till våren inom personlig träning och kostrådgivning.
  Har tränat under större delen av livet, under de yngre åren var det fotboll och basket som var i skriket. Hösten 2013 bestämde jag mig för att ta tag i mitt liv på riktigt och bli av med min övervikt, började äta mindre (framför allt småäta mindre) och träna mer och på mindre än ett halvår gick jag ner 20 kg. Hade problem med ätstörningar och tvångsmässigt ätande men tog mig ur det när jag började sommarjobba och skulle då använda kroppen en hel del och behöver den energin för att orka.
  När det kommer till träning så är det löpning för kung och fosterland som gäller och jag älskar att tävla. Utöver löpningen tränar jag styrketräning, spinning, crossfit och skidor (både längd och utför).
  Du inspirerar mig mycket med både bloggar och poddar, och ger mig värdefulla tips för min träning 😀 <3 Kram på dig!!

  Svara
  • Petra Månström

   Tack för att du delar med dig! Vilken inspirerande historia! Stor kram!

   Svara
 9. Linnea

  Hej!
  Jag har hängt med ett par år. Är 33 år och började springa mer prestationsinriktat för två år sedan. Har tränat hela mitt liv och älskade skolidrott och fotboll/löpning. Skadade mig allvarligt i tonåren och fick efter det psykiska problem. Har haft ätstörningar under många år. Jag springer millopp och har sprungit ett par halvmaror och maraton. Jag lyssnar ofta på poddar när jag springer och då gärna maratonpodden. Gillade även Ewerlöf och Månström (när kommer nästa avsnitt?)
  Läser för att det är kul och är lite löparnörd. Känner igen mig i tankar kring barn/inte barn också.

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att höra! Nästa avsnitt av Ewerlöf & Månström beräknar jag kunna släppa i början av nästa vecka. Blir lite oregelbunden utgivning så här i uppstarten, men det ska vi ordna till sedan 🙂 Kul att du gillar vår nya podd!

   Svara
 10. Gem

  Jag har oxå läste under några år sedan jag började träna efter mitt andra barn. ❤️ Är en stressad sjuksköterskestudent o småbarnsmamma som hittade lugn o rö i löpskor. ?

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt! Många som har hittat ro i löparskorna 🙂

   Svara
 11. Calle

  Hej Petra!
  Såg att det var övervägande (endast?) tjejer som kommenterat så jag vill påvisa att du även når oss snorande killar, är 31 år och har följt ditt bloggande och poddande i flera år nu, anledningen till att jag inte kan sluta är att du är så duktig på att sätta färg på och skapa djup i något så enkelt som löpning. Har bakgrund inom flera lagidrotter men försöker fortsätta hålla mig i form efter den eran genom att lyfta tungt och springa långt, sprang min första mara (Berlin) förra året. Keep up the good work!

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att höra, vet att det finns en hel del killar som läser bloggen och lyssnar på podden, men alltid kul när ni ger er till känna 🙂

   Svara
 12. Malin

  35-årig kvinna i Stockholm, än så länge utan barn. Springer för att det är kul, för att må bra och förhoppningsvis tappa några kilon (typ 15…), tränar även på gym och lite gruppträning, 2-3 ggr/v. Har nyligen börjat läsa o tänkt att jag ska prova podden också. Läser för att det är trevligt och inspirerande helt enkelt! ?

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att höra! Hoppas du gillar poddarna också, finns ju både Maratonpodden och Ewerlöf & Månström nu 🙂 Vore kul att höra vad du tycker!

   Svara
 13. Tina

  35 årig kvinna som motionerar så mycket jag hinner och orkar mellan familjeliv och heltidsjobb. Försöker känna in kroppen och hitta en balans för att känna mig glad och nöjd.
  Tycker att du sprider en härlig inspiration utan hets trots att du varit ärlig med att du haft ätstörningar. Jag har avföljt många hälsoprofiler som känts oärliga och ortorektiska

  Svara
 14. Sarah

  Hej Petra! Jag är 27 år, löpare, mamma till två flickor 3,5år resp 7 månader. I somras började jag lyssna på marathonpodden under mina långpass på lördagarna och nu har jag lyckats hitta din blogg också. Jag älskar löpning och ser mig som det du brukar kalla för elitmotionär?. Har som hemlig dröm att springa gbgvarvet på 1.24 och lidingöloppet på 2.10… så otroligt kul att du börjat podda med Malin, såg henne på lidingöloppet. Alltså wow! Du är rolig att lyssna på och himla bra på att intervjua. Tack! Kram sarah

  Svara
 15. Marie

  Jag är en 33 år, jobbar i en humanitär organisation baserad i Genève, följer bloggen och lyssnar på maratonpodden sedan flera år, som underhållning på långa löppass eller som inspiration när jag är ute och reser i jobbet har svårt att motivera mig till träning instängd på nåt hotellrum (om det är för varmt eller farligt för att träna ute, gym finns sällan tillgängligt på de ställen jag reser till). Uppskattar din humor och sätt att lyfta fram olika perspektiv i dina texter och i podden. Jag gillade när du hade ”dagens löpare” (var det så det hette) och frågor och svar med experter inom löpning och kost på gamla maratonbloggen – ta gärna upp de trådarna igen!

  Svara
 16. Helena

  Hej Petra! Jag är snart 31 år, nyligen inflyttad till Stockholm pga kärleken. Jag gillar motion och din blogg (och podd) ger mig inspiration och sällskap.. Jag gillar även ditt sätt att skriva och hur du uttrycker dig, din ärlighet och öppenhet uppskattar jag!!

  Svara
 17. Johanna

  24 år gammal och gillar träning överlag. Löpning är egentligen en favorit, men mina knän tål inte så mycket så jag cyklar en del och kör crossfit. Jag läser här för att jag gillar din syn på seriös träning samtidigt som du är ifrågasättande och inser att det finns annat som är viktigt i livet.

  Svara
 18. Eva

  Hej Petra!
  Jag är en 40-årig norrbottning, tvåbarnsförälder (en 7- och en 5-åring). Gillar att vara utomhus, helst i skogen/skärgården/fjällen. Sportaktiviteter anpassas efter säsong: springer helst på småstigar i skogen, paddlar kajak så länge isen inte lagt sig, åker långfärdsskridskor när det finns blankis, längdskidor och slalom när vi har snö.
  Har följt dig i många år och tycker att du bidrar med kloka tankar/frågeställningar, träningspepp och glädje! Flera gånger är dina reflektioner o åsikter något som jag kan identifiera mig med, och som jag i min tur fortsätter att diskutera m make o vänner. ? Tycker att du har en bra mix av ”allt” på bloggen; balanserar race reports med mode, pepp, allvarligare frågeställningar och du vågar ifrågasätta samt reflektera över att livet förändras. Toppen enligt mig! Heja dig Petra!

  Svara
 19. Mikaela

  Jag skrattade rakt ut av igenkänning när jag läste inlägget innan detta, det om prestation.
  Jag är 31 år nu och skillnaden mellan oss är att jag valde att plugga de där 5,5 åren när jag kom in på läkarprogrammet. 😉 Något jag inte ångrar en sekund idag! Att få jobba med svårt sjuka barn är det mesta fantastiska jag kan tänka mig.
  Tidigare har jag hatat att springa och att jag har tagit mig över det är jag verkligen stolt över. Jag springer inte fort men går inte sönder heller och att komna ut ett par ggr i veckan gör under för min själsliga hälsa. Jag hittade dig på maratonbloggen på SvD när jag försökte hitta inspiration för att lära mig att springa och du har varit en hjälp för mig så många gånger. Tack!

  Svara
 20. Tove

  Hej! Jag är 40 år, har tre barn och bor i Finland. Har följt dig sen nåt tag på SvD och tycker år för år mer och mer om vad du skriver. Följer dig mest på instagram, du har många kloka funderingar men också härligt inspirerande bilder. Dina poddar tycker jag är superbra!

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att höra, kul att du gillar poddarna och bloggarna!

   Svara
 21. Elin

  Hej!
  Jag började springa för 3 år sedan. Trodde aldrig att jag skulle kunna bli en löpare precis som du. Nu är jag fast. Har kommit till millopp men vill ta mig till halvmaraton. Har en sexåring och en åttaåring och en hund som jag springer alla pass med. Jag hittade din podd först. Tycker mycket om den. Och er nya kommer jag följa. Jag behöver tips om hur man får in styrketräning, rörlighet mm.

  Svara
  • Petra Månström

   Visst är det fantastiskt hur livet kan överraska en? 🙂 Kul att du gillar poddarna också!

   Svara
 22. Hans ten Berg

  42 årig trebarnsfar som gillar att träna. Är barnsligt förtjust i struktur och program och tydliga mål. Jag följer din blogg för att du är en hängiven löpare och berikat oss med Sveriges bättre träningspoddar och du är nog min topptre-bloggare. Jag är inte så jätteintresserad av kläder, skor och utseende i löparspåret. Jag skulle gärna ser mer tankar och ideer kring träningsupplägg, tester av kondition och styrka och alternativ träning. Vore jättekul om du börjar göra TV igen (sist var det webb-TV). Vore jättekul om du tog poddinterjvuerna och gjorde TV av dem och testade på lite träningsupplägg och idrotter som dina intervjupersoner utövar.
  Fortsätt ditt fina arbete!

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att du läser och lyssnar och gillar! Har lite tankar på webb-tv men måste hitta ett bra upplägg bara. Inte omöjligt att det kan bli verklighet snart 🙂

   Svara
 23. Jennifer

  Hej Petra! Jag är en 29 årig finlandssvensk tjej som bor i sydöstra Finland. Jag har precis fått mitt första barn och är nu mammaledig. Började läsa din blogg då du skrev på Svd, då ja själv hade marathon hets pågång. Sen har jag följt med mer eller mindre aktivt genom åren 🙂 Är en inbiten löpare som drömmer om att springa ultra och trail, samt göra en triathlon så fort jag kommer igång med träningen igen. Marathonpodden är bäst, lyssnar på den under vagnpromenaderna, då lillen sover! 😉

  Svara
  • Petra Månström

   Vad glad jag blir att du läser och lyssnar, det värmer! Kram!

   Svara
 24. Sofia

  Hej! 34-årig tjej som hittade din blogg på SVD när du tränade för din första mara. Springer själv en del och tränar annat en del. Har inga speciella mål med träningen just nu, den som blir av är bra! 2 barn på 2 och 4 år så tiden för träning är begränsad. Är mycket nöjd dock med att jag sprang tjejmilen på nästan samma tid i september som jag gjorde innan jag fick barn!
  Har tänk flera gång att jag ska skriva till dig för även om du fick barn efter mig så har ditt tänk kring barn, träning, jobb, vara mamma hjälpt mig jättemycket! Tack!
  Jag var helt fast i tanken när min stora tjej var bebis att nu är jag MAMMA och då förväntas det att jag kan ALLT och vet ALLT om hennes behov. Hade så svårt att erkänna både för mig själv och andra att jag inte ville vara hemma 24/7. Att jag ville ge mig ut och träna, prioritera mig själv lite. Det du skrev om när din son var liten var så skönt att läsa, att du fick iväg och tränade för att vara en bättre mamma bla.
  Jag gillar din sköna stil, att du sticker ut hakan och vågar ifrågasätta saker du inte tycker är ok, att du har helt underbara och lite galna utmaningar för dig. Du inspirerar mig!

  Svara
  • Petra Månström

   Vad häftigt att du har följt med sedan SvD-tiden! Känner mig hedrad. Och glad att jag kan inspirera. Stor kram!

   Svara
 25. Elna

  Jag hoppar in här och läser ikapp emellanåt, har följt dig till och från sedan SvD-tiden, dock inte mycket under Mama, det är kul att du blivit egen igen. Av någon anledning är jag väldigt dålig på att kommentera här, kanske för att jag inte springer jättemycket. Jag är cyklist (tävlar MTB men kör även cross, landsväg och ibland lite dirthoj), bloggare och varvar frilans med en anställning med fokus på grafisk form och kommunikation. 35 år gammal, sambo men inga kids, dock har vi två katter och typ 20 cyklar, men bara ett par löpskor, ett par traildojjor. Jag försöker springa, emellanåt fixar jag en femma om jag tejpar ihop en skada i foten ordentligt, och jag saknar att kunna springa långt och länge, sådär meditativt som löpning kan vara.

  Svara
 26. Fia

  Hej Petra, Jag har ocksa foljt med sedan Svd tiden och tycker du har en bra installning till traning och livspusslet. Det ar alltid kul att lasa och inspirerande.
  Jag ar sjalv en 45 arig tvabarnsmorsa med heltidsjobb, som springer regelbundet. Jag brukar beskriva mig sjalv som som en tryckkokare. En loptur oppnar ventilen och slapper ut angan och kalibrerar trycket jag kanner inombords fran vardagspusslet och jobbstressen.
  Om det ar nagot jag tycker kunde vara battre med bloggen ar det bilderna. Dom kunde var litet mer vardagliga och mer akta. Det kanns ibland litet som det ar plockat fran en bildbank och kan bli litet opersonligt. Speciellt da dina texter ar valdigt personliga och reflekterar dig och dina askikter. Bara en reflektion, eftersom du ber om feedback ; ) Jag kan iochforsig forsta att man kanske inte vill lagga ut bilder pa sig sjalv med flottigt har och snoret rinner… men ibland ar det ju faktiskt sa, och det ar OK det med.
  Hursomhelt ar du en av de fa bloggarna jag laser regelbundet! Jag ser alltid fram mot nasta post. Om jag visste att du var i Amsterdam i helgen hade jag hallit utkik efter dig! Jag var dar jag med!

  Svara
  • Petra Månström

   Hej! Vad roligt att du har hängt med så länge, det uppskattas! Vad gäller bilderna så uppskattar jag verkligen din feedback, dock när det gäller bildkvalitén så har jag medvetet gjort ett val att ha med färre snapshots av sämre kvalitet och mer skarpa bilder, då bilderna spelar en stor roll i mitt nya bloggformat och det krävs hög kvalitet för att kunna dra upp bilderna i stor storlek. Vill dessutom poängtera att samtliga bilder på bloggen är tagna av antingen mig eller min sambo 🙂

   Svara
 27. Lillian

  Har hängt med sedan SvD-tiden, även om jag inte läser slaviskt varje dag. Jag uppskattar de högkvalitativa bilderna men har kanske att göra med att jag plåtar själv och för mig är bra bilder viktigt. Tycker det är skönt att det inte är så mycket bebisfokus längre. Har absolut inget emot Adrian eller hans delaktighet men att få en recension av en löpvagn eller skötväska är inte riktigt det jag är ute efter med barn som är snart 19 och 21. 😉
  Gott och blandat gillar jag och tror att du kommer landa där nu så jag fortsätter att hänga på!

  Svara
 28. Hanna

  Hittade hit för inte så länge sedan i somras när jag började maratonträna och ville lyssna på en podd. Fastnade för maratonpodden och när jag lyssnat ett tag så ville jag ju veta mer om dig. Nu följer jag dig på instagram och din blogg och tycker du är en fantastisk inspiration på flera olika sätt. Keep it up! 😀

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen