M

Hälsohetsen, vad innebär den egentligen?

av | okt 15, 2016 | Livet | 0 Kommentarer

brygga2
För några dagar sedan kom jag på mig själv med att säga att ”Hälsohetsen som pågår just nu är ju inte klok!” Sedan funderade jag ett varv på vad jag egentligen menade med det.
Hade 2009 års Petra skrivit det här inlägget hade hon nog inte tyckt att det var särskilt mycket hets kring hälsa. Jag hade ju ingen anledning att tycka det, för just då hade jag hur mycket tid som helst att lägga på träning. Kroppen svarade bra på träningen, Instagram fanns inte och jag brydde mig inte så mycket om vad media skrev om diverse dieter och bantning.
Idag är situationen annorlunda. Jag har barn, har begränsat med tid att lägga på min träning och Instagram finns. Kroppen kräver mer återhämtning än tidigare och jag upplever att jag har lättare att drabbas av skador. Jag måste ”gulla” mer med kroppen för att inte trilla dit på hälsporrar och annat elände och jag erkänner villigt att jag i stunder kan känna irritation och frustration över att jag snart inte längre är 30-nånting och odödlig.
Plötsligt tar jag ordet ”hälsohets” i min mun. Gör jag det för att det verkligen råder en hets, eller för att jag projicerar? Jag vet inte riktigt. Triggar jag igång lättare på saker som skulle kunna vara ”hets” därför att jag är mer mottaglig?
Hur fungerar du? Nyfiken på vad du som läser tycker, för det här är en viktig diskussion.
(Foto bilden ovan: Jonas Hansen.)

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen