M

Tryckte in kulan i våtdräkten och tränade simning

av | dec 12, 2015 | Blogginlägg | 1 kommentar

 
 

michaela_insta

Träningsfantasten Michaela Fröstad Askergren, som är gift med lika träningsälskande artisten Petter, tränade genom hela sin graviditet. Nyligen födde hon en son. Foto: Skärmdump från Instagram.
”Under mina tidigare graviditeter var jag inte ett sådant träningsfreak som jag är nu. Nu när jag blev inskriven hos barnmorskan skulle jag precis åka iväg på en skidresa, åka offpist och köra rätt hårt. Försökte rådgöra med henne hur jag skulle göra, men till slut gick jag istället till mig själv och kände efter vad som funkade för just mig.”


– Michaela Fröstad Askergren
Vi är många som inte har någon större lust att ta det lugnare med träningen bara för att vi väntar barn. Varför gå på vattengympa när man kan trycka in bebiskulan i en våtdräkt och köra simträning i öppet vatten? Eller varför börja promenera när man kan springa? Idag snackar vi om hur det är att vara så kallad ”bad ass-gravid”, alltså gå sin egen väg när det gäller träningen och inte lyssna så mycket på vad omgivningen tycker. Ett vanligt råd man får som gravid är ju att konsultera sin barnmorska kring hur man ska träna, något jag som också har en bulle i ugnen har blandade erfarenheter av. I studion finns ”bad ass-gravida” Michaela Fröstad Askergren och barnmorskan Emma Karling Widsell.
Lyssna direkt i spelaren nedan eller följ någon av länkarna:

Avsnittet presenteras i samarbete med vinimportören Enjoy Wine, med vilken jag i slutet av programmet snackar om den stora trenden med alkoholfria viner. Du får också veta hur man gör en riktigt god, alkoholfri glögg på deras röda vin Barrels & Drums Merlot (glöggen vann för övrigt ett blindtest i konkurrens med glöggvarianter gjorda på alkoholhaltiga viner). Receptet hittar du nedan:
alkoholfri_glögg
Vinglögg på Barrels & Drums Merlot
750 ml vin
1 kanelstång
1 pomeransskal
3 nejlikor
2 kardemummakapslar
1 torkad ingefära
1 stjärnanis
1/2 dl socker
Häll samman vinet med övriga ingredienser i en kastrull och låt sjuda på låg värme i 30 minuter. Häll upp i muggar och njut. God jul!
Avsnittet presenteras i samarbete med Enjoy Wine och spelas in och produceras av Beppo Ljudproduktion.

Taggar

1 kommentar

  1. Lisette

    I Sparta skulle alla gravida träna alla möjliga olika saker för att barnen skulle bli starka duktigs krigare och ja… Det gick väldigt bra för Sparta. Både konditionsträning och stridsträning ingick i både flickors och mäns utbildning och det fortsatte under graviditet. Tror de hade kommit på nått där;)

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen