M

På jakt efter blogginspiration

av | okt 9, 2017 | Blogg, Blogginlägg | 29 Kommentarer

Hoppas du inte missförstår rubriken till det här inlägget. Jag är absolut inte trött på att blogga eller saknar ämnen att blogga om. Det är mer upplägget och läsupplevelsen jag gärna skulle vilja ha dina tankar om.
Jag började min löparbloggbana genom att servera läsarna skärmdumpar av pulsdiagram och redogörelser för exakt hur långt jag hade sprungit, i vilket tempo samt vilken snittpuls jag haft under nämnda pass. Man kan ju säga att det har hänt en del sedan dess och resan till vad den här bloggen är idag är jag väldigt stolt över. Det är ju nämligen samma resa som jag själv har gjort, från tidsfixerad prestationsperson till en tidsointresserad njutningslöpare. Därmed inte sagt att det är fel att gå igång på tider, verkligen inte! Det är bara det att just nu i mitt liv trivs jag med en mer tillbakalutad syn på löpning.
Hur som helst. Jag funderar lite över upplägg på inläggen. Följer en del andra bloggar där berättandet sker mer i dagboksform, allt från hur morgonens frukost såg ut till bilder av vad man har gjort under dagen. Så bloggar ju sällan jag och jag tror att det beror på att jag inte tycker att de där bitarna av mitt liv är så intressanta. Men vad vet jag egentligen, det är ju du som läsare som är viktigast.
Så frågan är: önskar du en större variation på hur inläggen här är uppbyggda? Skulle du vilja se fler ”dagboksliknande” inlägg, eller är det något annat du saknar? Berätta gärna i kommentarsfältet! Stor kram från mig och tack på förhand!
Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Taggar

29 Kommentarer

 1. Hans

  Jag tycker det skulle vara intressant att intervjua motionärer, elit och foskare om pulsträning. Hur använder man pulsklockan, finns det anledning att motionärer använder den som eliten gör? Hur tänker du själv kring puls och pulsträning?

  Svara
 2. Carl

  Kanske inte ett direkt svar på din fråga, men EN grej jag funderat på att jag skulle vilja veta mer om är typ ”träningens oskrivna regler”! Tex cykelstilen, var ska glasögonen sitta och varför har cyklister alltid vita strumpor? Eller simning: Varför tar man inte på sig simglasögonen förrän man är i bassängen? Var lägger alla proffs sin skåpsnyckel (inte runt handleden…)? Är det bara triathleter som har pulsklocka i poolen?
  Kunde bli en kul följetång tänker jag! Kanske nåt för podden annars?

  Svara
  • Maria

   Angående cyklister kan du roa dig med att läsa Velominati- The Rules. Där finns allt och lite till om ”regler” som gäller landsvägscyklar och cyklister.
   T ex regel 36 och 37:
   Rule #36 // Eyewear shall be cycling specific.
   No Aviator shades, blueblockers, or clip-on covers for eye glasses.
   Rule #37 // The arms of the eyewear shall always be placed over the helmet straps.
   No exceptions. This is for various reasons that may or may not matter; it’s just the way it is.

   Svara
 3. Marianne Larsson

  Jag tycker att din blogg är toppen! Man blir glad när du lägger ut något nytt. Ibland är det något man tar till sig och har nytta av, och ibland kanske det inte är det jag har användning för. Men så är det väl med mycket. Att skriva i dagboksform om vad du äter varje dag och alla dagens händelser tycker jag blir lite tjatigt. Då blir det mera som en brunsås av alltihop. Ett inlägg då och då är så kul att läsa, oavsett om det är löpning, mat eller dina tankar du delar med oss. Det blir inte tjatigt utan upplyftande!

  Svara
  • Petra Månström

   Tack snälla du för konstruktiv feedback! Har också lite svårt för ”dagboksformen”, tveksam till om den passar upplägget här. Tål att tänka på!

   Svara
 4. Therese

  Jag tycker att din blogg är toppen! Du är öppen, rak och ärlig. Du bjuder på dig själv och det uppskattar jag. Det enda jag tänker på som jag skulle uppskatta som bloggläsare, och jag vet att du själv haft det på tapeten, är att allt inte bara är fint och tillrättalagt. Vissa dagar är bajs helt enkelt, och det är inte fel att lägga ut en ”fulbild”. You go girl!

  Svara
  • Petra Månström

   Hehe, jag har inget emot ”bajsbilder” – så länge de är tekniskt bra =) Är ju fotonörd. Ska se vad jag kan hitta på framöver! Kram på’re!

   Svara
 5. Elin

  Hej !
  Gillar bredden i dina inlägg. Alltifrån rent tekniska tips om löpning och förslag på olika typer av löppass till reflektioner om livet i stort och människors beteenden 🙂 Tycker det är den variationen som gör din blogg unik ! Fortsätt så ?

  Svara
 6. Karin

  Jag tycker att dina inlägg är både inspirerande och varierande! Det jag tycker är bra med din blogg är att du visar att det inte behöver vara så himla avancerat alltid, utan det är ok att bara ta sig ut och njuta av sin runda. Något jag har reflekterat över däremot är att dina bilder ofta visar en nästintill för perfekt bild av verkligheten. Det syns att du lägger ner tid och omsorg när du tar dina bilder – vilket jag uppskattar. Men det är inte alltid så att solen skiner och man är perfekt stylad när man ska ut och springa. Sammanfattningsvis, jag tycker dina texter är helt fantastiska och välskrivna samt att du tar upp många viktiga ämnen, men jag skulle vilja se lite större variation på bilderna 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Tack för bra kommentar! Tar till mig och ska försöka omsätta detta i inläggen framöver! Kram på dig

   Svara
 7. Signe

  Jag skulle gilla lite mer ”dagboks-form” som variation?? Tycker bloggen är grym med fina bilder och löparinspiration, men en liten glimt in i ditt vardagsliv då och då vore kul??

  Svara
 8. Ulrika

  Hej! Balansen är viktig, det är därför man kommer tillbaka. Håller därför med Karin ovan; lite mer bilder på löparträsk med jättehögen av använda träningskläder i tvättstugan, de leriga skorna, den leriga löpstigen, ja du fattar ? Uppskattar absolut krispiga nya löparkläder och din fantastiska brygga, men precis som iverkligheten finns det ju dippar… ?
  Och gärna lite idéer på korta pass! ”Veckans intervallpass”, kanske?

  Svara
  • Petra Månström

   Tack för bra och konstruktiv feedback! ”Veckans intervallpass” låter som en toppenidé! Lånar den direkt =) Kramar!

   Svara
 9. Hanna

  Jag tycker att det vore roligt med dagsboksinlägg. Inte varje dag, men någon gång då och då för att få se mer av ”vardagsPetra”. Annars tycker jag om bloggen som den är. 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Tack snälla för kommentaren! Ska absolut försöka få till några ”dagboksinlägg”!! Kramar

   Svara
 10. Rebecka

  Jag gillar att din blogg känns så ”proffsig” med intervjuer och annat kul. Men jag skulle gilla dagboksformen om träning – alltså inte diagram och snittider utan känslan om och efter ett härligt löppass. Bläddrade i dina vinterarkiv för någon månad sedan för att få lite inspiration till löpning nu när det börjar bli kallare ute och tyckte det var så kul att läsa om när du skrev om löprundor bara sådär alldeles i vardagen, det inspirerar mig 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Tack snälla du för konstruktiv feedback!! Kramar

   Svara
 11. Cilla

  Behåll gärna din inriktning, det gör att den står ut och upplevs mer proffsig än övriga i djungeln. För min del är ditt upplägg en inspiration till min egna lilla blogg. Så stort tack för härlig och ärlig inspiration i alla dina kanaler!

  Svara
 12. Marie

  En teknisk sak har jag hakat upp mig lite på. Jag är inte inne och läser varje dag och när jag har flera olästa inlägg stör jag mig lite på att jag måste klicka in mig på inlägget och sedan gå tillbaka och klicka in på nästa.
  I övrigt gillar jag variationen på inläggen och tycker det är bra blandat.

  Svara
  • Petra Månström

   Hej! Tack för synpunkt! Tanken med att visa en sammanfattning av inlägget på startsidan och att man måste klicka för att läsa mer är för att man inte ska tvingas scrolla för mycket för att få en översikt. Men förstår hur du menar. Tål att tänka på!

   Svara
 13. Clarissa

  Skulle vara kul med fler inlägg per vecka här, tycker jag; ett sätt kan kanske vara att ha olika återkommande kategorier (spånar fritt nu: träningskläder, trender inom olika snorsporter, personliga inlägg/din egna träning, reklam för dina andra kanaler (poddar, träningsresor, löparträffar etc), samarbeten, intervjuer med läsare, forskning om träning, matinlägg/recept, skotester, etc).

  Svara
 14. Anna

  Jag gillar dina åsikter och din blogg. På senare tid har den blivit mer proffsig vilket jag gillar men ibland skulle det vara intressant att också läsa ett ”släng in” inlägg, ett som inte är eftertänkt. Jag tror jag saknar mer inlägg, även om det då inte är så proffsiga bilder utan mer vardag blandat med de inlägg som är nu om du hänger med hur jag menar.
  För övrigt gillar jag maratonpodden samt din och Malin Ewerlöfs podd skarpt!

  Svara
 15. Claes

  Hej Petra.
  Gillar det varierade upplägget i din blogg. Framsynt av dig att efterfråga dina läsares förslag och synpunkter i denna post. Borde kanske göras periodiskt och/eller när du känner att det är dags för påfyllnad i idébanken.
  …En annan idé – och IT-teknisk utmaning – skulle vara att ha (delar av) din idébank/läsares förslagslåda som modereras av dig på bloggen öppen för
  (tumme upp/ner) röstning.
  Idag: Lunchträning 45 min spinning!

  Svara
 16. Malin

  Hej! Helt orelaterat, fick bara lust att säga det. När jag lyssnar på din och Malins podd så får jag verkligen lust att ge mig ut och springa. Ni är som en energidryck i höstmörkret.
  I bloggen föredrar jag när du skriver om vardagsträning och är mindre intresserad av frukostar och privatliv och barn, men det är helt och hållet min personliga smak. Jag är inte heller särskilt intresserad av lopp, mer av känslorna som löpning skapar. Så, det var min beställningslista! Tack!

  Svara
  • Petra Månström

   Vad glad jag blir! Det är ju precis det Malin och jag vill att du som lyssnar ska känna – en lust att ge sig ut och springa! Och tack för ”beställningslistan”! Kram!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen