M

”Nu jäklar ska han få se vem som kan springa”

av | aug 10, 2015 | Blogginlägg | 5 Kommentarer

lopare_lila

Foto: Pixabay.


För några dagar sedan fick jag ett mejl från en läsare som berättade om en sak jag själv råkat ut för ett flertal gånger. Det finns absolut viktigare saker att jaga upp sig över, men kan ändå inte låta bli att fascineras över detta fenomen. Kollade med vederbörande om det var okej att publicera mejlet och det var det. Så här kommer det – fler som känner igen sig?
”Jag (en frälst motionslöpare som är ganska snabb och ibland har svårt att ta det lugnt och inte tävla mot mig själv) låg i soffan under en filt och hade det gott. Sen lyckades jag övertyga mig själv om att jag skulle må bra av en löprunda och jag lovade mig själv att jag fick ta det jättelugnt för det som var värt det var att komma ut. Så jag joggade långsamt runt Kungsholmen och lyssnade på podcast, efter ett tag kommer jag ju in i andra andningen så då går det i vanligt tempo. Så jag springer om lite folk, bland annat en kille. Kommer till S:t Eriksbron, jag bor vid S:t Eriksplan så det är bara en kort bit kvar då så jag stannar och går och njuter lite av utsikten och att det faktiskt var skönt och att jag ändå är glad att jag kom upp från soffan. Då kommer samma kille och joggar förbi mig och gör segertecknet åt mig när han sprungit om mig och har ryggen åt mig. Då blir jag så jäkla provocerad att jag först tänker att jag skulle kunna putta honom, men sedan kommer jag på att nu jäklar ska han få se vem som kan springa. Så då kutar jag om honom och fortsätter hela vägen hem. Men jävla män att inte kunna acceptera att en tjej faktiskt kan vara snabbare och jävla honom specifikt att lägga sig i min sköna runda! /K”

Taggar

5 Kommentarer

 1. Andreas

  Min kommentar: om inte alla gick runt och var så nerverna-utanpå-skinnet-lättkränkta kanske vår vardag skulle se lite annorlunda ut?! Kanske lite lugnare. Kanske lite härligare. Att tänka utöva våld för två v-formade fingrar i luften känns närmast patologiskt. Könsknorren kommenterar jag inte.

  Svara
  • Petra Månström

   Det KAN eventuellt vara så att mejlförfattaren använde sig av en viss portion ironi. Fast nu gissar jag bara =)

   Svara
   • Andreas

    Att en snabbare löpare provoceras av att en långsammare löpare springer om tyder på ett enormt och destruktivt hävdelsebehov. Nu gissar jag bara 🙂

    Svara
 2. Anna

  Jag tycker det här är något som händer ofta. Jag är en ganska kort kvinna som cyklar mycket. Jag har märkt att det verkar vara oerhört förnedrande för vissa personer och då främst män, att bli omcyklad av mig. Det var väldigt oväntat för mig att jag kunde väcka sådana känslor. Jag har varit med om att folk har skadat sig när de har jagat ikapp mig och kört om.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen