Hjälp, jag är en omklädningsrumssnigel!

shower

Är du också en omklädningsrumssnigel? Välkommen till klubben för oss som vill att slow food-trenden också ska nå efter passet-duschritualen. Foto: Flickr.com.

Har ju tidigare bloggat om det här med att känna sig tio år efter ”alla andra” när det gäller livsmilstolpar som familj, barn, villa och det där. Men idag ska jag skriva om ett tillfälle då jag känner mig mer än ljusår efter typ resten av världen. Det handlar om det här med att bli klar i omklädningsrummet efter ett träningspass.

Helt ärligt så fattar jag faktiskt inte hur folk gör. Varje gång jag tränar tillsammans med kompisar ser scenariot ut som följer: kompisen/kompisarna blir klara på ett kick och sätter sig sedan och tittar på medan jag knappt har hunnit torka håret. För att inte tala om eftersvettningen, jag eftersvettas alltid något galet efter ett konditionspass och skyndar jag mig för mycket vet jag precis hur det blir. Då rinner eftersvetten från panna, hals och rygg medan jag förtvivlat försöker få på mig mina kläder.

Puh!

LÄS OCKSÅ: Livet är för kort för att späkas bort

Någon menar kanske att varför tvätta håret när du har bråttom, men jag svettas så kopiöst mycket att det är stört omöjligt att hoppa över hårtvätten efter passet. Ta till exempel spinningpasset jag körde tidigare idag, efteråt var håret lika blött av svett som efter en dusch. Skulle jag bara låta svetten torka in och dra? Det går ju inte om man vill visa någon slags hänsyn gentemot sina medmänniskor. Sätta sig i bastun efter träningen är bara att glömma, för då svettas jag ÄNNU mer. Sminka sig efter duschen kan jag också glömma, för då rinner sminket bara av. Lunchpass där tiden till såväl träning som omklädningsrumsbestyr är begränsad gör att jag drar mig för att träna vid den tidpunkten. Särskilt som det är jobbigt att bli klar tio-femton minuter efter alla andra som då redan har hunnit dra på lunch…

LÄS OCKSÅ: 10 irritationsmoment på gymmet

Men åter till dessa avundsvärda människor som blir klara ritsch-ratsch-bam-bam. Har ett par gånger försökt studera hur de gör. In i duschen, antingen duschar de bara kroppen och struntar i att tvätta håret eller så kör de heltvätt. De snabbaste av de sistnämnda låter håret handdukstorka, tar på sig kläderna och går. När dörren slår igen efter dem har jag precis kommit ut ur duschen. Mitt känsliga hår kräver nämligen balsam för att inte förvandlas till svinto. Sedan måste jag ha i produkter och föna håret så att det inte far åt alla håll. Kan hårets kvalité bli bättre av att inte tvätta håret så ofta? Kanske, men hur gör ni som svettas som grisar med svettlukten då? Tar gärna emot tips!

LÄS OCKSÅ: ”Nu jäklar ska han få se vem som kan springa”

Idag bestämde jag mig för ta precis den tid jag behövde i duschen och i omklädningsrummet, eftersom jag inte hade någon tid att passa efteråt. Efter 25 minuter kunde jag lämna gymmet och då eftersvettades jag bara litegrann på halsen och ryggen (ja, och i pannan och på näsan). Alla som tycker att det här är ett intetsägande i-landsproblem kan redan nu låta bli att kommentera detta, för det vet jag redan att det är.

Men icke desto mindre skulle jag gärna vilja få era bästa tips på hur man speedar upp tempot i omklädningsrummet utan att bli svettigare EFTER duschen än FÖRE! Klippa håret kort kanske? Brukar ju ofta bli avis på dem med kort hår som bara hoppar in i duschen och sedan ut och är klara. Men jag gillar ju mitt lite längre hår! Suck.

Share: