M

Namnkris! Hjälp mig 🙂

av | nov 16, 2020 | Podd | 6 Kommentarer

Första avsnittet av Maratonpodden kom i januari 2014. Sedan dess har det i skrivande stund kommit ut 194 avsnitt och podden har hunnit få en stor och mycket engagerad lyssnarskara.

Men en som har gjort mig lite fundersam är att namnet Maratonpodden möjligen kan avskräcka potentiellt nya lyssnare, just för att ”maraton” signalerar något extremt. Har också fått exakt den feedbacken från nya lyssnare som hör av sig och skriver att de blev positivt överraskade över att poddens innehåll ju är så brett. Inte alls varken elitistiskt, extremt eller uteslutande – utan brett, välkomnande och inkluderande. Och inspirerande för alla uthållighetsidrottare, oavsett nivå.

Några av alla de inspirerande människor som sedan starten 2014 har gästat Maratonpodden. Från vänster uppifrån: Mark Levengood, Caroline Almkvist, Micael Dahlen, Annika R Malmberg, Anna Jönsson Haag, Magnus Betnér, Petra Malm och Britta Johansson Norgren.

Så, nu behöver jag er hjälp. Jag vill ju att så många som möjligt därute ska få chansen att låta sig inspireras av Maratonpodden. Borde podden byta namn? Till något som signalerar dess verkliga innehåll? Eller har du tankar om andra förändringar jag kan göra för att fler ska våga lyssna och inte känna sig avskräckta av namnet?

Berätta gärna, då blir jag glad!

Taggar

6 Kommentarer

 1. Sandra

  Hej Petra! Jag har aldrig sprungit ett maraton i hela mitt liv, som mest 4 varv på en backyard ultra-bana., tränar inte löpning mycket alls eller på något seriöst sätt. Hittade ändå till din pod (minns dock inte hur) och uppskattar den jättemycket! Du har nästan alltid intressanta gäster, och ställer väldigt bra frågor och ser till att inget blir hängande i luften eller att någon svänger sig med svåra ord som inte förklaras!
  Söker man på spring-, löpning- eller kondition- till exempel får man redan flertalet träffar på olika poddar, det är väl de ord jag mest skulle förknippa med det podden handlar om. Så jag tycker bara du ska köra vidare med din Maratonpod, och jag är absolut en av dina ambassadörer (främst muntligen då)!

  Svara
 2. Josefine

  Livslöpning!

  Mitt förslag, det kan man väva in mycket också. Du tar upp så mycket som handlar om löpning och livet och hur man får pyssla och pussla för att få allt gå ihop. Livet, vardag, löpning.. ja Livslöpning helt enkelt! 🙂

  Svara
 3. Birgitta

  Petra podden

  Svara
 4. Hannas krypin

  Jag tycker att Marathonpodden är bra! Tycker inte att du ska byta namn.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen