M

Mina fina, underbara, roliga, härliga pappa är död

av | jun 19, 2018 | Livet | 27 Kommentarer

Att skriva har hjälpt mig genom mycket i livet. Vet inte om det kommer att fungera den här gången, men jag måste prova. Kanske kommer det att lindra en aning. Det här kommer inte att handla om löpning, utan om en del av livet som jag önskar hade inträffat långt senare. Helst inte alls, men det är ju omöjligt. De senaste dagarna har jag levt i ett fruktansvärt vakuum. I torsdags när jag gick och lade mig kände jag att nu kan sommaren äntligen få börja på riktigt, nu är det lugnare på jobbet och jag kommer att få lite mer tid till att vara med familjen och träffa vänner. Och bara vara.
Men så blev det inte. I fredags dog min pappa. Som en blixt från klar himmel, helt oväntat. Han var ju hälsan själv! Gick och tränade på gymmet, fjällvandrade och var aktiv. Odlade sina egna grönsaker. Hade aldrig i hela mitt liv kunnat ana att detta skulle hända. Hela tillvaron vänds upp och ner på några millisekunder, alltsammans känns så fruktansvärt ofattbart alltihop.
Ena stunden gråter jag hejdlöst och nästa stund ler jag åt alla de fina minnen vi har tillsammans, pappa och jag. Fjällvandringar (särskilt den genom Lapporten, då Rustatältet vi hade med oss visade sig läcka), fisketurer och de där värdefulla pratstunderna i bilen när han hämtade mig eller skjutsade mig till centralstationen i Uppsala. Träningspassen på gymmet, löpturerna när han efter fyllda 70 bestämde sig för att börja springa.
Underbara, trygga, roliga, snälla, underfundiga pappa. Jag var inte redo att förlora dig nu. Jag är inte redo att förlora dig nu. Jag går sönder av sorg. Jag älskar dig, pappa.
Foto bilden ovan: Petra Månström

Taggar

27 Kommentarer

 1. Linda Assarsson

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  Finns inga ord som hjälper men en stooor kram till dig Petra ❤️
  Jag miste min mamma för 10 år sen och det är oerhört hemskt och tufft och tungt att gå igenom…men man kommer igenom det!
  Du kommer klara detta, även om det känns och är helt fruktansvärt och man tvivlar på att man någonsin kommer att le igen så kommer det en dag då du ler och minns din underbara pappa ❤️
  Kram och ta hand om dig ❤️❤️

  Svara
 2. Anna

  Ta hand om dig Petra, och låt dig gå igenom alla svängningar. Beklagar din sorg och hoppas du får mycket kärlek både här och hos din familj. Kramen

  Svara
 3. Johanna

  Beklagar verkligen ❤️
  Att mista en förälder är inte bara en djup sorg som gör otroligt ont. Det är också något som sätter ens egna liv i ett annat ljus. Jag förlorade min pappa för 2 år sen. Det är fortfarande svårt, men nu ser jag mer minnen än sorg. Jag tror inte tiden läker alla sår, men det förändras och minnen är vackert!
  Ta hand om dig, gör saker du tycker om och umgås med familj och vänner❤️

  Svara
 4. Charli

  Jag ledsen över din förlust. Ta hand om dig, kram

  Svara
 5. Rebecka

  Beklagar verkligen sorgen… Förlorade min pappa för sju år sen när jag var 16 och därför gör det lite extra ont när jag ser att andra förlorar sina. Allas sorg är förstås olika men man känner ändå att man går igenom ”samma sak”, en förälder är ju alltid en förälder. Så jag skickar en stor kram och massa omtanke till dig till dig, även om det inte hjälper din sorg för stunden. Kram ❤️

  Svara
 6. pilla

  Beklagar sorgen 🙁 så fruktansvärt. Vågar inte ens tänka tanken på att min pappa skulle försvinna.

  Svara
 7. Johanna

  Ta hand om dig och er i familjen <3

  Svara
 8. Annika

  Finns ju inga bra ord att skriva i ett sånt här läge, annat än att jag tänker på dig och jag beklagar din förlust <3

  Svara
 9. Trail & Inspiration

  Nää… Kan inte ens föreställa mig det! 🙁
  Massor av kramar!!! ❤❤❤

  Svara
 10. Ann

  Åh nej? är så ledsen för din förlust! Vet hur tomt o konstigt allt blir efter att förlora en förälder o speciellt när det är så plötsligt ? låt sorgen ta sin tid och låt minnena skölja över dig. ❤️Stor kram

  Svara
 11. Therese Ålstig

  Beklagar sorgen , tråkigt tragiskt och vad säger man.
  En dag i taget…. kram

  Svara
 12. Agneta

  Beklagar sorgen. Man är aldrig redo för det beskedet. ❤️❤️

  Svara
 13. Maria

  Jag beklagar sorgen.
  Jag vet hur det kan kännas att förlora sin pappa. Det hände mig för snart 9 år sedan. Han var alldeles för ung och det hände helt plötsligt.
  Jag brukar tänka på och vara tacksam för allt han fick uppleva, att han fick vara föräldrar och hinna få barnbarn. Att han hade ett friskt och bra liv in i det sista.
  Man lär sig att leva med minnena och en dag tänker man på honom utan att det gör för ont. Man brukar säga att Tiden läker alla sår, men jag tycker mer att man lär sig leva med de ärr som livet ger en.
  Ta hand om dig! ❤❤❤

  Svara
 14. Lina

  Hej Petra,
  Vad fint du skriver om din pappa. Min mamma lämnade mig också för tidigt. Mammor och pappor ska alltid få finnas.
  Stor kram

  Svara
 15. Isabelle

  All värme och kärlek till dig och familjen!

  Svara
 16. Staffan

  Beklagar sorgen och känner för och med dig! Även om jag inte förlorat min pappa så kan jag ändå starkt relatera till vad du går igenom just nu då jag förlorade min allra bästa vän och träningskompis sedan tio år tillbaka, som en blixt från klar himmel i början av mars i år. Det hjälper att gråta, att få ur sig känslorna och tankarna, att få prata prata prata. Saknaden finns kvar men med tiden kommer de ljusa minnena som alltid finns kvar vinna över sorgen. Stor kram!

  Svara
 17. Linda

  Beklagar sorgen. Sänder den största styrkekramen till dig Petra!
  ”En ängel flög förbi mot himmelen så fri, men han lämnade sitt leende på vår jord”

  Svara
 18. Happy

  beklagar sorgen ❤️

  Svara
 19. Hannas krypin

  Finaste Petra! Det gör ont i mig att läsa det här. Beklagar sorgen. Kram <3

  Svara
 20. Johanna

  Beklagar sorgen <3 Vackert skrivet.

  Svara
 21. Katarina

  Kram och tankar till dig. Och jag beklagar sorgen.
  MIn pappa dog för 3 månader sen och ett tag var det enda som kunde lindra sorgen och smärtan att lyssna på ”Koppången” med Helene Sjöholm. Då låter det så här : ” Och jag vet att den som har lämnat oss har förstått att vi är liksom fladdrande lågor så länge vi är här”.
  Den strofen finns i mig varje dag, varje minut.

  Svara
  • Petra Månström

   Varm kram till dig, så vacker och tänkvärd strof <3

   Svara
 22. Sara Borg

  Mina varma kramar till dig, Petra. Jag förlorade min pappa i en olycka för 6 månader sedan, en helt vanlig torsdag men med ovanligt mycket snö, och på sätt och vis känns det fortfarande lika overkligt att han inte finns mer. Sköt om dig och de dina <3

  Svara
  • Petra Månström

   Många varma kramar tillbaka till dig. Det är så overkligt, föräldrar borde finnas där för en jämt <3

   Svara
 23. Hannaaffe

  ❤️ älskade pappor!
  Sitter här & läser samtidigt som tårar trillar ned från mina kinder… är i en bubbla nu men vår älskade pappa lämnade oss hastigt förra torsdagen… det gör så ont… men får styrka av att som du minnas alla saker vi gjort, alla fina minnen och blir ändå varm av att läsa att man inte är ensam i att gå igenom denna sorg.
  Stor kram

  Svara
  • Petra Månström

   Åh, jag beklagar. Att förlora en närstående är aldrig lätt, men kanske ännu tuffare när det går så där fort och man inte ens hinner vänja sig vid tanken. Många varma kramar!

   Svara
 24. Maria

  Jag beklagar sorgen. Kan förstå av fet du skrivit att han betytt mycket för duc.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen