”VAD VÄNTAR DU PÅ? UT OCH SÄLJ!”

Petra MånströmKarriär, Livsstil, Löpning4 Kommentarer

November 2015. Hade precis fött min son och vilade ut på BB när det där mejlet kom. Med beskedet jag fruktat: att också min andra samarbetspartner inte kunde fortsätta samarbetet. Jag var på ruta ett igen.

Snart nytt år och ingen aning om hur jag skulle dra in pengar så att jag kunde fortsätta göra det jag älskar OCH betala hyran. Paniken och ångesten kom krypande.

”Vad väntar du på? Ut och sälj! Det finns en massa andra samarbetspartners därute som vill jobba med dig, du måste bara tala om för dem att du finns och är grym på det du gör!”

Sambon, som är proffs på sälj, hade förstås rätt. Bara att ta tjuren vid hornen, bita ihop och kämpa. En dag senare hade jag två möten inbokade. Hade ringt över tio sk ”kalla samtal” och sakta återvände självförtroendet. Det var jobbigt att inte kunna fokusera till 100 procent på det nya mammalivet, men det var mitt eget val. Jag var tvungen att göra det jag avskydde, nämligen att kontakta företag och försöka pitcha in mig och mina kanaler. Ständigt med risken att få det där fruktade nejet. Sprida riskerna och inte förlita mig på att en partner givet vill fortsätta samarbeta.

Idag sköter jag fortfarande mitt sälj helt själv. Tankar på att ta hjälp finns, för jag behöver frigöra mer tid för att hinna med en massa annat som måste göras. Men helt bortkopplad vill jag inte vara, då jag numera älskar processen från första kontakt till ett färdigt resultat. Det utmanar och triggar mig. Idag vet jag vad jag kan och att jag kan erbjuda mina samarbetspartners något riktigt bra.

Och det viktigaste: du som lyssnar, läser och följer ska känna att samarbetena ger ett mervärde. Först då har jag lyckats. Stor kram från mig!

Foto bilden ovan: Jonas Hansen

0

4 Kommentarer är aktiverade “”VAD VÄNTAR DU PÅ? UT OCH SÄLJ!””

  1. Du är duktig som fixar den biten, jag skulle nog inte våga. Jag skulle vara rädd att misslyckas, att inte vara nog bra.

    Önskar många gånger jag hade de modet att starta eget.

    0
  2. Wow. Så modigt. Är ny följare på instagram och av din podd. Du inspirerar verkligen, på många plan. Tack!

    0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *