M

”Vad väntar du på? Ut och sälj!”

av | jun 14, 2018 | Karriär | 4 Kommentarer

November 2015. Hade precis fött min son och vilade ut på BB när det där mejlet kom. Med beskedet jag fruktat: att också min andra samarbetspartner inte kunde fortsätta samarbetet. Jag var på ruta ett igen.
Snart nytt år och ingen aning om hur jag skulle dra in pengar så att jag kunde fortsätta göra det jag älskar OCH betala hyran. Paniken och ångesten kom krypande.
”Vad väntar du på? Ut och sälj! Det finns en massa andra samarbetspartners därute som vill jobba med dig, du måste bara tala om för dem att du finns och är grym på det du gör!”
Sambon, som är proffs på sälj, hade förstås rätt. Bara att ta tjuren vid hornen, bita ihop och kämpa. En dag senare hade jag två möten inbokade. Hade ringt över tio sk ”kalla samtal” och sakta återvände självförtroendet. Det var jobbigt att inte kunna fokusera till 100 procent på det nya mammalivet, men det var mitt eget val. Jag var tvungen att göra det jag avskydde, nämligen att kontakta företag och försöka pitcha in mig och mina kanaler. Ständigt med risken att få det där fruktade nejet. Sprida riskerna och inte förlita mig på att en partner givet vill fortsätta samarbeta.
Idag sköter jag fortfarande mitt sälj helt själv. Tankar på att ta hjälp finns, för jag behöver frigöra mer tid för att hinna med en massa annat som måste göras. Men helt bortkopplad vill jag inte vara, då jag numera älskar processen från första kontakt till ett färdigt resultat. Det utmanar och triggar mig. Idag vet jag vad jag kan och att jag kan erbjuda mina samarbetspartners något riktigt bra.
Och det viktigaste: du som lyssnar, läser och följer ska känna att samarbetena ger ett mervärde. Först då har jag lyckats. Stor kram från mig!
Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Taggar

4 Kommentarer

 1. therese Ålstig

  Du är duktig som fixar den biten, jag skulle nog inte våga. Jag skulle vara rädd att misslyckas, att inte vara nog bra.
  Önskar många gånger jag hade de modet att starta eget.

  Svara
  • Petra Månström

   Jag är säker på ATT du skulle klara det om du bestämde dig för det <3

   Svara
 2. Felicia Davidsson

  Wow. Så modigt. Är ny följare på instagram och av din podd. Du inspirerar verkligen, på många plan. Tack!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen