löpning

Måste bara få skriva av mig lite. Livet alltså, tänk så lite man vet om vad som kommer att hända ändå. Och när tillvaron ställs på sin spets, hur ska man då gå vidare?

Tidigare kände jag intensivt att jag aldrig var nöjd. Att vara högkänslig underlättar ju inte heller alltid när det gäller måendet, jag suger ju åt mig av allt och har svårt att sortera ut vad jag egentligen bör lägga energi på. Det i sig suger massvis med energi och så har vi den där onda cirkeln som är svår att ta sig ur.

Framför allt har det varit jobbtankar som skavt i huvudet. En osäkerhet inför vad jag egentligen vill och om det här med sociala medier verkligen är min grej. Det jag är tveksam till är om min framtid verkligen ligger i att synas utåt och ständigt sträva efter att få fler följare och läsare, när jag egentligen tycker det är roligare att coacha andra och få använda min långa erfarenhet av branschen till att hjälpa andra att få sin digitala affär att ta fart.

Jag hade som sagt länge en dröm om att bli stor, stor, stor i sociala medier. Ivrigt peppad av såväl vänner som folk i branschen har jag tänkt att det är den vägen jag vill gå. Fick råd om att jag borde nätverka mer med andra influencers med många följare för att förhoppningsvis bli taggad i deras inlägg och växa ännu snabbare. Köpa följare och likes kunde jag väl också göra, tyckte någon. Men helt klart var att jag måste nätverka mer, synas mer – det var viktigt. Puh – allt det där fick det att gå runt i huvudet på mig. Visste till slut inte vad jag ville och vad andra ville. Jag ville ju skriva inlägg där jag lägger ner hela min själ, jag ville ju ge massor med varenda rad. Inte bara lägga ut en snygg bild och skriva något kort och klatschigt och helst på engelska för att locka en internationell publik.

Som jag skrev i förrförra inlägget om karriärhets så mådde jag nästan illa av den tills mitt liv skakades om i grunden när pappa gick bort förra månaden. Inget kändes viktigt längre – allra minst att ägna en massa tid och energi åt att klura ut hur man blir en internationell Instagramstjärna. Det enda jag ville var att få andas frisk luft och krama mina närmaste.

Du som läser det här, kanske är det inte sociala medier du jobbar med – men kanske känner du ändå igen tankarna? Att inte riktigt vara nöjd, att hela tiden känna att något skaver. Oavsett, dela gärna med dig!

Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Share: