M

Ivar Arpi och Jonas Colting om manlig hälsa, papparollen och mörka drivkrafter

av | dec 11, 2023 | Blogg, Blogginlägg, Podd | 0 Kommentarer

Hur mår egentligen den svenske mannen? Hur äter han, hur tränar han och hur är han som partner och pappa? Vad är det som håller på att hända med manligheten och dog the original alfahanne med Börje Salming?

Varför anser Ivar Arpi att män i grunden är bifigurer och värdelösa i sig själva? Och vad tycker Jonas Colting om Arpis träningsmotivation som bottnar i något oerhört mörkt och dystert? Dessutom: Ivars och Jonas erfarenheter av carnivore, varför Ivar är avstängd från Meta, vad är mest manligt av konditionsdrott och kampsport, att fysiskt kunna försvara sin familj och hur vår tids terapikultur har påverkat vår tids man. Välkommen till ett mycket intressant och (faktiskt) humorfyllt samtal med författaren och debattören Ivar Arpi och hälso- och livsstilsinspiratören Jonas Colting.

Några citat ur avsnittet:

”Jag tror att män behöver tillfällen genom livet där man får träna sin manlighet på ett konstruktivt sätt och gärna ihop med manliga förebilder. All tillgänglig statistik visar ju att frånvarande fadersgestalter är ett väldigt stort problem, både på individnivå och på samhällsnivå. Jag tror att det är viktigt att vi återkommande får träna på vår manlighet, att den får bejakas på rätt sätt. Jag är ganska övertygad om att ganska många män i åldern 35-55 år lider av ett ganska dåligt självförtroende. För vi uppmuntras att lägga band på det typiskt manliga och istället kultivera de mer kvinnliga attributen.”

– Jonas Colting

”Ska jag göra 3 x 5 knäböj på en viss vikt och inte riktigt orkar efter 2 set så tänker jag att om jag inte knäböjer ett set till så kommer jag att dö och att min familj kommer att dö. Och att jag är en fjolla. Har testat det här tänket på min fru, min syster och en exflickvän, men de blir totalt psykade, arga och ledsna och känner medlidande med mig och min hemska hjärna.”

– Ivar Arpi

Lyssna direkt i spelaren nedan eller i poddapparna. Tack för att du lyssnar! Och kom gärna med feedback på avsnittet!

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen