M

I rutan vid sidan om en levande legend

av | jan 4, 2016 | Blogginlägg | 9 Kommentarer

nymo1

Tidigare idag gästade jag Nyhetsmorgon på TV4 och pratade om maratonträning tillsammans med levande legenden Evy Palm. Foto: Privat.


I morse fick jag den stora äran att sitta i Nyhetsmorgonstudion tillsammans med levande legenden Evy Palm och prata om hur man förbereder sig inför ett maratonlopp som Stockholm Marathon. 
Det råder ju en slags intervallfeber i vårt land just nu, där det har blivit trendigt att springa hårt och snabbt med blodsmak i munnen. Men inför ett maraton är det långt och lugnt som är nyckeln, är man nybörjare utgör intervallerna en mycket liten andel av träningen. Det och mycket mer diskuterade vi i klippet som ni kan se nedan (där det förresten sägs att det är ett halvår kvar till Stockholm Marathon – det stämmer ju inte, det är endast fem månader kvar men den missen kunde vi tyvärr inte göra något åt eftersom Evy och jag inte var med och skrev påan till inslaget):

Det är alltid roligt att prata löpning och extra roligt förstås att Evy var med. Hoppas att vi inspirerade några och avdramatiserade det här med maraton en aning. Man behöver faktiskt inte springa ihjäl sig för att väl förberedd inför ett maraton. Det viktigaste är att träna kontinuerligt och inte slarva med långpassen 😉

Taggar

9 Kommentarer

 1. Clara Edvinsson

  Fantastisk inspiration från ert klipp!

  Svara
 2. Annika

  5 månader?! Stressa mig inte, hahaha..
  Jag sprang förra året, men hade problem med kylan. Vill få en bättre tid i år, men är helt ur fas. MÅSTE hoppa i skorna idag och sätta i gång.

  Svara
 3. Kjell.Nilsson

  Vinterpass med halka o kyla är en baggis jämnfört med maran sthlm 2015
  12 gr vid start ! sedan iskallt regn.Isabella Andersson/vinnare damklass fick vantar vid 20 km.
  Jag har aldrig varit så nerkylld.Det finns även en bra podcast med Evy Palm
  som är från när började med martonpoden

  Svara
 4. Annika

  Verkligen Kjell!
  Jag är inte frusen av mig egentligen, men jag var så blöt och kall rakt igenom efter timmar i regnet. Kände inte ens mina ben efter halva. Skorna tog tre dagar att torka.
  Bara för att jag gnäller så kommer väl denna mara gå av stapeln under värmebölja och det är fasen än värre för mig tror jag..

  Svara
 5. Petra Månström

  Är också en fryslort och har extremt svårt för att springa i kyla och regn. Men håller med om att extrem hetta är mycket värre, Minns fortfarande slutklämmen av Punta Cana Half Marathon i 30-gradig värme med 95 procent luftfuktighet… Hu…

  Svara
 6. Annika

  Det är där vi får skilja på proffsen som du och de lunkande motionärerna som jag 🙂 🙂 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Jag är garanterat inget proffs, jag lunkar jag också 🙂

   Svara
 7. Annika

  Hehe, alla under 4 timmar är fantastiska löpare enligt mig som gled in på 4,50. Tar nu sikte på 4,30.

  Svara
 8. Kjell.Nilsson

  Min första var 5.12 tyckte det var en otroligt bra tid maxtiden var ju 6 tim !
  Vågar ej skriva var jag satsar på i år men ”bra bit under 4 tim”.
  Alla som kommer i mål är hjältar,,,,,

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen