nymo1

Tidigare idag gästade jag Nyhetsmorgon på TV4 och pratade om maratonträning tillsammans med levande legenden Evy Palm. Foto: Privat.

I morse fick jag den stora äran att sitta i Nyhetsmorgonstudion tillsammans med levande legenden Evy Palm och prata om hur man förbereder sig inför ett maratonlopp som Stockholm Marathon. 

Det råder ju en slags intervallfeber i vårt land just nu, där det har blivit trendigt att springa hårt och snabbt med blodsmak i munnen. Men inför ett maraton är det långt och lugnt som är nyckeln, är man nybörjare utgör intervallerna en mycket liten andel av träningen. Det och mycket mer diskuterade vi i klippet som ni kan se nedan (där det förresten sägs att det är ett halvår kvar till Stockholm Marathon – det stämmer ju inte, det är endast fem månader kvar men den missen kunde vi tyvärr inte göra något åt eftersom Evy och jag inte var med och skrev påan till inslaget):

Det är alltid roligt att prata löpning och extra roligt förstås att Evy var med. Hoppas att vi inspirerade några och avdramatiserade det här med maraton en aning. Man behöver faktiskt inte springa ihjäl sig för att väl förberedd inför ett maraton. Det viktigaste är att träna kontinuerligt och inte slarva med långpassen 😉

Share: