Hur packar ni barnvagnen när ni reser???

petramanstromBabyprylar, bebis, Resor23 Kommentarer

stroller-bag

Jag sitter här och funderar intensivt över hur vi ska göra när vi ska iväg på långflygning inom kort. Vågar jag packa ner vår fina barnvagn/löparvagn i en sådan där påse som man får vid incheckningen? Eller ska man rentav köpa en särskild väska att ha barnvagnen i under flygresor? Eller ska man chilla och hoppas på tur som under tidigare resor?

Vänder mig till er, smarta och kloka människor – hur gör ni med barnvagnen när ni flyger? Har sett supersmå sulkyvagnar som man får ta med ombord på planet, men de ser så himla veka ut…

(Bilden ovan visar en särskild resväska för barnvagnar från märket Bugaboo.)

0

23 Kommentarer är aktiverade “Hur packar ni barnvagnen när ni reser???”

 1. Ibland får man betala för plastsäckarna ta eller köp en extra till hemresan ! Räkna inte med att det finns ni har en ganska tålig vagn det går nog bra men packa ej blöjpaket eller annat i vagnen
  Köp en kraftig tejprulle kan användas till
  Att laga vagn tejpa över trasig elkontakt
  Eller annat på hotellrummet som ej är barnvänligt.Plastsäcken skyddar även mot fukt,kondens i lastrummet samt halvsunkiga flyplatser ska ni direkt till taxi kan det ibland vara bra att packa upp vagnen när ni är vid hotellet det går att dra den i påsen.Tejpa gärna säcken med egen tejp lämna en bit som ni viker då går det lättare att dra av tejpen
  Vår familj har fått 10-15 väskor förstörda inkl Rimova,aluminiumväska men aldrig en vagn de brukar lastas med viss varsamhet då de oftare är dyrare att ersätta än väskor.

  0
 2. Mitt tips är att köpa en lätt men stabil o bra paraplyvagn som är lätt att fälla ihop men pallar en del. Tror jollyroom.se har ett bra utbud o humana priser. Kolla lite tester på vagnar innan på nätet så blir det nog bra.

  0
 3. Kolla airshell väska, billigt och enkelt att hyra. Hämtas på Arlanda terminal 5 och lämnas i bur vid bagagebandet vid hemkomst. Lätt att sen förvara på hotellet då väskan blir ”liten”. Hade det till vår vanliga vagn vid senaste resan. Kändes väldigt smidigt!

  0
  1. Är nyfiken på om allt flöt på bra när ni skulle hämta ut väskan? Och var vid terminal 5 hämtar man ut väskan man har bokat?

   0
   1. Det gick snabbt och smidigt att hämta ut. Man går till ankomstservicelucka på terminal 5 (bottenplan, 1 tr ned från incheckningen, vid Pressbyrån) och då kommer de bara ut med väskan till er!

    0
 4. När vi flög sist hyrde vi en väska på flygplatsen från ett företag som heter airshells, man kunde även välj att förvara den på flygplatsen och hämta upp den när man ska tillbaka eller ta med den själv. Dem är väldigt rymliga och skyddar vagnen bra! Lycka.
  till! Här är länk till deras hemsida! http://www.airshells.se/?lang=3

  0
 5. Är jag väldigt rädd om vagnen skulle jag hyra ett airshell (tror det ingår lite försäkring i att vagnen kommer fram hel om man har en sådan) Vi köpte en paraplyvagnen när vi skulle resa, använde knappt vagn längre då men insåg att på resan kunde det nog bara bra. Å vår vanliga vagn kändes väldigt stor och klumpig att ta med… Packade den i plastpåse å den fick En del skavanker bla något form av skärjack i ena handtaget… Å det finns inga garantier el ersättningskrav på skadad vagn i plastpåse.

  0
  1. Många som har rekommenderat att hyra från Airshells, så det lutar åt att jag kör på det med vagnen jag redan har! Tack för tips!

   0
 6. Vi reser en del så vi har investerat i en stokke prampack. Så nöjd! Hade dock nöjt mig fint med airshells om vi alltid flög ut från Sverige och inte reste så mycket, men vi har bott utomlands i perioder och flängt runt en hel del så det har lönat sig för oss.

  0
   1. Våra vagnar (använt den till bugaboo cameleon, bugaboo donkey och en brio smile under åren, minst 40 flighter senaste åren) har aldrig blivit skadade, vi packar enligt instruktion och tar av hjul etc. Men det är klart att airshell känns mer robust. Prampacken är dock mkt lättare att ta med sig tycker jag, och har små hjul undertill som underlättar på flygplatsen när vagnen är nedpackad. Så det är lite pros and cons. Robusthet mot smidighet 🙂

    0
    1. Håller med om att prampacken är grym! Köpte i maj och har nu använt till både London och Nice. Helt klart smidigare än airshell.

     0
 7. Hej! Vi köpte en baby jogger city lite till senaste resan. Går att fälla ihop lätt. Passade oss perfekt eftersom vi kände att en paraplyvagn inte skulle vara tillräckligt. Denna går tom och springa med. Finns väska från samma märke som passar rätt bra. Flyger man fr Arlanda måsye man ju checka in vagnen vid in-checkning.

  0
 8. Hej. Jag har alltid rest med Baby jogger city mini nedpackad i plastsäck samt tagit med någon extra påse + silvertape. Barnen har färdats i en bärstol (som ibland inte räknats som handbagage). Bärstol är för övrigt kungligt bra att bära både barn och utflyktspackning med. Jag hade en bra från Vaude.

  0
 9. Om det är en chariot/thule singel du har, har jag en väska till salu. Bra att resa med har vi tyckt. Men man kan också ta vagnen genom gaten till planet, fälla ihop den så lyfter de in den och så får du tillbaka den vid planet när det landat.

  0
 10. Vi reser till USA en del och har en treåring, första gången provade vi att hyra ett airshell (hade då en thule chariot cx1) och den var otroligt otymplig att släpa på, samt att den inte gick att förvara på flygplatsen (LAX). Gången efteråt åkte vi över med en Thule Glide och hade då köpt en stokke prampack som var sååå mycket smidigare! Lätt att packa, säker under transport och lätt att ta med sig, utan vagn blir den något större än ett ”klassiskt” ihoprullat liggunderlag. Vi åker över igen nu till hösten, och även om den är rätt dyr att köpa in så är det helt klart värt det om man som vi (och ni också) reser och kommer att resa en hel del med barnvagn. Prampack är dessutom tillsammans med airshell två av de förpackningar som de flesta flygbolag ersätter vid skador på vagnen. Köp! 🙂

  0
 11. Hej,

  Specialanpassad väska alla gånger! De är väldigt oaktsamma vid lastning och urlastning på flygplatser. Trist att komna fram/hem ned en trasig vagn.

  Trevlig resa!

  0
 12. Vi köpte en yoyo från Babyzen när dottern var 8 månader och vi skulle flyga första gången. SÅÅ himla väl investerade pengar! Vagnen är liten, lätt och nätt. Barnet kan åka hela vägen fram till gaten och på 5 sekunder har man vikt ihop vagnen och hängt den över axeln.

  När man sen landat fäller man ut vagnen så fort man lämnat flygplanet. Skönt att slippa stå och vänta på vagnen vid bagage bandet
  Man behöver heller aldrig oroa sig för att vagnen ska vara trasig efter att ha åkt i transportutrymmet.

  Nu är dottern 4.5 och lillasyster 2.5. Båda älskar vagnen och tänk -den håller ännu! Har tvättat klädseln några gånger men aldrig behövt byta ut nån del.

  Du verkar resa en del och då skulle jag absolut satsa på en yoyo. Vi gjorde oss av med den vanliga vagnen redan när yngsta bytte från liggdel till sittdel. Det fanns ingen anledning att ha kvar en så otymplig vagn. Yoyo är vårt absolut bästa köp när det gäller barnsaker, klår till och med bärselen och babyvakten 😉

  0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *