M

Har det blivit för mycket av det goda?

av | jun 25, 2016 | Blogginlägg | 4 Kommentarer

stretch
Saknar du det där sköna suget efter en löptur som du brukade ha förr?
Börjar löpningen kännas mer som ett ångestskapande, nödvändigt ont snarare än något som du gör för att det är roligt? Då kan det vara läge att du börjar fundera över varför du egentligen springer.
LÄS OCKSÅ: Trött på effektivitetshetsen!
Löpning kan se helt olika ut för olika människor. Somliga har ett elitfokus och ser träningen som ett jobb, något som helt enkelt bara ska göras. Sedan finns det människor som har konkreta prestationsmål, program som de följer och som kräver en viss investering i form av tid, blod, svett och tårar.
LÄS OCKSÅ: ”Träna smartast och inte mest och hårdast!”
Sedan finns det människor som springer lite när det faller dem in. De kanske tränar mer löpning under den varma årstiden och varierar med flera olika sporter övriga delen av året.
Ingen inriktning är mer eller mindre ”rätt”, men beroende på var i livet du befinner dig kan löpningens se olika ut. För min del har prestationsfokuset minskat avsevärt nu när jag har familj och en liten bebis att ta hand om. Nu är det välbefinnandet som står i centrum, jag varken orkar eller vill jaga tider längre.
LÄS OCKSÅ: 6 tecken på att du har gått i löparfällan
Vem vet vad som händer i framtiden, men just nu trivs jag alldeles utmärkt med nuvarande upplägg. Vilken inriktning har du på din löpning?

Taggar

4 Kommentarer

 1. Malin

  Jag har börjat träna mer prestationsinriktad löpning, men självklart tycker jag mycket om löpning oavsett om det är för att jag vill springa eller bara för att program säger vad som gäller. Jag jobbar bakom skrivbordet och tar varje tillfälle jag kan till min träning.
  Sedan under vinterhalvåret blir det något mindre löpning och mer till det alternativa som spinning och det är något som passar mig utmärkt 🙂
  Fortsätt vara lika inspirerande med alla dina inlägg och på podden!! 😀

  Svara
 2. Sigurd

  Let me tell you, sisters and brothers,
  att det primära i livets åldrar och skiften
  är: Keep on jogging, keep on running!

  Svara
 3. Sara

  Hej! Jag har blivit utmanad av min syster att springa Göteborgsvarvet nästa år 😀 saken är dock den att jag är TOTALT otränad med noll kondition! Prov”sprang” 2,5km förra veckan och fick en tid på 17min dvs mest lufsande…min fråga är nu HUR ska jag lägga upp min träning för att ens orka ta mej runt? Jag har inga somhelst tidsmål mer än att hinna förbi innan dom drar banden.

  Svara
 4. FIT by Emma Hå

  Jag tränar ju inför maraton i höst så följer ett program just nu. Men när det är över kommer jag nog glädjespringa mig igenom vintern innan jag satsar på halvmaraträningen inför Göteborgsvarvet 2017. Roligast att variera tycker jag, jag blir lätt uttråkad om det inte hela tiden känns nytt och spännande.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen