Det har fungerat fantastiskt bra tidigare, men i helgen ballade det ur totalt. Jag talar om att åka bil med en liten bebis.

Visst, han somnade ganska omgående när vi rullade ut ur Stockholm i riktning Linköping i fredags. Men sedan vaknade han och INGENTING kunde få honom på bra humör igen. Jag försökte leka med honom, plocka fram olika leksaker, spela ”Hallonsaft” som ALLTID brukar lugna ner honom annars, till slut plockade jag fram panikkorten majskrokar och vällingflaska, men nej – det funkade inte det heller. A skrek och skrek tills vi stannade och skulle ta en fika. Då var han lugn en stund men sedan började han skrika igen och var helt otröstlig. Samma visa på hemresan igår. Och nej, blöjan hade det inte hänt något i heller, så det var inte där skon klämde.

Så: nu sätter jag mitt hopp till er kloka, smarta och underbara mammor och pappor därute. HUR överlever ni bilresa med bebis, OM ni nu ens brukar åka bil med era kids? Jag som trodde att bilresor hade en lugnande inverkan på de små, ack så fel jag hade! 🙂

Share: