M

Grejade klassikern tre dagar före förlossningen

av | sep 30, 2015 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

klassikern

Faksimil från Sydsvenskan.


En lyssnare av min podcast Maratonpodden tipsade mig om en artikel i Sydsvenskan. Rubriken var ”Avslutade klassikern tre dagar före förlossning”. 
Med tanke på att vi befinner oss i slutet av september tänkte jag att då måste ju den här tjejen ha kutat Lidingöloppets tremil bara några dagar innan hon skulle föda barn. Men när jag började läsa framgick det att det handlade om tjejklassikern, vilket innebär att varje gren är en tredjedel av En svensk klassiker. I söndags sprang Hillevi Thuring således Lidingö Tjejlopp på 10 km – imponerande!
LÄS OCKSÅ: Sjukt taggad på att komma igång igen
I februari åkte hon Tjejvasan, i maj cyklade hon Tjejvättern, i somras avverkade hon Vansbrosimningen, i söndags sprang hon alltså milen i Lidingö Tjejlopp. Imorgon torsdag ska hennes son förlösas med planerat kejsarsnitt – datumet var satt så att hon skulle hinna med att avsluta sin klassiker. Så här beskriver hon de olika grenarna:
– Skidåkningen var mest fysiskt påfrestande men cyklingen var också tung för att man satt lite böjd. Kompressionen blev för mycket så jag stannade till och tänkte efter just för att det påverkade magen.
Hillevi har fått mycket stöd av sin mamma, som är barnmorska, och säger att hon aldrig har tränat så aktivt som under sina graviditeter. Hon menar att ett stort problem är alla gravida som blir passiva och inte tar hand om sig själva.
LÄS OCKSÅ: Nej, jag är inte tjock. Jag är gravid!
Jag tänker att som van träningsutövare har man en lägre tröskel att fortsätta med sitt motionerande även under graviditeten. Den högsta tröskeln har gravida som sedan tidigare har mycket lite eller ingen träningsvana. Är man i god form innan man blir gravid är chanserna alltså större att man kommer att fortsätta med träningen så länge det går. Något som är mycket positivt för såväl blivande mamma som foster.
Kan varmt rekommendera Maratonpoddens gravidspecial, som gästas av elitlängdskidåkaren Maria Rydqvist och naprapaten och mammaträningsexperten Katarina Woxnerud. Där tar vi upp just detta med hur hårt man kan träna som gravid, hur man kommer igång igen efter förlossningen, hur man hanterar diverse komplikationer och en massa annat.
 

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen