M

Gör succé i din egen show – medan du kan!

av | jul 3, 2015 | Livet, Personlig utveckling | 3 Kommentarer

medalj

Punta Cana Half Marathon – en del av min show. En klar höjdpunkt, med armarna i skyn! Foto: Jonas Hansen.

När gravidhormonerna snurrar runt i kroppen händer saker som aldrig tidigare har hänt. Till exempel är jag numera väldigt gråtmild. Eller, rättare sagt, jag är mer gråtmild än någonsin.

För jag har alltid varit en känslosam person. Tårarna kan spruta när jag ser något Youtubeklipp med gulliga djur alternativt djur som far illa. Men jag kan också börja gråta när jag tänker på hur kort och skört livet är. Sett i ett stort perspektiv är ens egen tid på jorden en fis i rymden.

Så, varför finns vi ens till när vi ändå ska dö en dag? Vilket är syftet? Enkelt, tyckte mannen. Vi är här för att reproducera oss och det kan inte finnas hur mycket folk som helst på jorden, alltså måste vi dö någon gång. Okej, är det så enkelt, tänkte jag och torkade tårarna. Sedan kom de tillbaka när jag tänkte på hur orättvist det är att så många människor i världen far illa. Misshandlas, mobbas, dödas. DET om något är meningslöst med tanke på hur kort livet trots allt är.

Han tillade att nu när vi ändå är här är det lika bra att göra det bästa av det och inte fundera så mycket:

”Livet är din chans att göra succé i din egen show. Ibland är det drama, ibland är det sanslös glädje. Viktigast är att inte gräva ner sig så att handlingen blir tråkig.”

Insåg att han har rätt. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att meningen med livet kanske är enklare än man tror. Det handlar om att göra det bästa av sin ”kvart i rampljuset”. Hur det går till är förstås upp till var och en. Det kan handla om att vara sann mot sig själv, lita på sin förmåga, lyssna på magen och då och då våga ta ett steg ut i det okända. Och våga ta emot applåderna när de kommer.

Minns att när jag sprang mina två ultror i fjol fick jag en del kritik över hur jag kunde springa i mål med armarna i vädret när tiden var så pass ”dålig”. Det var ju liksom bra mycket långsammare än Jonas Buud som vann såväl Swissalpine som Ultravasan i fjol. Men grejen är att Jonas har sin show – jag har min. Vi har olika publik och olika arenor, så är det för alla. Därför kan vi sluta jämföra oss med andra, här och nu.

Önskar er alla en underbar fredagskväll!

Taggar

3 Kommentarer

 1. asahellstrom

  Fattar inte hur man kan få kritik för ”en dålig tid”. I så fall skulle ju endast en person springa alla lopp, alla tävlingar – för att det bara finns plats för en som är bra. Helt idiotiskt ju!

  Svara
 2. Rund är också en form!

  Va…? På riktigt?! Fick du kritik för att du höll upp armarna och var stolt över din egen lycka..??
  Jag…..blir….såååå….trött….på….folk! *suckar*

  Du är grym, Petra! Var stolt!
  Och fortsätt njutspringa. Det gör jag. 🙂

  PS. På tal om din nya blogg. Gillar att det är wordpress-format. Lättare att kommentera då. 😉
  Kram M

  Svara
 3. Kjell.Nilsson

  Spillde nästan ut kaffet klagade de på
  armarna !! J Buud är nu sliten o
  Skadad Petra springer !
  (men hoppas Buud blir skadefri)
  The show most go on …..

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen