M

Flowgun – massagepistolen som alla löpare borde ha

av | jun 27, 2020 | Blogginlägg, Samarbeten, Träning & hälsa | 1 kommentar

f

Inlägget presenteras i samarbete med Flowlife

Du kommer hem från ett tufft träningspass eller en lång dag på jobbet och känner att ah, lite massage hade varit skönt. Lösgöra lite spänningar, få igång blodcirkulationen och boosta återhämtningen. Lägga sig på en foamroller och massera sig själv lockar inte jättemycket – du är ju trött och inte så sugen på att själv vara aktiv. Du önskar nu att du var sambo med en massör eller att det åtminstone bodde en i din trappuppgång… 😉

Det är här Flowgun kommer in i bilden. Ja, jag har en lätt inbyggd skepsis mot nya prylar som snabbt blir upphaussade. Men vet ni, Flowgun förtjänar verkligen att hissas. Och den förtjänar helt klart en plats i din hemmamaskinpark. Och känner du dig inte helt övertygad, lyssna då på inledningen av detta avsnitt av Ewerlöf & Månström, min podd som jag leder ihop med Malin Ewerlöf. Där får du höra hur en av de största inom svensk löpning också hyllar denna smarta produkt. Hon nämner bland annat att trots att hon är en (citat) ”extrem person som tycker om att ligga i ytterkant” så tyckte till och med hon att kraftfullaste vibrationsläget på Flowgun var i tuffaste laget (!) Med andra ord: såväl garvad elit som glada motionärer har nytta av denna massagepistol.

Hur funkar då Flowgun? Jo, du monterar önskat munstycke på den. När munstycket sedan åker framåt och bakåt i hög hastighet produceras vibrationsvågor som tränger ner djupt i kroppens bindväv. På så sätt mjukas musklerna upp vilket gör att smärta minskar och musklerna återhämtar sig snabbare efter exempelvis träning. Massagepistolen hjälper även till med att minska uppbyggnaden av mjölksyra vid hård träning. När du minskar mjölksyran påskyndas muskelläkningen och därmed återhämtningen efter din träning. Men tack vare att massagepistolen ökar blodflödet så hjälper den även musklerna att slappna av vilket passar den som har ett stillasittande jobb och behöver hjälp att bli av med muskelknutor.

Flowgun har 6 timmars batteritid, 5 olika vibrationsnivåer och är (trumvirvel) trådlös!
Flowgun levereras med flera olika munstycken, anpassade efter kroppens olika triggerpunkter.

Så här använder du de olika munstyckena:

Gaffel – Gaffelhuvudet med två spetsar passar bra att använda på ankel, fot, trapezius-muskel och vävnaden som omger akilles-senan. Det kan även användas på quadriceps och vader.

Kula – Kulhuvudet är bra på triggerpunkter och mindre områden som fötter

Platt – Den plana ytan ger direktkontakt som är bra för täta delar på kroppen som quadriceps, gluteal- och bröstmuskler.

Rund – Det bollformade huvudet fungerar bra på större ytor av kroppen som nacke, höfter, quadriceps eller glutealmuskler – (min favorit!).

Flowgun levereras med flera olika munstycken, anpassade efter kroppens olika triggerpunkter.

Blev du nyfiken, vill veta mer och kanske klicka hem en egen Flowgun? Det gör du här. Jag har också skrivit ett inlägg om en annan favvoprodukt från Flowlife, nämligen Flowpillow. En skänk från ovan för t ex ömma ryggar!

Fler som har testat Flowgun? Åsikter? Berätta gärna!

Foto bilderna ovan: Malin Seijboldt

Taggar

1 kommentar

  1. Jessica

    Den är helt suverän! Oslagbar när jag har kramp i skuldrorna, man når detta utan problem. Bästa köpet på länge!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen