FÅ MED SIG MOBILTELEFONEN PÅ LÖPRUNDAN – SÅ GÖR DU

Petra MånströmLöpning12 Kommentarer

löparryggsäck

Många av oss löpare vill av olika anledningar gärna ha med mobilen på löpturen. Men i takt med att mobiltelefonerna blir större och större blir det också en utmaning att hitta en smidig lösning. De största kraven jag har på en mobiltelefonförvaring för löpning är:

– Mobilen ska vara lättåtkomlig, även när man är lite darrig/frusen om händerna
– Mobilen ska sitta ordentligt så att den inte riskerar att falla ut under löpningen
– Förvaringen ska sitta där den sitter och inte glida iväg upp eller ner
– Mobilen ska inte skumpa medan jag springer

Den ultimata mobiltelefonförvaringen ska göra att jag inte märker mobilen överhuvudtaget.

FlipbeltGenom åren har jag testat en rad olika lösningar för förvaring av mobilen under löpturen. Några exempel, med tillhörande kommentar:

Hållare för att ha mobilen på överarmen
Inte min grej alls. Det blir en tyngd på överarmen som påverkar armpendlingen negativt. 

Midjeväska
Har funkat hyfsat bra om det har gått att justera midjemåttet, för bästa möjliga passform. Också viktigt att midjeväskan är tillräckligt bred så att inte telefonen börjar skumpa

Mjukt midjebälte av typen ”Flipbelt”
Bästa lösningen hittills, enda kruxet är att midjebältet oftast börjar vandra uppåt mot midjan fast jag vill att det ska sitta på ett och samma ställe längre ner mot höfterna. Har testat att försöka förhindra uppåtvandringen genom att använda säkerhetsnålar, det har funkat så där. Lätt att sticka sig själv om man är stressad/ouppmärksam.

Löpartights/löparshorts med inbyggd mobilficka
En riktigt bra lösning om fickan är tillräckligt stor och sitter bak i midjan. Men för att funka måste tightsen vara i ett kraftigare material, annars blir det för sladdrigt. Ficka på övre delen av benet som många tights har funkar inte alls för löpning, tycker jag. Särskilt om tightsen saknar dragsko så glider alltihop bara neråt och blir ett stort störningsmoment. Ett annat problem kan vara att mobilen under varma dagar blir väldigt fuktig och att det ibland kan uppstå skavsår mot ryggslutet.

Löparryggsäck
Min förstahandslösning på långpassen. Väldigt smidigt med mobilen lättåtkomlig i främre fickan samtidigt som den sitter där den ska utan att skumpa runt. Enda kruxet är att ryggsäck kan kännas väl krångligt på lopp och snabbare pass.

Varianten med mobilen i ryggen på sport-bh:n har jag inte testat. Tveksam till den lösningen under löpning dock 😉

Tycker fortfarande inte att jag har hittat en hundraprocentig lösning. Särskilt under lopp och snabba pass vill jag verkligen inte behöva hålla på och fippla med ett midjebälte som glider upp i midjan och ryggsäck är jag inte så sugen på. Har hört om midjebälten med silikonpluppar på insidan som ska förhindra att det glider uppåt, men har inte testat.

Än så länge kör jag på med antingen midjebälte à la Flipbelt, men letar fortfarande efter en bättre lösning. Några tips? Berätta jättegärna!

Foto ovan: Malin Seijboldt, Emma Shevtzoff m  fl.

0

12 Kommentarer är aktiverade “FÅ MED SIG MOBILTELEFONEN PÅ LÖPRUNDAN – SÅ GÖR DU”

 1. Kan det vara så att du har för stor storlek på ditt flipbelt? För mitt sitter åt ordentligt och det brukar inte röra sig.

  0
  1. Det låter som en möjlig förklaring. Mitt ex sa att hon fick gå ner en storlek för att det skulle sitta kvar och jag har börjat förstå vad hon menar.
   Min standardlösning är annars att springa med cykeltröja.

   0
 2. Bästa tycker jag faktiskt är en stor stretchficka på låret, typ som på Revolution Races outdoortights. Har så på en löparkjol från Lulu lemon också. Sitter stadigt mot låret utan skump.
  Näst bäst är Flipbelt, men jag fick gå ner en storlek för att det skulle bli bra.
  Gillar också löparrygga men då ska det vara långpass!

  0
 3. Jag har aldrig kunnat ha midjebälten med vattenflaskor då de alltid vandrat uppåt men mitt flipbelt sitter helt perfekt och stannar där jag väljer att placera det. Jag tror också att det kan va så att du har fel storlek.

  0
 4. På sommaren oftast tights med ficka på lår.Brukar kombinera med flipbelt som fungerar jättebra.Gillar den ”nyare” modellen med dragkedja där jag har kreditkort.Annars löparrygga modell mindre.Vill ju ha ganska mycket prylar med mig när jag springer.Bar,vatten,gel,våtservetter,mobil,kreditkort,skavsårsplåster,skräppåse och ibland fingervantar,tunnare mössa o tunn jacka.???

  +1
 5. Jag har ett midjebälte från Salomon (agile 500)och tycker den är??Du kan justera storleken. Två fack, där ett fack är för en flaska( mjuk) och en i töjbart. Super smidig. Har alltid den på mig när jag springer, långa som korta pass.

  0
 6. Jag har köpt Stop Sock på Panduro. Det är latexfärg som man gör egna halkfria strumpor med. Fungerar jättebra att måla på ett varv både uppe och nere på innersidan av flipbelt, det åker inte upp då utan sitter kvar där man vill ha det.

  +1
 7. Jag kör hållaren på armen. Funkar bra. De gånger jag kör långpass har jag ett vätskebälte och då kan den få ligga i den fickan istället. Ingen stor sak för mig som jag funderar så mycket på då jag även kan springa utan telefonen.

  0
 8. Lululemon tights med ficka på sidan. Sitter som en smäck och mobilen rör sig inte eller tynger ner. Superbra!
  Jag tar alltid dem och jag ska springa med mobilen, o nödfall flipbelt. (Som innan jag upptäckte lululemon var bästa lösningen)

  0
 9. Jag gillar Spibelt, just pga att det går att justera midjevidden så att det inte vandrar uppåt som ett Flipbelt. Mitt Spibelt har varit med på i stort sett varenda löprunda och burit mobilen skumpfritt sen när jag köpte det 2015, förutom de få pass då jag har löparväst. Fantastisk konstruktion! Det enda man skulle sy in är en kort snodd med en liten karbinhake i plast, så man är säker på att ha förankrat sin nyckel, om man tar fram mobilen medan man springer.

  +1
 10. Hej
  Det låter som att du har för stor mobil när du springer. Jag har sprungit med samsung s20 ,men den var för stor . så jag springer nu med Iphone se .Lika stor som Iphone 5. och det är jätte stor skillnad . nu känner jag inte att jag har en mobil med mig.

  +1

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *