FÅ MED SIG MOBILTELEFONEN PÅ LÖPRUNDAN – SÅ GÖR DU

löparryggsäck

Många av oss löpare vill av olika anledningar gärna ha med mobilen på löpturen. Men i takt med att mobiltelefonerna blir större och större blir det också en utmaning att hitta en smidig lösning. De största kraven jag har på en mobiltelefonförvaring för löpning är:

– Mobilen ska vara lättåtkomlig, även när man är lite darrig/frusen om händerna
– Mobilen ska sitta ordentligt så att den inte riskerar att falla ut under löpningen
– Förvaringen ska sitta där den sitter och inte glida iväg upp eller ner
– Mobilen ska inte skumpa medan jag springer

Den ultimata mobiltelefonförvaringen ska göra att jag inte märker mobilen överhuvudtaget.

FlipbeltGenom åren har jag testat en rad olika lösningar för förvaring av mobilen under löpturen. Några exempel, med tillhörande kommentar:

Hållare för att ha mobilen på överarmen
Inte min grej alls. Det blir en tyngd på överarmen som påverkar armpendlingen negativt. 

Midjeväska
Har funkat hyfsat bra om det har gått att justera midjemåttet, för bästa möjliga passform. Också viktigt att midjeväskan är tillräckligt bred så att inte telefonen börjar skumpa

Mjukt midjebälte av typen ”Flipbelt”
Bästa lösningen hittills, enda kruxet är att midjebältet oftast börjar vandra uppåt mot midjan fast jag vill att det ska sitta på ett och samma ställe längre ner mot höfterna. Har testat att försöka förhindra uppåtvandringen genom att använda säkerhetsnålar, det har funkat så där. Lätt att sticka sig själv om man är stressad/ouppmärksam.

Löpartights/löparshorts med inbyggd mobilficka
En riktigt bra lösning om fickan är tillräckligt stor och sitter bak i midjan. Men för att funka måste tightsen vara i ett kraftigare material, annars blir det för sladdrigt. Ficka på övre delen av benet som många tights har funkar inte alls för löpning, tycker jag. Särskilt om tightsen saknar dragsko så glider alltihop bara neråt och blir ett stort störningsmoment. Ett annat problem kan vara att mobilen under varma dagar blir väldigt fuktig och att det ibland kan uppstå skavsår mot ryggslutet.

Löparryggsäck
Min förstahandslösning på långpassen. Väldigt smidigt med mobilen lättåtkomlig i främre fickan samtidigt som den sitter där den ska utan att skumpa runt. Enda kruxet är att ryggsäck kan kännas väl krångligt på lopp och snabbare pass.

Varianten med mobilen i ryggen på sport-bh:n har jag inte testat. Tveksam till den lösningen under löpning dock 😉

Tycker fortfarande inte att jag har hittat en hundraprocentig lösning. Särskilt under lopp och snabba pass vill jag verkligen inte behöva hålla på och fippla med ett midjebälte som glider upp i midjan och ryggsäck är jag inte så sugen på. Har hört om midjebälten med silikonpluppar på insidan som ska förhindra att det glider uppåt, men har inte testat.

Än så länge kör jag på med antingen midjebälte à la Flipbelt, men letar fortfarande efter en bättre lösning. Några tips? Berätta jättegärna!

Foto ovan: Malin Seijboldt, Emma Shevtzoff m  fl.

Share: