M

En lördag med släppt kontroll

av | jun 29, 2015 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

yasuragi3

Wellness Massage Air är en skön behandling som baseras på meditation, andning och lätt massage. Foto: Jonas Hansen.


Jag skulle knappast påstå att jag är särskilt bra på att unna mig själv lyx som spabesök eller diverse behandlingar. Ögonfransarna är enda undantaget, det är så skönt att få dem fixade och slippa stå i timmar framför spegeln och greja med smink. Men så damp det ner en inbjudan där jag fick möjlighet att testa en ny behandling, Wellness Massage Air, på det japanska spahotellet Yasuragi utanför Stockholm.
Självklart kunde jag inte säga nej till detta, så i lördags hoppade pojkvännen och jag på båten som tog oss från Strömkajen bort till Hasseludden. Efter drygt tio minuters promenad var vi framme på Yasuragi där vi svidade om till yukata (en slags kimonoliknande morgonrock). En kopp spirulinate med utsikt över skärgården och sedan var det dags för behandlingen. Det hela utförs medan man sitter eller ligger i luften med hjälp av ett rött tyg som fästs i taket. Associationerna gick direkt till tjurfäktningstyg eller kanske något man ser på en cirkus – häftigt var det hur som helst. Jag blev instruerad att slappna av och andas kontrollerat och djupt medan spaterapeuten arbetar i yogaliknande positioner på golvet. Medan jag låg därinne i tyggungan fick jag också en skön massage av fötter, händer, nacke och huvud. Även ryggen fick en skön massage medan jag halvsov och kände mig underbart skönt avslappnad.
yasuragi2

Den våghalsiga kan även få testa att stå på händer hängandes i tygskynket. Inte så läskigt som det ser ut, men visst krävs det lite mod innan man vågar. Ett bra sätt att lära sig släppa kontrollen på, förresten. För övrigt var det underbart skönt för min onda rygg att stretcha ut den på det här sättet. Foto: Jonas Hansen.


yasuragi7

Efter behandlingen blev några timmars skönt bad i det japanska badet. Foto: Privat.


Det handlar inte om någon djupgående massage eller så, min upplevelse av behandlingen var att jag fick hjälp att slappna av fullständigt och för en stund glömma bort tankar på jobb, gravidkrämpor och annat. Hade kunnat ligga kvar i den där tyggungan länge, länge och blev faktiskt sugen på att köpa hem en egen och sätta fast i taket. Om någon blir sugen på att testa den här behandlingen så kan jag upplysa om att man kan välja mellan 50 eller 80 minuter.
Efter massagen begav vi oss till det japanska badet som jag tycker så mycket om. Var där en gång tidigare, i höstas, och stortrivdes. Det var en skön upplevelse att bara blunda och koppla av i det varma vattnet och lyssna på fågelkvitter och knatter från båttrafiken nere på sjön. Tyvärr var det ett stort gäng som pladdrade lite väl högt och bullrigt i badet, vilket förtog den där sköna känslan något. Men å andra sidan är det ju så när man bokar in sig en lördag, jag rekommenderar hellre ett besök här dagtid en vardag om möjlighet finns. Då får man mer känslan av att ha hela badet för sig själv och kan koppla av lättare.
yasuragi4

Lunchen inleddes med en sjögrässallad. Så himla gott, kan lätt erkänna att sjögrässallad hör till mina ”cravings” – vid sidan om grapefrukt. Foto: Jonas Hansen.


yasuragi5

Japanska fish cakes med gulbetor, rödbetor och en härligt sötsur sås. Verkligen gott och en skön omväxling till sushi som jag annars är storkonsument av. Foto: Jonas Hansen.


yasuragi6

Desserten i form av en härligt seg chokladfudge med saltkolasås och frisk citronverbenaglass blev den perfekta avrundningen på lunchen. Foto: Jonas Hansen.


Matälskare som jag är var lunchen en mycket fin upplevelse. Måltiden inleddes med en sjögrässallad, något jag är löjligt förtjust i. Särskilt nu som gravid upplever jag ett skyhögt sug efter just sjögrässallad, vid sidan om grapefrukt. Till varmrätt blev det fish cakes, barnsligt gott och lite som lyxfiskpinnar. Dessert kan jag inte vara utan, annars känns inte måltiden färdig. Så därför beställde jag en härlig bit lagom seg chokladfudge med en uppfriskande citronverbenaglass till.
Efter lunchen blev det någon timme till i det japanska badet innan det var dags att packa ihop och promenera ner till båtbryggan, i strålande solsken. Kan verkligen rekommendera ett dagbesök på Yasuragi med lunch och någon behandling. Just Wellness Massage Air passade mig perfekt eftersom jag inte är jättesugen på traditionell massage nu med en bulle i ugnen. Så har du en kompis eller partner som väntar barn tror jag verkligen att hon skulle uppskatta den behandlingen.
Ser fram emot att besöka Yasuragi igen, men då vill jag vänta tills det blir höst och lite småkyligt ute. För då blir det extra mysigt att ligga och njuta i det japanska badet…

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen