M

Det obegripliga brunstvrålet

av | okt 4, 2015 | Blogginlägg | 6 Kommentarer

spinning

Foto: Wikimedia Commons.

Har redan tidigare bloggat om det här med folk som stönar högt under krävande träningspass.

Oftast handlar det om spinning och just som jag nästan börjat acceptera stönandet och inte tänker så mycket på det dyker ett nytt störningsmoment upp under spinningpasset: brunstvrålet. Det är liksom det tidigare beskrivna stönandet, fast upphöjt till oändligheten.

Jag har sett forskning som visar att man presterar bättre om man stönar högt, men jag har också läst om gymkedjor i USA som har kastat ut stönare. Jag undrar i mitt stilla sinne vad forskningen respektive gymkedjorna säger om brunstvrålaren. Här talar vi inte längre om spontana stön, utan om ett vrål som kan pågå under en hel låt.

Härom veckan blev jag nästan förtvivlad när jag återigen drog nitlotten och hamnade precis bakom en brunstvrålare på ett spinningpass. Det roliga var att mannen ur vilken vrålet kom inte ens verkade ta i särskilt mycket, men det måste han ju ha gjort. Eller? Eller vrålar man för att man hoppas att man ska få nya krafter? Jag begriper inte riktigt. Det som hände var i alla fall att jag helt tappade fokus på passet eftersom den vrålande mannen störde väldigt mycket. Flera andra deltagare vände sig också om, liksom för att förvissa sig om att det faktiskt hände på riktigt. Det satt faktiskt en person där på passet och utstötte ljud som hade fått världens totala älgpopulation att framstå som tystlåten…

Fler som har råkat ut för brunstvrålare? Eller finns här kanske rentav några som själva älskar att ge full hals (och lite till) under träningspasset?

Taggar

6 Kommentarer

  1. G

    Jag brukar ibland vråla i slutskedet av tuffa lopp, oftast i uppförsbackar. Men då stör det inte någon och jag tror inte att det är något uttryck för någon brunst.

    Svara
  2. G

    Jag brukar ibland vråla i slutskedet av tuffa lopp, oftast i uppförsbackar. Men då stör det inte någon och jag tror inte att det är något uttryck för någon brunst.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen